Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Δηλώσεις Γκλιγκόροφ


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας με τίτλο Οι Έλληνες των Σκοπίων ένα ακόμα τεκμήριο που επιβεβαιώνει περίτρανα τις ελληνικές θέσεις και πάλι από το κορυφαίο και ιδιαίτερα αξιόπιστο ιστολόγιο http://history-of-macedonia.com/wordpress/2010/05/24/makedonia-gligorov-den-exoume-kamia-sxesi-alexandros-ellhnas/.
ΔΕΕ

Δηλώσεις του τότε Προέδρου της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ,
στην “Toronto Star“ (Μάρτιος 15, 1992)

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ παραδέχεται το αυτονόητο: Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι που ήρθαν τον 5ο και 6ο αιώνα στην περιοχή, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τον Αλέξανδρο τον Έλληνα και την Μακεδονία του.
Είμαστε Μακεδόνες αλλά είμαστε Σλάβοι Μακεδόνες. Αυτοί είμαστε! Δεν έχουμε καμία σχέση με τον Αλέξανδρο τον Έλληνα και την Μακεδονία του. Οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν υπάρχουν πια, έχουν εξαφανιστεί από την ιστορία πολύ καιρό πριν. Οι προγόνοι μας ήρθαν εδώ τον 5ο και 6ο αιώνα μ. Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: