Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ειδήσεις στα αρχαία ελληνικά (13)

(κλικ επάνω στην εικόνα του κειμένου για μεγέθυνση)


Και άλλες διεθνείς ειδήσεις στα αρχαία ελληνικά από την ιστοσελίδα του Καταλανού καθηγητή κλασσικής φιλολογίας Joan Coderch-i-Sancho “Akropolis World Νews” (http://www.akwn.net/). Η πρώτη αναφέρεται στον θάνατο του σημαντικού και πολυγραφότατου Ισπανού πεζογράφου Μιγκέλ Ντελίμπες (Miguel Delibes Setién, 17 Οκτωβρίου 1920 – 12 Μαρτίου 2010 βλ. σχετική ανάρτηση με αρκετές λεπτομέρειες στο http://vivliofiloi.blogspot.com/2010/03/miguel-delibes-setien-17-october-1920.html), η δεύτερη στην επανεκλογή του Κ. Παπούλια ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η τρίτη στην ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή στην Στοκχόλμη μετά την ψήφιση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας και η τέταρτη στην ανακάλυψη στο Ντόρσετ της Αγγλίας 51 σκελετών από αποκεφαλισμένους Βίκιγγς, οι οποίοι προφανώς είχαν συλληφθεί αιχμάλωτοι σε κάποια επιδρομή τους και αργότερα εκτελέσθηκαν.
ΔΕΕ

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ένας Καταλανός μάς βάζει τα γυαλιά για να μην τυφλωθούμε και εμείς,τυφλωμένοι από την αμάθειά μας,του στρέφουμε το πρόσωπο ως Νεοέλληνες!