Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Οι Έλληνες των Σκοπίων

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ένα σπάνιο και μοναδικό τεκμήριο σχετικά με δηλώσεις του τότε Προέδρου Κίρο Γκλιγκόρωφ για τον ελληνισμό των Σκοπίων, τον οποίο το επίσημο ελληνικό «κράτος» έχει τοποθετήσει στα αζήτητητα, φέρνει στο φως το κορυφαίο και ιδιαίτερα αξιόπιστο ιστολόγιο history-of-macedonia.com, που συνεχίζει να δίνει μάχες για τα θέματα της Μακεδονίας, πρωταρχικά στο εξωτερικό, δεδομένου ότι η πλειονότητα των αναρτήσεών του είναι στα αγγλικά.
Βεβαίως, από την μελέτη αυτού του κειμένου, προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα και κυρίως γιατί η ελληνική Πολιτεία και ειδικότερα το Υπ. Εξωτερικών δεν έχει αναζητήσει την συγκεκριμένη συνέντευξη Γκλιγκόρωφ και γιατί συνεχίζει να τηρεί στάση αδιαφορίας για τους 100.000 Έλληνες των Σκοπίων. Ο Γκλιγκόροφ ήταν ένας ρεαλιστής πολιτικός, πεπειραμένο στέλεχος του παλιού κομμουνιστικού καθεστώτος, με πρόσβαση σε επίσημες στατιστικές και εμπιστευτικά Αρχεία, αλλά και απόλυτα αντικειμενικός σε αυτά τα θέματα. Ξεκαθάρισε από την αρχή πως οι "Μακεντόντσι" είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμιά σχέση με τις ανοησίες που υποστηρίζουν τα τελευταία χρόνια οι ηγετικοί τους κύκλοι. Αποδεικνύεται τελικώς ότι η εκδοχή της Ιστορίας των Σκοπιανών είναι η μεγαλύτερη Απάτη που έχει διαπραχτεί ποτέ στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Ακόμα και η προπαγάνδα του Χίτλερ στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο ωχριά στο μέγεθος της πλαστογραφίας που έχουν διαπράξει αυτοί. Το θέμα όμως είναι τι ενέργειες κάνουν οι πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν, εκτός βεβαίως από εκείνους που συμφωνούν με τους Σκοπιανούς, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις θέσεις της σημερινής υφυπουργού Εσωτερικών (!).
ΔΕΕ

H Ομολογία Γκλιγκόροφ στην Τσεχική εφημερίδα CESKY DENIK για Μειονότητα 100,000 Ελλήνων στα Σκόπια (10 Ιουνίου του 1993)



[Gligorov]
[...] Στα Βαλκάνια σήμερα ο καθένας συναγωνίζεται τους αριθμούς και το δικό τους έθνος το παρουσιάζουν ως το μεγαλύτερο. Οι Έλληνες δηλώνουν πως ζουν εδώ 250,000 Έλληνες ενώ από τις στατιστικές όμως, είναι μόνον 100,000. Υποτίθεται υπάρχουν μεταξύ 700,000 και 1,000,000 Αλβανών εδώ. Οι Σέρβοι αναφέρουν είναι 250,000 και 300,000, όμως η πρόσφατη απογραφή έδειξε, εν τούτοις, πως ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τις 43,000...


Σχόλιο αναγνώστη της παραπάνω ανάρτησης:
Ὁ Ἰὸς τῆς Γελοιοτυπίας ἐδῶ καὶ χρόνια ἰσχυριζόταν ὅτι δὲν ὑπῆρχε κανένα στοιχεῖο περὶ Ἑλληνικῆς μειονότητος καὶ ἡ ὅλη ὑπόθεσις εἶναι ἑλληνικὴ κατασκευή, τοῦ «Στόχου» καὶ δὲν ξέρω ποιοῦ ἄλλου. Γιὰ μιὰ ἀκόμη φορὰ ὁ Ἰὸς συλλαμβάνεται ψευδόμενος. Βεβαίως, ἐδῶ ἄλλοι κατασκευάζουν μειονότητες καὶ ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπάρχουν. Ἐμεῖς χάνουμε καὶ τὶς αὐτόχθονες κοινότητες τῶν ἀλυτρώτων ὁμογενῶν μας ποὺ ἐπρόκοψαν καὶ ἐπέζησαν τόσες χιλιάδες χρόνια. Ἔτσι, ὁ Ἰός, καὶ ὅλοι οἱ νεοταξίτες μισέλληνες, ἂν καὶ ψεύδεται ὅσον ἀφορᾷ -ἀκόμη- στὸ παρόν, θὰ ἐπαληθευθῇ, ἐὰν δὲν ἀντιδράσουμε, στὸ ἄμεσο μέλλον. Ὄχι μόνον οἱ κοινότητες τῆς Πόλης, τοῦ Μοναστηρίου, τῆς Βορείου Ἠπείρου θὰ ἐξαφανισθοῦν, ἀλλὰ καὶ ἡ -ὁσονούπω- μειονότης τῶν αὐτοχθόνων Ἑλλήνων στὴν ὑποτίθεται ἐλεύθερη Ἑλλάδα θὰ κινδυνεύσῃ μὲ ἐξαφάνισι.
Πηγή: http://history-of-macedonia.com/wordpress/2010/05/18/gligorov-cesky-denik-meionotita-100000-ellines-skopia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: