Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στην Σιταριά Φλώρινας


2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα
στην Σιταριά Φλώρινας
Να είμαστε όλοι εκεί!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ 2ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
ΣΤΗΝ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Στις 13,14 και 15 Ιουλίου 2012 ο Μακεδονικός Ελληνισμός δίνει το βροντερό παρών του στο 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στην Σιταριά Φλώρινας. Έχουν δηλώσει συμμετοχή χορευτικά τμήματα εβδομήντα (70) Μακεδονικών συλλόγων από όλους τους νομούς της Μακεδονίας, από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό. Θα χορέψουν, με αυθεντικό Ελληνικό κέφι, παραδοσιακούς Μακεδονικούς χορούς.

Το Παμμακεδονικό Αντάμωμα είναι πρωτοβουλία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες», και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας.

Το Αντάμωμα είναι ενταγμένο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Όλοι ανεξαιρέτως είναι προσκαλεσμένοι για να ζήσουν από κοντά ένα παραδοσιακό γλέντι του Μακεδονικού Ελληνισμού.

Καλή αντάμωση και καλή διασκέδαση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2ΟΥ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

8:30 μμ. Επίσημη έναρξη του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στην κεντρική πλατεία της Σιταριάς Φλώρινας. Χαιρετισμοί του Δημάρχου Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, του Αντιπεριφεριάρχη Φλώρινας κ. Δημήτρη Ηλιάδη και των προέδρων των Παμμακεδονικών Ενώσεων.

Στην συνέχεια, υπό τους ήχους της ορχήστρας των «Αδελφών Βαλκάνη» θα χορέψουν δέκα χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

10:00 πμ. Αναχώρηση από την Φλώρινα και ξενάγηση των συμμετεχόντων στις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής των Πρεσπών.

8:30 μμ. Στην κεντρική πλατεία της Σιταριάς Φλώρινας, υπό τους ήχους της ορχήστρας «Μακεδονικός Ήχος» θα χορέψουν δέκα χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

6:00 μμ. Τα εβδομήντα (70) συμμετέχοντα χορευτικά συγκροτήματα, με το λάβαρο του συλλόγου τους και την Ελληνική σημαία, χωρισμένα σε τρείς ομάδες των 20-25 , θα ξεκινήσουν χορεύοντας, από τρία διαφορετικά σημεία του Χωριού, με προορισμό την τεράστια κεντρική πλατεία του χωριού.

Μόλις ανταμώσουν οι τρείς ομάδες χορευτών, υπό τους ήχους της 17μελούς ορχήστρας των «Χάλκινων της Γουμένισσας», θα ξεκινήσει το 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα με το «Μακεδονία Ξακουστή» και θα συνεχιστεί με τοπικούς χορούς της Φλώρινας και της υπόλοιπης Μακεδονίας.

Μετά το τέλος της παρουσίασης των χορευτικών, θα ανταλλαγούν αναμνηστικά μεταξύ των συμμετεχόντων συλλόγων, και θα γίνει ένας σύντομος χαιρετισμός από τον κ. Ζ. Στογιάννου πρόεδρο του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες», τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Δακή, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δ. Ηλιάδη, τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλο, και την συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων κ. Ν. Γκατζούλη.

Στην συνέχεια θα ξεκινήσει το γλέντι για όλους μέχρι τις πρωινές ώρες..

Να είμαστε όλοι εκεί!




Δεν υπάρχουν σχόλια: