Σάββατο 17 Απριλίου 2010
Σκοπιανός ψευδο-μακεδονισμός
Οι σκοπιανές διεκδικήσεις
Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης
Παρουσιάζουμε σήμερα τον πολύ γνωστό (πλήν των ελλήνων πολιτικάντηδων) χάρτη των σκοπιανών διεκδικήσεων και το κρυφό όνειρο των πανσλαβιστών κάθε κατηγορίας, για την ενιαία σλαβική Μακεδονία, η οποία περιλαμβάνει το σημερινό "κράτος" των Σκοπίων, την ελληνική Μακεδονία (Εγκεάνσκα Ματσεντόνια=Μακεδονία του Αιγαίου, όπως την αποκαλούν οι σκοπιανοί) και τμήμα της Βουλγαρίας (Πιρίνσκα Ματσεντόνια=Μακεδονία του Πιρίν).
Ο ίδιος χάρτης στα αγγλικά που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σε σκοπιανές ιστοσελίδες
Παραθέτουμε για σύγκριση τα όρια της αρχαίας Μακεδονίας σύμφωνα με τους αρχαίους ιστορικούς (Ηρόδοτο, Θουκυδίδη και Στράβωνα), με την επεξήγηση ότι αναφέρονται στο κυρίως μακεδονικό βασίλειο, την κοιτίδα και πατρίδα των αρχαίων Μακεδόνων, ενός από τα ελληνικά φύλα της εποχής στα οποία διακρίνονταν οι Έλληνες στην αρχαιότητα (Ίωνες, Αιολείς, Δωριείς κ.λπ.). Παρατηρούμε ότι εντός των ορίων του σημερινού "κράτους" των Σκοπίων περιλαμβάνεται ένα ελάχιστο μόνον τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα μέρος της επαρχίας της Πελαγονίας (η περιοχή γύρω από το σημερινό Μοναστήρι, τα Βιτώλια) και τμήμα της αρχαίας μακεδονικής Παιονίας.
Ο χάρτης που ακολουθεί εμφανίζει το μακεδονικό βασίλειο με τις κατακτήσεις του Φιλίππου Β΄ και προφανώς διαφέρει από τον παραπάνω γιατί περιλαμβάνει και τους υποτελείς λαούς (Παίονες, Θράκες, Ιλλυριούς κ.λπ.) στους Μακεδόνες.
Παραθέτουμε τέλος και τον χάρτη με τις επαρχίες του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου που έχουμε αναρτήσει και παλαιότερα.
Εάν λοιπόν οι σκοπιανοί επιθυμούν πραγματικά σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, όπως παραμυθιάζουν εδώ και χρόνια τους διάφορους έλληνες υπουργούς και παρατρεχάμενους του Υπ. Εξωτερικών και τους έλληνες πολιτικάντηδες, που με μεγάλη προθυμία τα καταπίνουν αμάσητα, ας αφήσουν ήσυχο το όνομα της Μακεδονίας και ας αναζητήσουν ένα όνομα που τους ταιριάζει, όπως π.χ. αυτό που είχαν προπολεμικά δηλ. επαρχία του Βαρδάρη (=Αξιός) ή Βαρντάρσκα στα σλαβικά:
Εναλλακτικά, αν δεν τους αρέσει αυτό το όνομα, τους προτείνουμε ένα άλλο όνομα με το οποίο θα τιμήσουν και εκείνον τον αλήστου μνήμης οπερετικό στρατάρχη (!) ο οποίος εφηύρε και κατασκεύασε όλο αυτό το παραμύθι των μακεδόνων των σκοπίων.
ΔΕΕ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
Mερικά ωφέλιμα σημεία για το όμορο αυτό κρατίδιο:
α.Ο πληθυσμός αποτελείται από 40-45% Σλάβους, 30% Αλβανούς, 10% Έλληνες και 10% Τσιγγάνους και λοιπούς.
β.Τα Σκόπια (Σλαβομακεδονικά: Скопје, Σερβικά: Скопље, Αλβανικά: Shkupi, Τουρκικά: Üsküp) είναι πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και έχουν πληθυσμό 506.926 κατοίκους. Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Ουσκουδάμα. Ιδιαίτερη ανάπτυξη γνώρισαν τα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας όπου έγιναν πρωτεύουσα του ομώνυμου βιλαετίου. Κοντά στην σημερινή πόλη υπήρχε στην αρχαιότητα η ελληνική πόλη Σκουποί, που το 520 μ.Χ. καταστράφηκε από σεισμό, ανοικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό και ονομάστηκε Ιουστινιανή(τα στοιχεία του β σημείου από το el.wikipedia.org).
γ.Η πόλη της Γευγελής στο Τιτοστάν υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Ελληνισμού έως το 1912.
Γευγελιώτης ήταν ο Γεώργιος Βαφόπουλος, ο ποιητής "της Μακεδονίας". Κατά το Μακεδονικό Αγώνα, ο Δημοσθένης Κύρου συντονίζε και οργάνωνε την άμυνα των Ελλήνων σε όλη την περιοχή. Στη Γευγελή επίσης, ενεργοποιήθηκαν τα σώματα των Χρήστου Δέλλιου και Σίμου Μάλιου. Από τη Γευγελή κατάγεται ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης(στοιχεία πάλι από το el.wikipedia.org).
δ.Εκτός από Τιτοστάν θα μπορούσε να ονομασθή και Παλαιοσερβία,Νοτιοσλαβία,Βαρδαριστάν ή Βουλγαρική Σλαβία.
Σ υ ν τ ρ ι π τ ι κ ή είδηση από το echedoros-a.blogspot.com:
31.3.10
Αλβανική TV: Βρέθηκαν στην περιοχή Σκοπίων νομίσματα του Φιλίππου Β΄
Μάρτιος 31, 2010
Είκοσι νομίσματα με το σκιαγράφημα του Φίλιππου Β΄ της Μακεδονίας και άλλων βασιλέων της αρχαίας Μακεδονίας, βρέθηκαν στην τοποθεσία «κυκλώπεια τείχη» (“Muret e Ciklopit”) που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Οχρίδας- Στρούγκα.
Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προστασίας της Ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, Πάσκο Κούζμαν.
Στο ίδιο σημείο ανακαλύφθηκαν επίσης περίπου 1000 βέλη της αρχαίας μακεδονικής εποχής. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι το αρχαίο κάστρο, που υπολείμματα υπάρχουν μέχρι σήμερα, χτίστηκε μετά το 358 π.Χ. που ο Φίλιππος ο Μακεδών κατέλαβε την περιοχή και ανέγειρε φρούριο στην σημερινή τοποθεσία που ήταν γνωστή ως «κυκλώπεια τείχη», για την επιτήρηση της περιοχής από το στρατό του.
Στα νομίσματα υπάρχει η μορφή του Φιλίππου, η ονομασία ΦΙΛΙΠΠΟΥ καθώς και άλλα νομίσματα νεότερης περιόδου.
Εκτός των ανεφερομένων βρέθηκαν και πολλά άλλα αντικείμενα όπως ορειχάλκινες περικνημίδες και αμφορείς της αυτής περιόδου.
«Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα στρατιωτικό φρούριο των αρχαίων Μακεδόνων» δήλωσε ο Πάσκο Κούζμαν δίχως να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες.
(Σχόλιο: Το αξιοπερίεργο είναι πως η αναφορά δεν έγινε στα ΜΜΕ των Σκοπίων, αλλά της Αλβανίας, πιθανόν λόγω του ότι τα νομίσματα του Φιλίππου, δεν ήταν γραμμένα στα ...σλαβομακεδονικά. αλλά στα αρχαία μακεδονικά, δηλαδή στα ελληνικά....)
18.3.10«Μακεδονική Εκκλησία»: μια αποτυχημένη σλαβική επιχείρηση
Μάρτιος 18, 2010
«Γιατί η (σκοπιανή σχισματική )-«Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» μοιάζει τον τελευταίο καιρό περισσότερο σαν μια ανώνυμη εταιρεία και όχι μια θρησκευτική κοινότητα; Οι ιερείς της είναι πεπεισμένοι ότι τα οικονομικά σκάνδαλα της εκκλησίας αυτής είναι κακόβουλα και δημιουργούν προκαταλήψεις»
Γράφει ο Γκόραν Petreski, και θα συνεχίσει με τα χίλια προβλήματα της ...θρησκευτικής οργάνωσης.
"Χλιδή και κινητά τηλέφωνα βλέπει κανείς στους σκοπιανούς ιερείς παρά γένια και ιερατικό μανδύα".
Η θρησκευτική κοινότητα της πΓΔΜ, που αποσχίστηκε από την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει εκτεθεί τον τελευταίο καιρό σε πολλά οικονομικά σκάνδαλα διασπάθισης του εκκλησιαστικού χρήματος στην κοσμική ζωή.
Η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Εκκλησία» κλίνει περισσότερο σε μια θρησκευτική επιχείρηση παρά σε θρησκευτική κοινότητα με σκάνδαλα σε ακίνητα και κατασπατάληση των οικονομικών της εκκλησίας, όπως καθημερινά δημοσιεύονται στα σκοπιανά ΜΜΕ.
Η κύρια κακή εικόνα σύμφωνα με τον Daniel Dimevski, ο οποίος έχει ‘μάστερ’ επί των θρησκευτικών, οφείλεται στην κακή διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τη διαχείριση των δωρεών των πιστών. Αυτά είναι τα κύρια στοιχεία που σκιαγραφούν αυτήν την άσχημη φήμη της «Μακεδονικής Εκκλησίας».
Η εικόνα των ιερέων της σχισματικής σκοπιανής εκκλησίας σκανδαλίζει το λαό, ο οποίος βλέπει τους ιερωμένους να κυκλοφορούν με πολυτελή τζιπ, ενώ κηρύττουν πως ο Χριστός ήταν απλός και είχε ένα γαϊδουράκι...
Ο Στεφάν που είναι αρχιεπίσκοπος της Οχρίδας υποστηρίζει πως οι ιερείς της εκκλησίας του είναι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων και πολυτελών οχημάτων γιατί είναι απαραίτητα στην καθημερινή ζωή τους.
Τεράστια τα έσοδα
Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως τα έσοδα της εκκλησίας είναι τεράστια. Πολλά εκατομμύρια ετησίως που εισρέουν στα θυλάκια της «Μακεδονικής Εκκλησίας» από πωλήσεις κεριών, φόρους στις βαπτίσεις, γάμους, κηδείες και διάφορες άλλες υπηρεσίες που προσφέρει.
Ένα απλό ευχέλαιο μπορεί να κοστίσει και πενήντα ευρώ,έξοδα που είναι δαπάνη μεγάλη για τους πιστούς.
Προτροπές για δωρεάν υπηρεσίες της εκκλησίας προς τους πιστούς δεν έγιναν δεκτές από την «Μακεδονική Εκκλησία» με το επιχείρημα ότι από τα έσοδα αυτά επιβιώνει ο κλήρος.
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
echedoros-a.blogspot.com
12.6.10
Σκόπια: έστησαν τα αγάλματα των Κυρίλλου και Μεθοδίου
Πως οι Θεσσαλονικείς άγιοι δεν έγιναν 'μακεδόνες' αλλά εκσλαβίστηκαν
Ιούνιος 12, 2010
«Τα μνημεία των σλάβων εκπαιδευτικών Κυρίλλου και Μεθοδίου καθώς και των μαθητών τους Κλήμεντο και Ναούμ τοποθετήθηκαν σήμερα στην ‘πέτρινη γέφυρα’ στην αριστερή πλευρά του ποταμού Αξιού και τα οποία ανήκουν στο συνολικό έργο του «Σκόπια 2014», αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση ALSAΤ»
Μέσα σε λίγες γραμμές δηλαδή οι Θεσσαλονικείς Ιερωμένοι που εκχριστιάνισαν τους Σλάβους και τους έδωσαν τη γραφή, μεταποιήθηκαν με την ιδιαίτερη μαεστρία των σκοπιανών παραποιητών της ιστορίας, σε «Σλάβους εκπαιδευτικούς».
Αν αναρωτηθεί ο υποψιασμένος αναγνώστης, γιατί δεν τους έκαναν και αυτούς ‘μακεδόνες’ αλλά τους άφησαν ‘Σλάβους’, η απάντηση είναι ότι τότε δεν θα είχαν να αντιμετωπίσουν την χαλαρή ελληνική αντίδραση, αλλά τη σλαβική και οι Σλάβοι είναι περί τα 400 εκατομμύρια σήμερα.
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
echedoros-a.blogspot.com
Δημοσίευση σχολίου