Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κοσσυφοπέδιο: Μαφία και Εξουσία

                               
Αυτονομιστές του ΟΥΤΣΕΚΑ που στρατολογήθηκαν
από την αλβανική διασπορά στη δυτική Ευρώπη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που δημοσιεύθηκε στον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" στις 4/12/2010 ξαναφέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της ύπαρξης ενός μαφιόζικου κράτους στην καρδιά των Βαλκανίων, που δημιουργήθηκε από κάποια υπερατλαντικά κέντρα αποφάσεων και τους Ευρωπαίους συνεταίρους τους, για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Βλέπε σχετικά και τις προηγούμενες αναρτήσεις μας: http://ethnologic.blogspot.com/2010/12/blog-post_18.html και
ΔΕΕ

Ο ΟΥΤΣΕΚΑ, η μαφία και οι ιμπεριαλιστές
Δέσποινα ΟΡΦΑΝΑΚΗ


Οι βρώμικες σχέσεις της ηγεσίας των Κοσσοβάρων Αλβανών (πρώην διοικητών του αυτονομιστικού ΟΥΤΣΕΚΑ) και των μεγάλων αφεντικών τους (πρώην και νυν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη) επανέρχονται τις τελευταίες δύο βδομάδες στο προσκήνιο της δημοσιότητας. Αφορμή δίνει η πολύκροτη έκθεση του Ελβετού νομικού ερευνητή και εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι για τις σχέσεις του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι με το οργανωμένο έγκλημα (σε ναρκωτικά, όπλα, πορνεία, λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων), η οποία μάλιστα θα συζητηθεί στις 25 Γενάρη στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο...
Η έκθεση του Ντικ Μάρτι συνιστά ευθέως βαριές κατηγορίες εναντίον της προηγούμενης και σημερινής ηγεσίας των Κοσσοβάρων Αλβανών με χαρακτηριστική την περίπτωση του νυν πρωθυπουργού Χ. Θάτσι που φέρεται ως ο εγκέφαλος των δικτύων του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων, ανθρωπίνων οργάνων και δουλεμπορίας γυναικών. Η έκθεση σαφέστατα «αποκαλύπτει» και επικρίνει το ρόλο ισχυρών χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία κ.ά.) και οργανισμών (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ΟΑΣΕ κ.ά.) καθώς κατηγορούνται πως γνώριζαν τα πάντα αλλά σιωπούσαν επειδή οι ευνοούμενοί τους διέπρατταν μεν βαρύτατα εγκλήματα κατά των αμάχων στο Κοσσυφοπέδιο ωστόσο το έκαναν προκειμένου να διαφυλάξουν και να προωθήσουν τα συμφέροντά τους οι ιμπεριαλιστές.

Στελέχη Αλβανών αυτονομιστών της οργάνωσης-κλώνο του ΟΥΤΣΕΚΑ
στην ΠΓΔΜ με τις σημαίες των αφεντικών τους στο βάθος...

Εντούτοις, περιττεύει η υποκρισία γύρω από το λεγόμενο «σάλο» που προκαλεί η έκθεση Μάρτι. Οι σημερινές και προηγούμενες ηγεσίες ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, που τώρα κάνουν τις ανήξερες, συνειδητά είχαν επιλέξει ως συνεργάτες τους στο Κοσσυφοπέδιο τους ηγέτες του ΟΥΤΣΕΚΑ ποντάροντας ακριβώς στο πόσο αδίστακτα και «επαγγελματικά» προωθούσαν κάθε μορφή του οργανωμένου εγκλήματος προς όφελος των ιμπεριαλιστικών τους επιδιώξεων στα Βαλκάνια και τη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως ο ακήρυχτος «ανθρωπιστικός πόλεμος» Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών στην πρώην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας την άνοιξη του '99, δηλαδή μία δεκαετία μετά την ανατροπή της πρώην ΕΣΣΔ, άνοιξε διάπλατα το κουτί της Πανδώρας για παρόμοιες επεμβάσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ...
Η έκθεση Μάρτι
Για την ιστορία, η έκθεση Μάρτι συντάχθηκε έπειτα από αίτημα που υπέβαλε τον Απρίλη του 2008 μία ομάδα ευρωβουλευτών με αφορμή την έκδοση αυτοβιογραφικού βιβλίου της πρώην επικεφαλής γενικής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, με τίτλο «Το Κυνήγι: Εγώ και οι Εγκληματίες Πολέμου», η Ντελ Πόντε κατηγορεί τον Χασίμ Θάτσι για ηγετικό ρόλο σε κάθε μορφής οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου και του πλουτισμού του από το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, όπως και τον τότε επικεφαλής των δυνάμεων του ΟΗΕ (UNMIK) στο Κόσσοβο και ως πρότινος υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, για τη συγκάλυψη που έγινε.
«Κολλητοί» και χαμογελαστοί, σαν καλά συνεταιράκια,
ο νυν πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι και ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός- νυν απεσταλμένος του κουαρτέτου για το Μεσανατολικό- Τόνι Μπλερ...

Ο Μάρτι δημοσιοποίησε τμήματα της έκθεσής του στα μέσα τρέχοντος μηνός, μετά από έρευνες δύο χρόνων και με πρόσβαση ακόμη και σε μυστικές εκθέσεις και στοιχεία ξένων διωκτικών και μυστικών υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
Ο Θάτσι ήταν επικεφαλής «της πιο ακραίας ομάδας» της αλβανικής μαφίας, της ομάδας Ντρένιτσα, που έγινε από τα μέσα ως τα τέλη της δεκαετίας του '90 η πιο ισχυρή εντός του ΟΥΤΣΕΚΑ αλλά και του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη.
Ηταν εγκέφαλος του οργανωμένου εγκλήματος ναρκωτικών (ιδιαίτερα της ηρωίνης) σχεδόν σε όλη την ανατολική Ευρώπη, της δουλεμπορίας γυναικών στη δυτική Ευρώπη, αλλά και των απαγωγών και σφαγών νεαρών Σέρβων, Αλβανών, Τούρκων και άλλης εθνικής καταγωγής αμάχων με σκοπό την αφαίρεση και πώληση ανθρωπίνων οργάνων σε εύπορους ασθενείς από τη Γερμανία, το Ισραήλ, τη Βρετανία, τον Καναδά.
• Η «διεθνής κοινότητα» (βλέπε ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία κ.ά.) «επέλεξε να αγνοήσει τα εγκλήματα πολέμου» του ΟΥΤΣΕΚΑ και να επιτρέψει μία «μαζική εκστρατεία τρομοκράτησης» του πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και όσων εκεί «στιγματίστηκαν» σαν «συνεργάτες των Σέρβων».
Οι όμηροι κρατούνταν σε παράνομα κελιά ανάλογα με την καταλληλότητα των μοσχευμάτων με βάση το φύλο, την ηλικία, την κατάσταση υγείας, την εθνική καταγωγή. «Οποτε και όταν ήταν έτοιμοι οι χειρουργοί, τα θύματα εκτελούνταν και μεταφέρονταν στο χειρουργικό τραπέζι όπου τους αφαιρούνταν ζωτικά όργανα» τα οποία μοσχοπωλούνταν στη συνέχεια σε κυκλώματα λαθρεμπορίας μοσχευμάτων.
• Σε εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών πέντε χωρών (ΗΠΑ, Βρετανίας, Γερμανίας, Ιταλίας και ...Ελλάδας) ο Θάτσι, ο πρώην υποδιοικητής του ΟΥΤΣΕΚΑ και μετέπειτα αρχηγός των «Σωμάτων Προστασίας Κοσσόβου» Αγκίμ Τσέκου αναφέρονται σαν «παίχτες - κλειδιά» του οργανωμένου εγκλήματος. Τέτοιες εκθέσεις είχαν σταλεί επανειλημμένα στα εκάστοτε υπουργεία Εξωτερικών με «ντοκουμενταρισμένες πληροφορίες που θα δικαιολογούσαν την άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών οποιασδήποτε χώρας».
Ο Θάτσι χαρακτηρίζεται «ανέγγιχτος» λόγω της προστασίας που του παρείχαν και παρέχουν ισχυρές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία κ.ά. οι οποίες δεν έχουν την παραμικρή πολιτική βούληση να κινήσουν διώξεις κατά του πρώην αρχηγού του ΟΥΤΣΕΚΑ.
Γίνονται αναφορές στο σκάνδαλο λαθρεμπορίου οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο και του Τούρκου χειρουργού που καταζητείται τα τελευταία χρόνια από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ, Γιουσούφ Ερσίν Σονμέζ. (Ο Σονμέζ γνωστός και σαν «γιατρός-γύπας» εργαζόταν στη σκοτεινή «κλινική» MEDICUS CLINIC, όπου υπάρχουν καταγγελίες για εκμετάλλευση φτωχών ανθρώπων από το Αζερμπαϊτζάν, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, την Τουρκία κλπ. που για ένα πιάτο φαΐ πουλούσαν στους «γιατρούς» ένα νεφρό ή άλλα ζωτικά όργανα, τα οποία στη συνέχεια μεταμοσχεύονταν σε εύπορους ασθενείς).

Και άλλες αποκαλυπτικές εκθέσεις...
Όμως πολλά από τα παραπάνω στοιχεία της έκθεσης Μάρτι δεν ήταν άγνωστα. Ήδη από το Φλεβάρη του 1999 (δηλαδή ένα μήνα πριν την έναρξη της ΝΑΤΟικής εισβολής στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας στις 24 Μάρτη 1999) απόρρητη έκθεση του «Διεθνούς Στρατηγικού Επιτελείου του ΝΑΤΟ» που διανεμήθηκε σε όλες τις χώρες-μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου επισήμαινε τις βρώμικες σχέσεις ανάμεσα στους Αλβανούς αυτονομιστές-μαφιόζους και τις κυβερνήσεις ΗΠΑ - ΕΕ και τους αξιωματούχους οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ.
Στην απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ, που είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ και ο «Ριζοσπάστης» τον Αύγουστο του 1999, αναφερόταν ρητώς ότι:
• Ο ΟΥΤΣΕΚΑ (UCK) εξοπλιζόταν και υποστηριζόταν μέσω «σύνθετης υπερεθνικής τραπεζικής χρηματοδότησης» και ότι η απόκτηση όπλων και το δίκτυο μεταφοράς τους συνδέονται με διάφορες εγκληματικές ομάδες λαθρεμπόρων, από το εμπόριο ναρκωτικών, τη διακίνηση ναρκωτικών και πορνείας.
• Στην ίδια έκθεση καταγραφόταν έτσι πως η χρηματοδότηση του ΟΥΤΣΕΚΑ προέρχεται από ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ανθρώπων που συνεισφέρουν από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και πιθανά τη Μέση Ανατολή.
• Χιλιάδες άτομα της αλβανικής διασποράς σε Δυτική Ευρώπη (κυρίως σε Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο και σκανδιναβικές χώρες) χρηματοδοτούσαν την αγορά όπλων και πολεμοφοδίων δίνοντας το 3% του εισοδήματός τους («φόρος ανεξαρτησίας»), από διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία.
• Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ η έδρα της διαχείρισης των οικονομικών της οργάνωσης βρισκόταν στην Ελβετία, αν και χρήματα μεταφέρονταν μέσω τραπεζών «οπουδήποτε»!
• Το επικερδές λαθρεμπόριο ναρκωτικών και η εκτεταμένη ανάμειξη Αλβανών Κοσσοβάρων σε αυτό δείχνουν ότι αυτή η δραστηριότητα είναι μια σημαντική πηγή εισοδήματος...
• Διαπιστώνεται ανάμειξη της μαφίας στην Κροατία, η οποία αποτελείται από αυτονομιστές που μετανάστευσαν μαζικά από το Κόσσοβο το 1989-90 (π.χ. περίπτωση Αγκίμ Τσέκου πρώτου διοικητή του τάχα «αποστρατιωτικοποιημένου» ΟΥΤΣΕΚΑ). Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, αυτό το γκρουπ της μαφίας «ήλεγχε το εμπόριο ναρκωτικών στο Ζάγκρεμπ, την αλβανική μαφία, ενώ υποστήριζε οικονομικά τον ΟΥΤΣΕΚΑ».
• Τα λαθραία όπλα κατέφθαναν στο Κοσσυφοπέδιο κρυμμένα συχνά μέσα σε φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας, σε τρόφιμα και αγαθά μακράς διαρκείας. Αναφέρονται μάλιστα και «ανθρωπιστικές» οργανώσεις ως διακινητές λαθραίων όπλων ακόμη και «ευυπόληπτες εμπορικές εταιρείες»!
• Τα πιο περίπλοκα ελαφρά όπλα και ο εξοπλισμός του ΟΥΤΣΕΚΑ, όπως φορητά αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, τα όπλα των ελεύθερων σκοπευτών, οι συσκευές νυκτός και ο επικοινωνιακός εξοπλισμός, αποκτούνται από τη διεθνή αγορά όπλων σε χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, όπως Ελβετία, Ρουμανία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρος, Κίνα, Ισραήλ, Ν. Αφρική, Βοσνία και Κροατία.
Αργότερα ακολούθησε «ποταμός» αποκαλύψεων σχετικά με τις σκοτεινές σχέσεις των Κοσσοβάρων Αλβανών αυτονομιστών με το οργανωμένο έγκλημα και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες μισθοφόρων (όπως η ΜPRI με έδρα τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ) που είχαν αναλάβει τον εξοπλισμό αλλά και τη στρατιωτική εκπαίδευση του ΟΥΤΣΕΚΑ.
Πληθώρα πληροφοριών υπήρχε και για την κραυγαλέα και απροκάλυπτη υποστήριξη που παρείχαν στον Χασίμ Θάτσι και τα άλλα στελέχη του ΟΥΤΣΕΚΑ οι τότε προστάτες τους, όπως ο τάχα «ευαίσθητος προοδευτικός δημοκράτης» πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Αμερικανός «αρχιτέκτονας της διπλωματίας» και προ ημερών αποβιώσας Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο ΝΑΤΟικός στρατηγός Γουέσλεϊ Κλαρκ, καθώς και διάφορες «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις χωρών της ΕΕ (ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Ιταλός πρόεδρος Ρομάνο Πρόντι, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κ. Σημίτης που συμμετείχε ενεργά στο πλιάτσικο και στις επεμβάσεις σε βάρος της τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας με το πρόσχημα των «συμμαχικών υποχρεώσεων»).
Το 2000 έκθεση της ΙΝΤΕΡΠΟΛ για το Κοσσυφοπέδιο σημείωνε πως οι Κοσσοβάροι Αλβανοί εγκληματίες - αυτονομιστές «ξέπλεναν» πάνω από 2 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 200 τράπεζες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 67σέλιδης έκθεσης των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND) το 2005 που κατέληγε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ ηγετικών στελεχών των Κοσσοβάρων Αλβανών με τον ντόπιο και ξένο υπόκοσμο που τώρα εδρεύει στην Πρίστινα... Είναι άμεση η εμπλοκή ηγετικών προσωπικοτήτων των Κοσσοβάρων με τη μαφία... Τέτοια εγκληματικά δίκτυα δεν υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός σταθερού πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος...».
Έκθεση αξιωματούχων της ΕΕ το 2007 συμπλήρωνε πως η «ανικανότητα των τοπικών αξιωματούχων στο Κοσσυφοπέδιο να ασκήσουν πιέσεις στο οργανωμένο έγκλημα αυξάνει το σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης του κοινωνικού συστήματος».
Το Φλεβάρη του 2008 στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντελά Σέρα» ο στρατηγός Φάμπιο Μίνι (πρώην διοικητής της ΝΑΤΟικής KFOR στο Κοσσυφοπέδιο) ομολογούσε ότι το προτεκτοράτο είναι το επίκεντρο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από κάθε λογής λαθρεμπόριο από την ανατολική Ευρώπη.
Συνεπώς, οι ενδείξεις και οι αποδείξεις για τις βρώμικες σχέσεις ανάμεσα στον ΟΥΤΣΕΚΑ, το οργανωμένο έγκλημα, τις μυστικές υπηρεσίες και τις κυβερνήσεις ισχυρών χωρών περιττεύουν. Είναι τουλάχιστον έκδηλο πως όλοι γνώριζαν τα πάντα για όλα αυτά τα εγκλήματα σε βάρος των λαών της περιοχής αλλά σιωπούσαν γιατί έτσι εξυπηρετούνταν τα συμφέροντά τους. Γιατί, ποιος μπορεί σήμερα να αμφιβάλλει, πως για τους ιμπεριαλιστές οι έννοιες της «δικαιοσύνης», των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», της ελευθερίας δεν είναι παρά μερικά ακόμη προσχήματα για την επίτευξη των βρώμικων σχεδίων τους στην πλάτη των λαών;

Σημ. ΔΕΕ: Οι επισημάνσεις είναι δικές μας και δεν υπήρχαν στο αρχικό κείμενο 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: