Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τι συμβαίνει στην Αυστραλία;


Τελικά το σαράκι του διχασμού δεν εγκαταλείπει τον ελληνισμό! Αν προσθέσουμε και τις προσωπικές μωροφιλοδοξίες και στρατηγικές διαφόρων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα, τότε μπορούμε να εξηγήσουμε τις συνεχιζόμενες ήττες μας σε όλα τα μέτωπα: Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, βορειοηπειρωτικό κλπ, κλπ. Αυτές τις σκέψεις κάναμε διαβάζοντας την παρακάτω είδηση σε ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας...
ΔΕΕ

Η «Ένωση» τους έκανε… κομμάτια!

Την έντονη ενόχλησή του εξέφρασε το Ελληνικό Πολιτιστικό Συμβούλιο για το περιεχόμενο ανακοίνωσης του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου και του Αυστραλιανού Μακεδονικού Συμβουλίου (AMAC) με την οποία καταφερόταν κατά του φεστιβάλ «Ένωση» που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Μελβούρνη. (Γράφουμε σχετικά σε άλλη σελίδα).
To Ελληνικό Πολιτιστικό Συμβούλιο υποστηρίζει ότι η AMAC «χρησιμοποιείται από κάποιους που έχουν προσωπική ατζέντα».
Αναφέρει ότι η AMAC ζήτησε το μποϊκοτάζ της «ελληνο-τουρκικής» εκδήλωσης, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μια εκδήλωση που έγινε από Έλληνες, Αλεβίτες και Λιβανέζους.
Εξηγεί, δε, ότι οι Αλεβίτες είναι θρησκευτική μειονότητα που καταπιέζεται στην Τουρκία. (Θα γράψουμε σχετικά στο «Νέο Κόσμο» του Σαββάτου) και διερωτάται ποιοι είναι αυτοί που θέλουν τον ελληνισμό να είναι απομονωμένος.
«Όταν πρόσφατα ήρθε αντιπροσωπεία από τα Σκόπια, έκανε λόμπι και έφαγε στην πολιτειακή βουλή που ήταν η AMAC, το Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου και η Παμμακεδονική;» διερωτάται το Ελληνικό Πολιτιστικό Συμβούλιο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: