Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σκόπια: Επεκτατικό παραλήρημα


Είναι τέτοια η ασχετοσύνη του "αθηναϊκού κράτους" και των παροικούντων εκεί δημοσιογραφούντων και δημοσιογραφίσκων οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση που καταδέχονται να ασχοληθούν με το Σκοπιανό, γράφουν τέτοιες απίστευτες ανοησίες, που καταλήγεις στην διαπίστωση ότι καλύτερα να μη γράφουν! Προσέξτε τις εκφράσεις στο παρακάτω άρθρο : "αλυτρωτισμός" και "εθνικιστικές βλέψεις" που προδίδουν απύθμενη βλακεία και αριστερή ιδεοπληξία ζημιώνοντας έτσι σοβαρότατα τις ελληνικές θέσεις. Αλυτρωτισμός (irredentism = ιρρεντεντισμός στα ελληνέζικα της αριστεράς), όπως κατ' επανάληψη έχω εξηγήσει, είναι το πολιτικό κίνημα σε μια χώρα που αποσκοπεί να απελευθερώσει τους υπόδουλους ομοεθνείς του σε μια γειτονική χώρα, αλλά και τα εδάφη που κατοικούν αυτοί. Υπάρχουν υπόδουλοι Σκοπιανοί στην Ελλάδα; Και πού είναι αυτοί κρυμμένοι και δεν τους βλέπουμε;  Πουθενά! Επομένως έχουμε να κάνουμε με απλό επεκτατισμό, με επεκτατικές βλέψεις των Σκοπιανών εις βάρος της χώρας μας. Όσο για την σκόπιμη υποκατάσταση του όρου σωβινισμός με τον όρο εθνικισμός είναι μια άλλη αριστερή κουτοπονηριά για την οποία χρειάζεται να επανέλθουμε.
ΔΕΕ

Σκόπια: Δίνουν ελληνικά ονόματα σε δρόμους



Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Σκοπιανοί, ενώ σύμφωνα με το "Εθνος της Κυριακής" που πέρασε, το καινούριο τους εφεύρημα είναι να βαφτίζουν κεντρικούς δρόμους των πόλεων τους με Ελληνικά ονόματα.
Πρωταγωνιστής αυτού του σχεδιασμού είναι ο δήμαρχος των Σκοπίων Κότσε Τραγιάνοφσκι, στέλεχος του VMRO-DPMNE, και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το αμφισβητούμενο σχέδιο του εξαρχαϊσμού με την ονομασία "Σκόπια 2014" του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Οι προτάσεις που κατέθεσαν o δήμαρχος των Σκοπίων, Κότσε Τραγιάνοφκσι και το VMRO-DPMNE και εγκρίθηκαν στα μέσα της εβδομάδας από την αρμόδια επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
Τη μετονομασία μιας κεντρικής μεγάλης γέφυρας του ποταμού Βαρντάρ (Αξιός) σε Γέφυρα του Μακεδόνα Βασιλιά Φιλίππου του Β'.
Σε μια σειρά μεγάλους δρόμους δίνονται τα ονόματα του Φιλίππου του Β, του Περδίκα, του Πτολεμαίου, του Ιουστινιανού, της Μάχης της Χερώνειας, της "Μακεδονικής Φάλαγγας" κ.ά.
Σε ό,τι αφορά τους όρους "Μακεδονία", "Μακεδονικός" κ.λπ. υπάρχει ένας πληθωρισμός: "Μακεδονία", "Μακεδονική Γη", "Μακεδονικός Αγώνας", "Μακεδονική Αναγέννηση", "Μακεδονική Φωνή", "Μακεδονικό Μέτωπο", "Ενωμένοι Μακεδόνες" κ.λπ.
Υπάρχουν επίσης μια πλειάδα ονομάτων που έχουν να κάνουν με τη βυζαντινή ιστορία και τις προσωπικότητες της περιόδου αυτής.
Όμως εκείνο που αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στον χορό των προκλήσεων είναι τα ονόματα εκείνα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη ελληνική Μακεδονία και δείχνουν αλυτρωτισμό και εθνικιστικές βλέψεις.
Έτσι ένας από τους δρόμους μετονομάζεται σε "Εξοδος στο Αιγαίο"!
Επίσης θα υπάρχει και οδός "Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης", ενώ την τιμητική τους θα έχουν και τα ονόματα των Σερρών, του Νευροκοπίου κ.ά.
Επιχειρώντας να "ψαρέψουν σε θολά νερά»"δίνουν και το όνομα του Μάρκου Βαφειάδη. Ο τελευταίος, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ΕΛΑΣ, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα υπήρξε δύο φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αρκετές φορές είχε ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για το "Μακεδονικό", πρωτοστατώντας στην προσπάθεια εθνικής συμφιλίωσης.

http://news247.gr/kosmos/news/skopia_dinoyn_ellhnika_onomata_se_dromoys.1687137.html?fb_ref=recArt

Δεν υπάρχουν σχόλια: