Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Οδυσσέας Τσενάϊ αρχηγός κόμματος;

Ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία δεν είναι κάποιος μαφιόζος όπως ίσως νομίσατε λόγω της εμφάνισης (πέτσινο σακάκι, κοντοκουρεμένος, μαύρη μπλούζα κλπ)

Συνωμοσιολογία, αοριστίες, υποθέσεις; Ίσως, αλλά ας διαβαστεί το κείμενο που ακολουθεί και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
ΔΕΕ
Ο Οδυσσέας Τσενάι προορίζεται για αρχηγός αλβανικού εθνικιστικού κόμματος στην Ελλάδα!

Θυμάστε τον Οδυσσέα Τσενάι, το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία; Ε, τώρα μεγάλωσε και έρχεται ως αρχηγός στο “Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων” για να διεκδικήσει τη ...μισή Ελλάδα!

O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής. Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και ...νονός του!

Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, πού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε, ο τότε, νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό.

Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε “τηλεοπτικός αστήρ” της Ελληνικής τηλεόρασης;

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι “επέλεξε” τον “αδικημένο” και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ώς ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον.

Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων... (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.

Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο – ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα – η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι μετά την τηλεοπτική του προβολή.

Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς ”επένδυση” για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη.

Έτσι προετοιμάζουν, το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του ”Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων” η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Αλβανίας στα Βαλκάνια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα “πέρασμα” – για τα μάτια του κόσμου – από το τμήμα Φυσικής του Boston College.

Γιατί όμως επέλεξαν ένα “φτωχό μετανάστη” όπως ο Τσενάι ;
Ο πατέρας Τσενάι δεν είναι καθόλου τυχαίος αφου, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες.

Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωναμε τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.

O διάσημος Τσενάι
O διάσημος στην Ελλάδα Οδυσσέας Τσενάι επηρέασε μέσω της τηλεοπτικής προβολής ένα μεγάλο ποσοστό Αλβανοφώνων στην Ελλάδα που τον έκαναν σύμβολο των “καταπιεσμένων” Αλβανών.

Ιδανικό επικοινωνιακό προφίλ του πλέον δημοφιλoύς “κατατρεγμένου φτωχόπαιδου” που θα επιστρέψει ώς ηγέτης για να απονείμει δικαιοσύνη στους συμπατριώτες του.

Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονoς χώρας, όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα.

Όλα τα Αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες.

Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα Αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση.

Είναι γεγονός πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα μετά το “προσκλητήριο” του τότε υπουργού εξωτερικών Α.Σαμαρά) έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο αριθμό Αλβανών με αποτέλεσμα ήδη στη χώρα μας να κυκλοφορούν – και μάλιστα με πολύ καλές πωλήσεις- Αλβανικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ όλες οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προβεί στην προσθήκη Αλβανικής γλώσσας στα περισσότερα ΑΤΜ αφού οι Αλβανοί αποτελούν πια ενα επίλεκτο ποσοστό πελατών σε τραπεζικές καταθέσεις.

Τελευταία μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους ιστοσελίδες επωνύμων δημοσιογράφων που περιέχουν έκδοση στα Αλβανικά για περισσότερη επισκεψιμότητα.

Υποστηρικτές στην Ελλάδα
Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

Το ”Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων” υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από ορισμένους Έλληνες Αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι. Ποιός είναι αυτός;

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων, ας μην ξεχνάμε πως ακόμη και η αρνητική διαφήμιση, αποτελεί κι αυτή διαφημιστική προβολή.

Θυμίζουμε κάποιες δηλώσεις του, όταν ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι ”οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι”.

Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.

Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν το “έδαφος” προετοιμάζεται, η αλλοίωση του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος των νέων ψηφοφόρων.

Ποιό απ’ τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφόρων, μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα αποκτήσουν, δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για νέους “ηγέτες”;

http://logioshermes.blogspot.com/2012/07/blog-post_5566.html


Σημ. ΔΕΕ: Ακολουθεί ένα από τα κείμενα που δημοσιεύτηκε τότε στην ιστοσελίδα του ΔΟΛίου Συγκροτήματος http://www.in.gr/ μετά το ζήτημα που είχε προκληθεί, όταν όλη η αριστεράντζα (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές δάσκαλοι και καθηγητές, "διανοούμενοι", διάφοροι αφελείς ή απλώς βλάκες) σπεκουλάριζαν με προοπτική μεγάλων πολιτικών ή άλλων κερδών στην υπόθεση...

Έληξε το πρωί της Τετάρτης η κατάληψη του λυκείου Νέας Μηχανιώνας από τους μαθητές

Θεσσαλονίκη 22/10/2003
Με τη δήλωση του Οδυσσέα Τσενάι ότι παραιτείται του δικαιώματός του να είναι -αν και αριστούχος- ο σημαιοφόρος του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έληξε το πρωί της Τετάρτης η κατάληψη του λυκείου Νέας Μηχανιώνας από τους μαθητές, οι οποίοι επέστρεψαν στα μαθήματά τους.
Για δεύτερη φορά τη λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τον ορισμό του Οδυσσέα Τσενάι ως σημαιοφόρου στη μαθητική παρέλαση έδωσε ο ίδιος ο Οδ. Τσενάι που αρνήθηκε το δικαίωμά του, ώστε να εκτονωθεί η κρίση και να επιστρέψουν οι μαθητές στα μαθήματά τους. Πριν από τρία χρόνια στις αντιδράσεις των κατοίκων για τον ορισμό του Τσενάι ως σημαιοφόρου, αφού και τότε είχε αριστεύσει στην 3η τάξη του γυμνασίου, ο αλβανικής καταγωγής μαθητής είχε δηλώσει ότι δεν θα σηκώσει τη σημαία «για το καλό της κοινωνίας». Τότε είχε υπάρξει αντίδραση μόνο από κατοίκους της περιοχής και οι συμμαθητές του είχαν ταχθεί, στην πλειονότητά τους, στο πλευρό του. Φέτος όμως, οι συμμαθητές του Οδυσσέα Τσενάι προχώρησαν στην κατάληψη του λυκείου, ενώ οι μαθητές του γυμνασίου απείχαν από τα μαθήματά τους, ζητώντας την απόσυρση της υπουργικής απόφασης με την οποία δίνεται στους αλλοδαπούς μαθητές, εφόσον το επιθυμούν, το δικαίωμα να σηκώνουν την ελληνική σημαία στις εθνικές επετείους. Η αντίδραση αυτή προστέθηκε στην κίνηση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι στις αρχές του μήνα σε ψήφισμα που εξέδωσαν, εξέφραζαν την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν στα παιδιά να παρελάσουν, ενώ ταυτόχρονα απαιτούσαν την άμεση τροποποίηση του νόμου που επιτρέπει σε αλλοδαπούς μαθητές να κρατούν την ελληνική σημαία στις εθνικές επετείους.

Αντίδραση του υπουργείου Παιδείας
Σχετικά με το θέμα, ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης, δήλωσε ότι ο χώρος του σχολείου δεν μπορεί να είναι χώρος διαφοροποίησης, διαχωρισμού και διακρίσεων, αλλά πρέπει να είναι χώρος αγωγής, μόρφωσης και καλλιέργειας του πνεύματος, όπου οι αρχές και οι αξίες κυριαρχούν πάνω στις διαφορετικότητες, που προέρχονται από κοινωνική προέλευση, οικονομικές δυνατότητες, υπηκοότητα ή άλλες αιτίες.
Παράλληλα, ο κ. Γκεσούλης επισήμανε ότι είναι ορθή η απόφαση της Πολιτείας να επιβραβεύει τον μαθητή, Έλληνα ή αλλοδαπό, ο οποίος συγκεντρώνει την αριστεία στη βαθμολογία και στο ήθος, με το να αντιπροσωπεύει το σχολείο του και να κρατά την ελληνική σημαία στις παρελάσεις των εθνικών επετείων, εφόσον ο ίδιος νιώθει υπερήφανος γι αυτό.

Πάγκαλος: Να του δοθεί ελληνική υπηκοότητα
Στο θέμα παρενέβη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παγκαλος που ζήτησε να δοθεί ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στον αριστούχο μαθητή, «ώστε να φανεί ξεκάθαρα ο ρατσισμός και η ξενοφοβία». (Σημ. ΔΕΕ: Πάντα "μπροστάρης" ο γελοίος)
Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε επίσης τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή να απομονώσει τους ρατσιστές και ξενόφοβους από το κόμμα του «φωτογραφίζοντας» σημερινές δηλώσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία με τον Οδυσσέα Τσενάι και οι αντιδράσεις των κατοίκων ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, όταν οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας αντιτάχθηκαν στην απόφαση του συλλόγου των καθηγητών του γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, που όριζε ως σημαιοφόρο τον αλβανικής καταγωγής, αριστούχο μαθητή της 3ης τάξης του γυμνασίου, για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2000.
Τότε είχε παρέμβει ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στις παρελάσεις των εθνικών επετείων οι μαθητές αντιπροσωπεύουν τα σχολεία τους και ότι στην περίπτωση που αλλοδαπός μαθητής συγκεντρώνει την αριστεία στη βαθμολογία και στο ήθος και εφόσον ο ίδιος νιώθει υπερήφανος να κρατήσει την ελληνική σημαία τότε έχει αυτή τη δυνατότητα. Μάλιστα αυτή η δυνατότητα κατοχυρώθηκε με σχετική υπουργική απόφαση.
Βέβαια και παρότι τότε ο Οδυσσέας είχε εκφράσει την επιθυμία του να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση, τελικά «για το καλό της κοινωνίας», όπως είχε δηλώσει δεν θέλησε να την κρατήσει. (Σημ. ΔΕΕ: Για φαντάσου υπευθυνότητα ο ...Οδυσσέας!)
Μάλιστα η γενική συνέλευση των γονέων του γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, τότε εξέταζε το ενδεχόμενο να αναβάλει την παρέλαση «για ηθικούς λόγους», ενώ ο σύλλογος των καθηγητών με επιστολή του στο υπουργείο Παιδείας ενέμενε στην απόφασή του, δηλαδή να δοθεί η σημαία στον αριστούχο μαθητή του γυμνασίου.
Το 2001 και το 2002, ο Οδυσσέας Τσενάι, μαθητής της πρώτης και δευτέρας τάξης του λυκείου αντίστοιχα, συμμετείχε στην παρέλαση ως παραστάτης της ελληνικής σημαίας, καθώς σημαιοφόροι γίνονται μόνο οι μαθητές της 3ης τάξης.

Newsroom ΔΟΛ


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ακτινοβολούσα Ελλάς δεν ήταν ποτέ ανάδελφος. Όμως οι ημιμαθείς εθνικιστές, με τις θεωρίες μίσους & εθνολαγνείας, της προκαλούν ζημιά, την καθιστούν μικρή και ανάπηρη. Ως εκ τούτου, οι ελληναράδες πρέπει να τιμωρούνται με μια βόλτα-ξενάγηση στις ΗΠΑ: Τιμή της και καμάρι της έχει η Αμερικανική Συμπολιτεία το να σηκώνει τη σημαία της ξένος. Μεταξύ άλλων έτσι καλλιεργείται μεθοδικά η αγάπη για την Αμερική, ο επονομαζόμενος "πατριωτισμός". Η διαφορά της Αμερικής με την Ελλάδα είναι ότι τα εκεί φαινόμενα μίσους, και ψευδαισθήσεων περί "εθνικής αποκλειστικότητας" και "φυλετικής καθαρότητας", όπως π.χ η ιδεολογία των Ku Klux Klan-ιάρηδων, δε λαμβάνονται πλέον υπόψιν από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων και το κράτος. Αυτά διαπιστωσε εις τις Αμερικές και ο Τσενάι... http://sites.google.com/site/romeandromania/Home/18th-c/usa

Ο Ελληνικός είναι ο πιο σημαντικός Πολιτισμός που υπήρξε ποτέ. Όμως αυτό το οφείλει στο ότι αποτελεί το λίκνο της Επιστήμης, αλλά και τη γενέτειρα του Κοσμοπολιτισμού. Ουσία της έννοιας του Κοσμοπολιτισμού, αποτελεί η συνειδητοποίηση της ασημαντότητας οποιασδήποτε εθνικής υπόστασης. Με αυτές τις αρχές είναι που ηγεμόνευσαν στην Οικουμένη και ελληνικά κράτη, πχ από Μασσαλία & Ζακάνθα/Σαγούντο, μέχρι Χοτάν & Σάγκαλα/Σιαλκότ το 2ο αι π.Χ.

Θλιβερά παρωπιδικά κρούσματα, όπως π.χ. η καθαρολογική προγονολατρεία, σαφώς και δεν ανταποκρίνονται στην Πραγματικότητα, και μπορεί να οδηγήσουν οποιαδήποτε κοινότητα σε αυτάρεσκη -όσο και αυτοκαταστροφική!- απομόνωση, σε πολιτιστικό μαρασμό, και σε αναπόφευκτη ποιοτική & ποσοτική συρρίκνωση. Για να ξαναδημιουργήσει μεγαλεία ο σύγχρονος Έλληνας, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε ελώδες τοπίο, όταν σκέφτεται "ελληνόψυχα". Οφείλει να καταλάβει ότι οι ανοησίες περί εθνικής αποκλειστικότητας (όπως η σιωνιστική θεωρία περί "περιούσιου λαού"), και φυλετικής καθαρότητας (όπως η ναζιστική θεωρία περί "αρείας γενιάς"), αποτελούν βάλτο, δηλαδή ένα βρωμερό και μίζερο αδιέξοδο για οποιοδήποτε έθνος.

Επιτρέψτε μου κάτι ακόμα όμως, επειδή ίσως θεωρηθεί ότι μέχρι τώρα αρλουμπολογώ, συγκρίνοντας ανόμοια μεγέθη, ήτοι μια σύγχρονη αυτοκρατορία 300.000.000 καλοζωισμένων Αμερικανών, με "λίγους αλλά λέοντες", 10.000.000 Spartans ready to rip off guts, που ας είχαν περασμένα μεγαλεία, τώρα πολιορκούνται τραγικά από βρωμερούς μετανάστες, επεκτατιστές γείτονες, επίβουλους σιωνιστές, φθονερούς εξωγήινους, και ούτω κάθ'εξής, από δισεκατομμύρια εχθρών & πιστωτών...

Τι λέτε να συγκρίνουμε την Ελλάδα με τη Σιγκαπούρη; Είναι μια χώρα με το μισό πληθυσμό από την Ελλάδα -όπως και αρκετά πιο ποικιλόμορφο, φυλετικά, εθνικά και θρησκευτικά! Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Σιγκαπούρας είναι μετανάστες, είτε με υπηκοότητα, είτε μέτοικοι/permanent residents, είτε ακόμα εντελώς προσωρινοί ξένοι, non-residents, που όμως συμβάλλουν τα μέγιστα στο οικονομικό θαύμα της χώρας. Είναι που οι Σιγκαπουρανοί εφαρμόζουν το "in God we trust" των ΗΠΑ, μόνο που ως θεός υπονοείται ο ..Μαμωνάς, το κέρδος. Δηλαδή, πάνω απ'όλα θεοποιείται η σκληρή δουλειά. Έτσι τα μίση των ποικίλων κοινοτήτων αμβλύνονται μέσω της επαρκούς ανταμοιβής για την Εργασία! http://sites.google.com/site/evdaemonia/why-singapore

Βιβλιόφιλος είπε...

Αγαπητέ κε Καματερέ βρίσκεστε φοβούμαι σε άλλο μήκος κύματος και διατυπώνεται ωραίες θεωρίες αγνοώντας την πραγματικότητα: Η Ελλάδα στα 5000 χρόνια που κατοικείται από Έλληνες το γένος υπήρξε ομοιογενής εθνοτικά και χώρα εξαγωγής αποίκων παλαιότερα και μεταναστών στα νεώτερα χρόνια. Οι ΗΠΑ δημιουργήθηκαν ως χώρα υποδοχής μεταναστών. Εάν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε το τι συναπάγεται αυτή η θεμελιώδης διαφορά οποιοσδήποτε διάλογος θα είναι διάλογος μεταξύ κωφών. Κρατείστε λοιπόν τον θαυμασμό σας για την άρρωστη αυτή πολυπολιτισμική κοινωνία και χώρα δολοφόνων μικρών παιδιών, των ναρκωτικών, των εκατομμυρίων αστέγων και πεινασμένων, των δυσθεώρατων ελλειμμάτων, των ημιπαραφρόνων στρατιωτικών και ηλιθίων πολιτικών και παραμείνετε εκεί. Εμείς θα τα καταφέρουμε μόνοι μας και η κάθαρση θα έρθει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Τότε θα ξαναβρούμε τον εαυτό μας που τον χάσαμε με τις χάντρες και καθρεφτάκια που μας μοστράρανε κάποιοι, θεοποιώντας το χρήμα, τον καταναλωτισμό, τις πολυπολιτισμικές σαπουνόφουσκες, τον κοσμοπολιτισμό, την παγκοσμιοποίηση και τον εθνομηδενισμό των βολεμένων και των τρωκτικών του δημοσίου χρήματος. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Ίσως θεωρηθούμε καθυστερημένοι, οπισθοδρομικοί, αντιδραστικοί και δεν ξέρω τι, αλλά αυτή η χώρα καταστράφηκε από τις διεθνιστικές σαχλαμάρες και τους αρχοντοχωριάτικους κοσμοπολιτισμούς. Και εσείς μας προτείνετε να εξακολουθήσουμε να κραδαίνουμε το αμερικάνικο ρητό "In gold we trust" που διέλυσε την κοινωνία μας; Και να γίνουμε ...Σιγκαπούρη; Ασφαλώς δεν μιλάτε στα σοβαρά!

hellenicwarrior84 είπε...

Ο κυριος Καματερος, διαπραττει καποια σοβαρα λαθη, γραφοντας αυτα που γραφει! Περα απο τις επισημανσεις του Βιβλιοφιλου, ο οποιος με καλυπτει απολυτα, εχω να πω οτι ο κυριος Καματερος σαν κλασικος θολοκουλτουριαρης(συγγνωμη για τον χαρακτηρισμο, θα τον απεφευγα, αν ειχε αποφυγει και αυτος τους χαρακτηρισμους-ειναι γεματο το κειμενο του-για εμας τους "οπισθοδρομικους εθνικιστες"), 1)μας λεει τελειως αοριστα οτι η αρχαια Ελλαδα ηταν η γενετειρα του κοσμοπολιτισμου!! Απο που προκυπτει αυτο, φυσικα δεν παραθετει ουτε ενα στοιχειο και για να τον προλαβω, ξερω οτι και να παραθεσει, θα προκειται για κατι που θα αφορα απο την ελληνιστικη εποχη και περα!! Εως και την κλασικη εποχη οι πολεις-κρατη(και ειδικα η Αθηνα που παραδοξως θαυμαζουν οι θολοκουλτουριαρηδες), ηταν προτυπα φυλετικων κοινωνιων!! Ας παψουν οι θολοκουλτουριαρηδες να χρησιμοποιουν την αρχαια Ελλαδα για βαση επιχειρηματολογιας, διοτι μονο ανθρωπους που δεν εχουν διαβασει ποτε αρχαιους Ελληνες, μπορουν να πεισουν! Εχουν ενα σωρο μοντερνους και μεταμοντερνους (δηθεν)φιλοσοφους για να βασιστουν στις θεωριες τους, ας αφησουν λοιπον την αρχαια Ελλαδα...
2)θεωρει δεδομενο οτι ο εθνικισμος ειναι κατι κακο! Εφοσον ο κυριος Καματερος ειναι τοσο "διαβαστερος" οπως φαινεται, καλο θα ηταν να διαβαζε την κλασικη μελετη του Αλεξανδρου Παπαναστασιου περι εθνικισμου, αλλα και τα εργα του Ιωνος Δραγουμη, μπας και καταλαβαινε την ουσια του εθνικισμου, αλλα και να αντιληφθει το γεγονος οτι οι εθνικισμοι δεν μπορουν να ειναι ομοιοι μεταξυ τους, διοτι ειναι ακριβως αυτο που λεει το ονομα τους, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ!! Ο καθε εθνικισμος βασιζεται στο εθνος απο το οποιο απορρεει! Αλλα τα εθιμα, αλλος ο πολιτισμος, αλλη η ιστορια κλπ του καθε εθνους, αρα και αλλο ειδος εθνικισμου! Δεν ειναι ολα Κου Κλουξ Κλαν, αγαπητε!!
3)τελος, σχετικα με τις ΗΠΑ που τοσο θαυμαζει ο κυριος Καματερος, με καλυψε ο Βιβλιοφιλος, αλλα θελω να κανω μια παρατηρηση ακομα! Τοσα πολλα χρονια εχουν περασει απο τοτε που απελευθερωθηκαν οι μαυροι σκλαβοι κι εγιναν πολιτες αυτου του κρατους και παρολα αυτα ακομα υπαρχουν γκετο, φυλετικες συμμοριες, ψηφοφοροι που κριτηριο της ψηφου τους ηταν το χρωμα του Ομπαμα κλπ κλπ!! Αυτα, περι του ποσο συνεκτικες ειναι σαν κοινωνιες οι λεγομενες πολυπολιτισμικες...

Μιχάλης Καματερός είπε...

εκ παραθέσεως: "..Η Ελλάδα στα 5000 χρόνια που κατοικείται από Έλληνες το γένος υπήρξε ομοιογενής εθνοτικά και χώρα εξαγωγής αποίκων παλαιότερα και μεταναστών στα νεώτερα χρόνια.."
Βιβλιόφιλε, δυστυχώς διαπιστώνω άλλον έναν Έλληνα που δεν γνωρίζει Ελληνική Ιστορία.. Μόνο έβγαιναν από την Ελλάδα, δεν έμπαινε ποτέ κανείς; Δηλαδή αποτελεί σιωνιστικό ψεύδος η επίκτητος φύση για Λέλεγες, Πελασγούς, Μινωίτες, Τυρρηνούς, από την Εποχή των Μύθων; Οι Γαβαλάδες, Μουσούροι, Ραούλ/Ράλληδες, Μπενιζέλοι, Τορνικιώτες, Χοζεβίτες, Πετραλίφες, Γίδοι, Ταρχανειώτες, Κουρκούες, Μαμικονιάν, Λασκάρηδες, Μανιάκηδες που συνεισέφεραν στη Ρωμιοσύνη του Μεσαίωνα; Οι Σουλιώτες, οι Υδραίοι, οι Σπετσιώτες και λοιποί Αρβανίτες, οι Μογλενίτες Βλάχοι, οι Αρμάνοι Βλάχοι, οι Μαζαράκηδες-Αινιάνες, οι Δραγούμηδες κλπ;

Όσο για την Ευημερία που φέρνει μια υγιής Οικονομία, αποτελεί επίτευγμα των [Παν]Αχαιών της Εποχής του Ύστερου Ορειχάλκου, από κοινού με άλλους λαούς της Μεσογείου. Αλλά και το _χρήμα_ καθ'αυτό αποτελεί εφεύρεση που εκμεταλλεύτηκαν τα μάλλα Έλληνες και Λυδοί της Αρχαϊκής & Κλασικής Αρχαιότητας.

Βιβλιόφιλος είπε...

Αγαπητέ μου έχετε τρία σοβαρά προβλήματα:
1. Οι ιστορικές σας "γνώσεις" ανάγονται στις αρλουμπολογίες των μη-συμβατικών θεωριών, επομένως είναι πέραν πάσης λογικής και διαλόγου
2. Πάσχετε προφανέστατα από λειτουργικό αναλφαβητισμό διότι όχι μόνον δεν απαντάτε στα επιχειρήματά μου, αλλά παρεμβάλλετε άσχετα θέματα
3. Διακατέχεστε από ιδεοληψίες με αποτέλεσμα να διατυπώνετε αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις χωρίς λογικό ειρμό.
Παθολόγος ιατρός, φίλος του ιστολογίου, που διάβασε τα όσα γράψατε, μου έστειλε μαίηλ με το οποίο με προέτρεψε να σας συστήσω να επισκεφθείτε το συντομότερο δυνατόν κάποιον ψυχίατρο για εξετάσεις, διότι διέγνωσε αρχή σχιζοφρένειας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε την συμβουλή του.

Μιχάλης Καματερός είπε...

@ hellenicwarrior84
Γελωνοί και Καλλίππίδες, ελληνοσκυθικά έθνη αμφότερα..
Ηροδότου Ιστορία, "Μελπομένη (Βιβλίο Δ')"

@ βιβλιόφιλος
ja voll, mein doktor!

hellenicwarrior84 είπε...

ο κυριος Καματερος σαν γνησιος ξερολας, εχει αποψη επι παντος επιστητου! Μας μιλαει για επιμιξιες Ελληνων με Πελασγους, Λελεγες κλπ σε εποχες που ακομα δεν ειχε διαμορφωθει το ελληνικο εθνος, χωρις να μπορει να αντιληφθει οτι αυτα τα φυλα(ορισμενα απο αυτα, για την ακριβεια), αποτελεσαν μερος αυτου που ιστορικα διαμορφωθηκε ως ελληνικο εθνος!! Αν ειχε μπει στον κοπο να μελετησει τα αρθρα που εχει γραψει ο Βιβλιοφιλος ολα αυτα τα χρονια σχετικα με αυτα τα ζητηματα(που ειναι σε απολυτη συμφωνια με τις τρεχουσες επιστημονικες εξελιξεις), δεν θα εγραφε τετοιες αρλουμπες! Αλλα αυτος μπηκε στην ιστοσελιδα απ'οτι φαινεται, μονο επειδη του εθιξαν τον Τσεναι...
Ας παει λοιπον, διπλα στη στηλη με τα επι μερους θεματα του ιστολογιου και στις ετικετες "αρχαιολογια" και "εθνολογια", αν μη τι αλλο θα μαθει τις αποψεις του ιστολογου, ωστε τουλαχιστον να γνωριζει τι κατακρινει! Αν ειχε μπει στον κοπο, επαναλαμβανω, να μελετησει τις αποψεις του ιστολογου, θα γνωριζε οτι παγια θεση του, για τη διαμορφωση των εθνων, ειναι εκτος απο την καταγωγη και η εθνικη συνειδηση(κυριως αυτη), οποτε δεν θα μας επρηζε με τις αρλουμπες του και με την επιμονη του να χρεωσει "φυλετικες" θεωριες(με τον τροπο που αυτος αντιλαμβανεται τον φυλετισμο), σε ανθρωπους που δεν τις ασπαζονται!
Τελος, σαν κλασικος θολοκουλτουριαρης, μας μιλαει για το μεσαιωνα και για Ραλληδες, Μπενιζελους κλπ, αδυνατοντας να καταλαβει οτι απορροφηση ξενων στοιχειων μπορουν να γινουν απο ενα εθνος, χωρις να υπαρξει διακοπη της συνεχειας με τους προγονους τους! Για να το κλεινουμε πια αυτο το παραμυθι, οταν μιλαμε για φυλετικες επιμιξιες, εθνογενεσεις, συγγενειες εθνων, εθνικη ομοιογενεια κλπ συναφη, ΜΟΝΕΣ αρμοδιες επιστημες να αποφανθουν, ειναι η γενετικη και η φυσικη ανθρωπολογια!! Δεν ειναι ουτε η ιστορια, ουτε δεν ξερω εγω τι αλλο(αλλιως να αρχισουν να μιλανε για ιατρικη οι μαθηματικοι, για βιολογια οι φιλολογοι κλπ). Οσες ερευνες εχουν γινει για το ελληνικο εθνος απο αυτες τις αρμοδιες επιστημες(που βεβαια αυτες οι ερευνες, δεν ειναι πολλες, αλλα ετσι κι αλλιως, οι επιστημες αυτες ειναι καινουριες και συνεχως εξελισσομενες), αποδεικνυουν κατηγορηματικα οτι και αρκετα ομοιογενες ειναι το ελληνικο εθνος, αλλα και συνεχεια υπαρχει μεταξυ αρχαιων και νεων Ελληνων! Αρεσει δεν αρεσει αυτο στους θολοκουλτουριαρηδες, καλο ειναι να συμορφωνονται με τα πορισματα της επιστημης, αλλιως ας επικαλουνται "πηγες" του 17ου και 18ου αιωνα...

Βιβλιόφιλος είπε...

Νομίζω αρκετά ασχοληθήκαμε με το άτομο και τις ασυναρτησίες του. Ο σχολιαστής hellenicwarrior84 θέτει τα πράγματα στην σωστή βάση και οι παρατηρήσεις του είναι ευστοχότατες. Και τι απαντάει ο απίστευτος ΜΚ; Με μια άσχετη παραπομπή στον Ηρόδοτο, την οποία ποτέ δεν θα καταλάβει!
Η απάντηση προς εμένα όμως, είναι όλα τα λεφτά: ja voll, mein doktor! το οποίο στα γερμανικά σημαίνει "ναι γεμάτο, γιατρέ μου!". Προφανώς ήθελε να γράψει jawohl = μάλιστα, αλλά όταν κάποιος είναι ημιμαθής είναι πάντα ημιμαθής.
Τελειώσαμε κύριε και ελπίζω να μη επανέλθετε με νέο ψευδώνυμο και νέες ανοησίες. Auf wiedersehen!