Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Αποθρασύνθηκαν οι σκοπιανολάγνοι...


Αποθρασύνθηκαν οι σκοπιανολάγνοι 
ή μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι...

Στις 15-9-2009 εγκαινιάστηκαν με ενθουσιασμό και μπόλικη διαφήμιση στις ιστοσελίδες τους, τα γραφεία του "Ουράνιου Τόξου" στην Έδεσσα, με την παρουσία σκοπιανών δημοσιογράφων, σκοπιανού τηλεοπτικού συνεργείου και μερικών μεταφερόμενων φιλοσκοπιανών που κατάφεραν να συγκεντρώσουν. Από την ημέρα εκείνη δεν ξανάνοιξαν και σήμερα έχει απομείνει η παραπάνω εικονιζόμενη ...ποντικοφαγωμένη πινακίδα.
Προφανώς δεν συνετίστηκαν και επιχειρούν και πάλι να επαναλάβουν το ίδιο πείραμα, απείρως προκλητικότεροι, έχοντας αποθρασυνθεί εντελώς.
Μάλλον προσπαθούν να τονώσουν το ηθικό τους που έχει καταρρακωθεί λόγω των όσων συμβαίνουν στην γειτονική χώρα, η οποία οδεύει σαφώς προς την μετατροπή της σε αλβανική επαρχία.
Ως φαίνεται όμως, επειδή "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην" έχουν εκτραπεί τις τελευταίες μέρες σε έναν οχετό ύβρεων, απειλών, καταγγελιών, χυδαίων επιθέσεων εναντίον της Ελλάδος, αλλά και συγκεκριμένου προσώπου (της κυρίας Μ. Ιγνατιάδου), εναντίον της οποίας εκτόξευσαν απειλές για την ίδια και τα παιδιά της, καλυπτόμενοι βεβαίως όπως πάντα πίσω από ψευδώνυμα, με αποκορύφωμα την καταγγελία την γνωστής μπελομότσκας στην Αστυνομία, ότι την ...εξύβρισαν! Το εξοργιστικό της υπόθεσης, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, είναι ότι η Αστυνομία επιχείρησε να "κουκουλώσει" την υπόθεση!
Παραθέτω το κείμενο της κας Ιγνατιάδου για τα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα, προσπαθώντας να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, για τα όσα απίστευτα διεπράχθησαν εις βάρος της με την ανοχή των "Αρχών".
ΔΕΕ

Προσπάθεια φίμωσης Εδεσσαίου πολίτη 
που κατήγγειλε φιλοσκοπιανή προπαγάνδα.

Χρονικό της ταλαιπωρίας : 

Στις 6 Αυγούστου τυχαία ανακαλύπτω ένα νέο γραφείο, η επιγραφή γράφει npld.eu επί της οδού Πέλλης 9, ισόγειο. Χαροποιούμαι ιδιαίτερα για την προσπάθεια και γυρνώντας στο γραφείο μου ψάχνω να βρω τι ακριβώς πρεσβεύει αυτό το γραφείο γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της κρίσης να βοηθάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Σε μια γρήγορη αναζήτησή μου ανακαλύπτω ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Προώθηση της Γλωσσικής Πολυμορφίας (NPLD), http://www.npld.eu/about-us/ ενδιαφέρον και το ψάχνω ακόμη περισσότερο γιατί γνωρίζω πως μειονότητες στην Έδεσσα δεν υπάρχουν. Βρίσκω λοιπόν όχι ως μέλος αλλά ως συνεργαζόμενο μέλος την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑΣ / Macedonian Education & Cultural Movement of EDESSA η χαρά μου κόπηκε απότομα όταν συνέχισα να διαβάζω την περιγραφή αυτής της ΜΚΟ http://www.npld.eu/about-us/the-network/26/edessa-macedonian-education-and-cultural-movement/. 

Αναλογιζόμενη λοιπόν πως στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή από την Γουμένισσα έως και την Φλώρινα, ορισμένοι Μακεδόνες Έλληνες, γνωρίζουν, όπως και εμείς, παράλληλα με τα Ελληνικά, και μία σλαβογενή τοπική γλωσσική έκφραση τα «εντόπικα», χωρίς αυτό να μειώνει την Ελληνικότητά μας. Τα «εντόπικα» όμως δεν είναι γλώσσα, είναι μόνον μία προφορική γλωσσική έκφραση με πάρα πολλές Ελληνικές, κρυπτοελληνικές, Βουλγαρικές, Σερβικές, Τουρκικές και Αρβανίτικες λέξεις, που διαφέρει από τόπο σε τόπο και για αυτό ονομάστηκε «εντόπικα», δηλαδή τοπικά. Δεν έχει, ούτε είχε ποτέ, αλφάβητο και κατ’ επέκταση δεν έχει, ούτε είχε ποτέ, γραπτό λόγο. Αναλογιζόμενη λοιπόν τα παραπάνω που θεωρώ πως είναι αυταπόδειχτα στην Μακεδονία της Ελλάδας και όλοι γνωρίζουμε πως δημιουργήθηκε πολιτισμικά και ιστορικά και για ποιο λόγο κάνουν χρήση αυτής της τοπικής γλωσσικής έκφρασης. 

Συνεχίζω λοιπόν την αναζήτηση μου και προς έκπληξη μου πέφτω πάνω σε αυτό το blog : 

Δεν χρειαζόταν πραγματικά να ψάξω τίποτα άλλο ήταν ολοφάνερο πως αυτονομιστές φιλοσκοπιανοί για πολλοστή φορά με ανυπόστατα έγγραφα έλαβαν συμμετοχή σε αυτό το φορέα ο οποίος γράφει ξεκάθαρα πως δεν φέρει καμία ευθύνη για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών που κατατίθενται. Είναι ανοιχτός για όλους ακόμη και εγώ και εσείς δηλαδή μπορούμε να εγγραφούμε. Με όλο το θράσος λοιπόν άδραξαν την ευκαιρία προφασιζόμενοι τον ευρωπαϊκό φορέα αυτό και προχώρησαν στην λειτουργία αυτού του γραφείου καλύπτοντας τις φιλοσκοπιανές αυτονομιστικές τους διαθέσεις πίσω από την ταμπέλα npld.eu κάνοντας φυσικά χρήση και προγραμμάτων ΕΣΠΑ . 

Κάνοντας λοιπόν χρήση κάθε δικαιώματος μου σε σχέση με την ελευθερία της έκφρασης ποστάρω σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως : 
" Όποιος πεμπτοφαλαγγίτης γουστάρει ανεξάρτητη Μακεδονία απλά να παραδώσει ταυτότητα και  να εξαφανιστεί από την ιερά γη της Μακεδονίας", δημόσια κιόλας για να καταφέρουν να το δουν πολύ περισσότερα άτομα. 

Και έτσι ξεκίνησε η ταλαιπωρία μου σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους που ουδέποτε γνώριζα προσωπικά ποιοι ήταν και μη γνωρίζοντας φυσικά τις φιλοσκοπιανές διαθέσεις και ιδεολογίες τους..... αν και έχω πέσει στα χέρια τους πολλές φορές εξ ανάγκης λόγω των επαγγελμάτων τους. Κλήθηκα στην αστυνομία μετά από αναφορά τους καταγγέλλοντάς με, με ανυπόστατες δικαιολογίες και εκβιάζοντάς με, με μήνυση εάν δεν αποσύρω την επίμαχη ανάρτηση. Ζήτησαν λοιπόν να φιμωθώ, αλλά ήδη αυτοί είχαν κάνει viral το επίμαχο πόστ παγκοσμίως (Αυστραλία, Καναδά, Αμερική κ.α), ζητώντας επιδεικτικά βοήθεια παγκόσμια, μη δίνοντας μου την δυνατότητα να μπορώ να απαντήσω, με την φωτογραφία μου και πληροφορίες για την οικογένειά μου. Τα σχόλια τους υβριστικά, προσβλητικά και απειλητικά. Πάντα λειτουργούν πίσω από ψευδές προφίλ γιατί είναι επαγγελματίες στον τόπο μας..... Σας ξέρουμε είπαμε ..... 


Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο υψώνουν το ανάστημά τους και δέχονται περισσότερα πεσκέσια από εξωτερικές δυνάμεις, κλαίγοντας πως οι Έλληνες είναι ρατσιστές, φασίστες και ότι δεν τους αποδέχονται και περνούν όλα αυτά τα δεινά για την διαιώνιση της προπαγάνδας τους..... Τα ξέρουμε λέμε, και δεν θα με φιμώσει κανένας γιατί, πολύ απλά αυτοί είναι οι ρατσιστές που μας διώχνουν ευθαρσώς κάνοντας μας και τα εισιτήρια και προσβάλλοντας μας. (βλ. παρακάτω σχόλιο):

Petros Nikolaidis
εισιτήρια για τους ξενόφερτους πεμπτοφαλλαγγίτες, Τούρκους πατριαρχικούς, κρατικούς εποίκους στην Μακεδονία, διατίθενται από τουρκοπατριαρχικά τουριστικά γραφεία εδώ στην πόλη μας...ισχύουν για δύο άτομα...ιδιαίτερα για τους αρβανιτοαλβανούς...καλό ταξίδι στην τουρκική πατρίδα ...

Σε απάντηση αυτής της προσπάθειάς τους ζητώντας βοήθεια ενημερώνω πως θα κάνω χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου γιατί "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον". 

Η απάντηση μου λοιπόν: 
Εμείς οι πολίτες αυτής της πόλης η οποία ονομάζεται Έδεσσα και όχι Voden δεν είμαστε ενοχλημένοι από το νέο σας γραφείο, αντιθέτως αδιαφορούμε και τζάμπα υπάρχει όπως και τόσα χρόνια προσπαθειών πάνε στράφι και κόπος και χρήμα γιατί σας ξέρουν σας έμαθαν .... Δεν έχουμε μαζέψει υπογραφές γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και εδώ σε αυτή τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ δουλεύουμε για να υπάρχουμε..... Εάν θέλαμε να εμπλέξουμε υπηρεσίες πληροφοριών, νομίζω πως πράττουν αυτεπάγγελτα .... δεν θα σας κάνουμε την χάρη γιατί είπαμε ο χρόνος είναι χρήμα .... δεν έρχονται χρήματα για να ζήσουμε από τον ουρανό .... Η ίδια η πολιτεία και οι αλχημείες που κάνετε θα σας κλείσουν όχι εμείς πάντως. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ αν και εσείς το κάνατε πολλάκις για να μας τρομοκρατείτε. Και ενημερώνω πως θα κάνω χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου για τις απειλές, τις ύβρεις και τους χλευασμούς σας. Θα θέλατε πάρα πολύ να ασχοληθούμε για να ανέβει η δημοτικότητα σας και οι πόροι σας αλλά αδιαφορούμε. 
Όσο γι αυτό που έγραψα παράδοση ταυτότητας και στην χώρα σας το γράφω εντελώς ειλικρινά και το εννοώ για να σας βοηθήσω μήπως δεν το είχατε σκεφτεί. Εάν θέλετε να εκπαιδεύσετε παιδιά και ενήλικες στην σκοπιανή γλώσσα, στην χώρας σας να πάτε να το κάνετε ελεύθερα εδώ δεν υπάρχουν μειονότητες είμαστε όλοι Έλληνες και ομιλούμε την Ελληνική με το οποιοδήποτε ιδίωμά της. Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ να ξανατονίσω. Εδώ είναι Έδεσσα, Έλλάδα εάν σας διαφεύγει.
Και προς θεού μην φοβάστε, εμείς φοβόμαστε γιατί πολύ απλά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας.

1* Πηγή (Φιλοσκοπιανό blog: http://belomorskamacedonia.blogspot.gr/2012/10/npld.html)


Μ.Ι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: