Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κυματίζουν σημαία «ανεξάρτητης» Δ. Θράκης!


Μια ιδιαίτερη ανησυχητική είδηση εντοπίσαμε στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος" και η οποία επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αδιαφορία ή την ανικανότητα του πολιτικού κατεστημένου για τα εθνικά θέματα.
ΔΕΕ

Κυματίζουν σημαία
«ανεξάρτητης» Δ. Θράκης
Προκλητικές τουρκικές κινήσεις πυροδοτούν έντονες αντιδράσεις

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ την σημαία των «55 ημερών» της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», οι Τούρκοι. Η σημαία αυτά διατηρήθηκε για 55 ημέρες όταν στις αρχές του περασμένου αιώνα η μουσουλμανική μειονότητα είχε ανακηρύξει παράνομα ανεξάρτητο «κράτος». Η φωτογραφία του «τουρκικής» καταγωγής βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, Τσετίν Μαντατζί, μπροστά στη «σημαία» της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» προκάλεσε κρίση και αντιδράσειος.
Όπως γράφουν τουρκικές εφημερίδες, ο Μαντατζί κατά τις επαφές του στην Κομοτηνή φωτογραφήθηκε μπροστά στην τουρκική σημαία και τη «σημαία» της «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης».
Η φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αντιφωνητής» που εκδίδεται στη Δυτική Θράκη , στη συνέχεια πέρασε στο Διαδίκτυο και προκάλεσε μεγάλη αντίδραση. Η ιστοσελίδα Οnalert.gr ανέφερε επίσης ότι ο Μαντατζί λόγω της φωτογραφίας θα πρέπει να αποπεμφθεί και από το κόμμα και από τη Βουλή. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το κόμμα που τον εξέλεξε.
Ο Μάντατζι μιλώντας σε δημοσιογράφους του μειονοτικού Τύπου είπε πως «ο Παπανδρέου δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εθνικιστικό κομμάτι του κόμματος και έτσι απέτυχε».
Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Ηaberturkμε τον τίτλο « Η δουλειά μας είναι να επισκεπτόμαστε καθημερινά εγκαταστάσεις προς πώληση στη γείτονα» και τον υπότιτλο «Εντυπωσιακή δήλωση από τον γενικό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη» , έγραψε ότι καθημερινά υπάρχουν πολλοί που κτυπούν την πόρτα του Τουρκικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη για πελάτες για τα ξενοδοχεία και εργοστάσια που βγάζουν προς πώληση οι Έλληνες επιχειρηματίες που χρεοκοπούν.

http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: