Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Θράκη και Νεο-Οθωμανισμός


«Νεοθωμανισμός και Ελληνική Θράκη»
Εκδήλωση 29ης Νοεμβρίου 2010
Ανακοίνωση περιοδικού «Άρδην» – εφημερίδας «Ρήξη»

Χθες, 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Παλαιά Βουλή η μεγάλη εκδήλωση του περιοδικού «Άρδην» και της εφημερίδας «Ρήξη» με θέμα την ελληνική Θράκη και τον Νεοθωμανισμό. Η κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, αλλά και η είσοδος και ο διάδρομος, ήταν ασφυκτικά γεμάτη, περισσότεροι από 600 άτομα στην πρώτη, ίσως, μεγάλη εκδήλωση που γίνεται στην Αθήνα για την Θράκη και τον νεοθωμανισμό.
Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, στρατηγός ε.α., ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που για χρόνια έχει ενισχύσει προσπάθειες αυτοπροσδιορισμού των Πομάκων και των Ρομά στη Θράκη. Ο Εμφιετζόγλου αναφέρθηκε στην ανάγκη τόνωσης του πατριωτισμού των Ελλήνων και την χρησιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων. Μίλησε για τις προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανόδου της Θράκης, διαπιστώνοντας τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική πολιτεία. Υπενθύμισε όλες τις αξιώσεις του Νεοθωμανισμού, τονίζοντας την ανυποχώρητη στάση που πρέπει να κρατήσουμε στη Θράκη και τη Μακεδονία, το Αιγαίο και τη Κύπρο, τα ζητήματα των χωρικών υδάτων και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.


Πρώτος ομιλητής ήταν ο Κώστας Καραΐσκος, εκδότης του περιοδικού Αντιφωνητής της Κομοτηνής και μέλος της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Σπάρτακος», που κατάφερε στις πρόσφατες εκλογές να εκλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο στην Κομοτηνή. Μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για την «τουρκοποίηση» της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και τα μέτρα που μπορούν αν παρθούν για να ανακόψουν αυτή την εξέλιξη. Η εφαρμογή των νόμων και η απλή λογική είναι, κατά τον Κ. Καραΐσκο αρκετές για να εξαλείψουν τον κίνδυνο του Προξενείο, αλλά, όπως τόνισε, σκέψεις, προτάσεις και λόγια που θεωρούμε αυτονόητα στην Αθήνα, στη Θράκη είναι ταμπού και η επιρροή του Προξενείου απαγορεύει ακόμη και την αναφορά των αυτονόητων. Δυστυχώς, δήλωσε, η «κυπροποίηση» της Θράκης είναι πλέον πολύ πιθανή, αν και όχι μη αναστρέψιμη.
Τη θλιβερή αυτή πραγματικότητα μας μετέφερε και η δεύτερη ομιλήτρια, η δασκάλα του Μεγάλου Δερίου Χαρά Νικοπούλου, που περιέγραψε την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από την Θράκη. Μίλησε για τους αγώνες που έκανε για τους μουσουλμάνους Πομάκους και τις προσπάθειες του Προξενείου να εκτουρκίσει την κοινότητά τους. Ακόμη και η αναφορά στη λέξη «Πομάκος», είναι στη Θράκη απαγορευμένη. Όπως και ο Κώστας Καραΐσκος, υπενθύμισε πως ο Νεοθωμανισμός δεν θα ήταν τόσο ισχυρός, αν δεν υπήρχε και ο αντίστοιχος νεοραγιαδισμός πολλών Ελλήνων, στέλνοντας ένα μήνυμα στις κυβερνήσεις, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου.
Ακολούθησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, που μίλησε για τον ρόλο του τουρκικού Προξενείου και την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του από την Τουρκία, που του επιτρέπει να διατηρεί ένα εκτενές δίκτυο πρακτόρων σε ολόκληρη τη μουσουλμανική μειονότητα. Αναφέρθηκε στην εξάρτηση των κομμάτων από τον τουρκικό παράγοντα και την ψηφοθηρική λογική τους, που έχει δώσει στο Προξενείο την δύναμη και την επιρροή που διαθέτει.


Την συζήτηση έκλεισε ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Άρδην, που συνόψισε το πρόβλημα της μουσουλμανικής μειονότητας, και το συνέδεσε με το αντίστοιχο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία και τον κίνδυνο δημιουργίας μιας ενιαίας αυτονομιστικής, πλέον, τουρκοποιημένης μειονότητας. Αναφέρθηκε στις ευρύτερες επιδιώξεις του Νεοθωμανισμού στην περιοχή και την ιστορική πορεία των Βαλκανίων, που αποτελούν τον μοναδικό χώρο, στον οποίο μπορεί η Ελλάδα να επιβιώσει, δημιουργώντας έναν ισχυρό πόλο, ικανό να αντισταθεί στις επιθέσεις Ανατολής και Δύσης – αυτό που δεν κατάφερε το 1204 και το 1453. Η Θράκη, η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα, δεν έχουν απλώς κάποια εθνικά προβλήματα που αναζητούν επίλυση, αλλά αποτελούν τον χώρο όπου κρίνεται σήμερα η ίδια η επιβίωση του Ελληνισμού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, στον οποίο απηύθυνε ερώτημα η Χαρά Νικοπούλου, για την ανθελληνική στάση των Τούρκων βουλευτών. Ο Απ. Κακλαμάνης δεν έδωσε πειστική απάντηση, προκαλώντας σε πολλούς έντονη δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία. Σε κάθε περίπτωση, ήταν σημαντική η παραδοχή του, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή πολιτική στη Θράκη, είναι η απομάκρυνση του τουρκικού Προξενείου.


Άρον-άρον έφυγε από τη Παλαιά Βουλή


Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής παρευρέθηκε σε εκδήλωση για τη Θράκη που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στη Παλαιά Βουλή. Στο τέλος της εκδήλωσης η Χαρά Νικοπούλου που ήταν στο πάνελ των ομιλητών, απηύθυνε μια ερώτηση στον κ. Κακλαμάνη για τους «μέχρι ποίου σημείου προδοσίας πρέπει να φτάσουν οι Ματατζή, Ιλχάν, και Χατζηοσμάν για να τους αποβάλλετε από τη Βουλή;»
Ο κ. Κακλαμάνης άρχισε με μία αναδρομή στο παρελθόν λέγοντας πόσες φορές επισκέφθηκε τη Θράκη και πώς έδειξε την πόρτα στον τέως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όταν ο τελευταίος του ζήτησε λογαριασμό επειδή ο Σγουρίδης είχε πάει στην κοιλάδα Μπεκάα και είχε συναντήσει τον Οτσαλάν. Εκεί το ακροατήριο άρχισε να χάνει την υπομονή του και να φωνασκεί, διότι φαινόταν ότι ο Κακλαμάνης δεν είχε σκοπό να απαντήσει. Τότε ο κ. Κακλαμάνης ύψωσε τον τόνο της φωνής του και απαίτησε από το ακροατήριο να σωπάσει και να τον αφήσει να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα να μιλήσει. Το ακροατήριο εξαγριώθηκε και τότε ο κ. Κακλαμάνης «έβαλε» φωτιά στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα λέγοντας «ότι για να μη χαθεί η Θράκη πρέπει και σεις οι έλληνες χριστιανοί να αλλάξετε συμπεριφορά».
Μετά από αυτό οι διοργανωτές βλέποντας ότι η κατάσταση πάει να εκτραπεί από τους παρευρισκόμενους αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τον κ. Κακλαμάνη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/83042/fugadeutike-o-apostolos-kaklamanis-/

4 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Αυτό μας έλειπε:να τον υποδεχθούν με ανοικτές τις αγκάλες των ως τυπικοί χάσκακες και ναιναίκοι νεοέλληνες!Ο αγώνας,κ.Ευαγγελίδη,είναι ακατάπαυστος καθότι ο πολυώνυμος εχθρός ευρίσκεται προ των πυλών της ίδιας της ζωής μας πλέον!Αρκετά τους ανεχθήκαμε!Ή Ρ Θ Ε Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ Λ Ο Γ Ο Δ Ο Σ Ι Α Σ ΤΩΝ,Α Κ Ο Μ Η ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΟΙΑ,ΚΑΠΩΣ ''ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ'' ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!
ΑΥΤΟ ΚΡΙΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Σε μία κοινωνία σαν την ελληνική που στενάζει και βοά κ α θ η μ ε ρ ι ν ά πια,ώρα με την ώρα,από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα της εκφυλισμένης αυτής πολιτικής ηγεσίας,δε χωρούν π ο τ έ μα π ο τ έ συναισθηματισμοί γλυκεροί,επανάπαυση 'στα καθιερωμένα και γνωστά,ανιαρά και μίζερα της παρακμιακής Πατρίδας.
Τα ψεύδη των εξαντλούνται μαζί με τα αποθεματικά,μαζί με τα ολιγοστά,εναπομείναντα τραπεζικά ρευστά και η υπομονή ό λ ω ν η μ ώ ν αρχίζει να συσσωρεύη ένα εκρηκτικό μείγμα οργής και αγανάκτησης,απελπισίας και απώλειας του ελέγχου της συμπεριφοράς,μερικές φορές,εξ ολοκλήρου,για την προφανή χλεύη που επιδεικνύουν όλοι αυτοί οι αχρείοι του Κυνοβουλίου,για τα δεινά 'στα οποία οδήγησαν,έφεραν σ υ ν ε ι δ η τ ό τ α τ α,έχοντας,δηλαδή,π λ ή ρ η επίγνωση και συνείδηση των πεπραγμένων και ενεργειών των,το συντριπτικό τμήμα του ελληνικού λαού και την πολυφίλητη Ελλάδα μ α ς!

Beebbc and sv2bbc είπε...

Αγαπητέ webmaster, θα σε παρακαλούσα να αξιολογήσης την παρακάτω ιστοσελίδα και γιατί όχι , να την βοηθήσης αναδημοσιευοντας ή βάζοντας τους στα ενδιαφέροντα ιστολόγια.Οι ανθρωποι πολεμουν μόνοι τους με τους λύκους.


http://www.zagalisa.gr/

Βιβλιόφιλος είπε...

Όπως διαπιστώνεις αγαπητέ φίλε την πρόσθεσα ήδη και σύντομα θα αρχίσω αναδημοσιεύσεις από τα ενδιαφέροντα κείμενα του ιστολογίου σας με μεγάλη μου χαρά.