Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Αλβανικά


Για να μη υπάρχουν αμφιβολίες ποιοί ενθαρρύνουν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό στον οποίο αναφερθήκαμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας...

5 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Μεταφέρω μία είδηση από το greeknation.blogspot.com:

Τετάρτη,21 Απριλίου 2010
Κόσοβο:Αμερικανική βάση στα Βαλκάνια

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη του Κοσόβου, επανέλαβε ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Στάινμπεργκ, από την Πρίστινα, όπου είχε, χθες, επαφές με την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου. Ο Στάινμπεργκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κοσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου, τον πρωθυπουργό, Χασίμ Θάτσι, τον υπουργό Εξωτερικών, Σκεντέρ Χισένι και τους προέδρους των τριών νεοσχηματισθέντων δήμων, με σερβική πλειοψηφία, τόνισε ακόμη πως η χώρα του αντιμετωπίζει ως «φίλο» το Κόσοβο. Μετά τη συνάντησή του με τον Σεϊντίου, ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με τον λαό του Κοσόβου και ότι είναι πλήρως προσηλωμένες στην πορεία προόδου του Κοσόβου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Στάινμπεργκ συζήτησε, επίσης, με την πολιτική ηγεσία την ιδιαίτερη σημασία που έχει η οικοδόμηση καλών γειτονικών σχέσεων στην περιοχή. «Εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ της Σερβίας και του Κοσόβου», υπογράμμισε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Με την επίσκεψη στην Πρίστινα ολοκληρώθηκε η βαλκανική περιοδεία του κ. Στάινμπεργκ, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε, επίσης, τη Λιουμπλιάνα, το Σαράγεβο και το Βελιγράδι.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Οι Σκιπταροτύποι κάνουν και πάλι την εμφάνισή των ''λάβροι'' και αλλόφρονες φωνασκούντες έναντι της Ελλάδος!
Ακόμη μία ανθελληνική ευτελέστατη ''τσόντα'' από το σινάφι των από το echedoros-a.blogspot.com:

8.4.10
Αλβανικό δημοσίευμα: Κατηγορεί Ελλάδα, Εκκλησία, Κοσμά τον Αιτωλό

Απρίλιος 8, 2010

«Ο βυζαντινισμός της Ελλάδας»

Ένα ενδιαφέρον αλβανικό άρθρο αλιεύσαμε στον αλβανικό τύπο σήμερα. Πρόκειται για τον ‘Βυζαντινισμό της Ελλάδας’ που καταχωρείται στη στήλη ‘Γνώμη’ της εφημερίδας ‘55’.
Ο συντάκτης του άρθρου τίθεται κατά του ελληνικού κράτους, κατά της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας, κατά του Κοσμά του Αιτωλού και κατηγορεί γενικά την Ελλάδα για επεκτατισμό βυζαντινής έμπνευσης...
«Ο αλβανικός κόσμος», γράφει ο συντάκτης, «θα πρέπει να σταματήσει τη ρατσιστική υπεροψία που εκδηλώνεται από τους υψηλότερους κύκλους του ελληνικού κράτους. Αποτελεί οφθαλμαπάτη η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα έναντι της Αλβανίας, που δείχνει, τάχα, καλοπροαίρετη, ως άξιος ευρωπαϊκός εταίρος των Αλβανών στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση»
Και θα σημειώσει πιο κάτω από που η Ελλάδα ...εκτόπισε τους Αλβανούς:
«...ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για τον αποικισμό της Νοτίου Ηπείρου, δηλαδή στο δυτικό τμήμα- της Τσαμουριάς, στις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων, της Φλώρινας και της Καστοριάς. Είναι υπεύθυνη για την καταστροφή, με τις εκτοπίσεις και την αφομοίωση των αλβανικών συμπαγών κοινοτήτων όχι μόνον της Ηπείρου, αλλά και της Μακεδονία του Αιγαίου, της Θράκης και της Αττικής».
Παρακάτω ο Αλβανός συντάκτης θα κατηγορήσει την Ελλάδα για απόπειρα θυματοποίησης του «ελληνικού έθνους» (με εισαγωγικά).
«Έχει έμφυτη μια ψύχωση (η Ελλάδα) ότι πολιορκείται από παντού και από όλες τις πλευρές: Από την δύση οι Αλβανοί, από το βορρά οι Σλάβοι και από την ανατολή οι Τούρκοι.

»Η χρησιμοποίηση αυτής της θυματοποίησης είναι μια μπλόφα και κόμπλεξ κατωτερότητας, και ως τμήμα της ελληνικής πολιτικής είναι αρκετά αποτελεσματική. Κατηχούνται με αυτήν τα διάφορα ελληνικά κοινωνικά στρώματα για ενδεχόμενη επεκτατική ‘Σταυροφορία’ όπου θα ‘απελευθερώσει’ τη Βόρειο Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Μικρά Ασία»
Πραγματικά εντυπωσιακός ο αλβανός δημοσιογράφος της κύριας στήλης της εφημερίδας. Τώρα έχει σειρά η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ας δούμε πως συνεχίζει:
«Αυτή η βυζαντινή δομή έχει μπει στο κεφάλι κάθε έλληνα για τη ‘μεγάλη ιδέα’ που θα είναι η αποκατάσταση της τιμής που χάθηκε.

» Επιπλέον η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει τη μεταβολή των εθνοτήτων στα Βαλκάνια και με βάση τη θρησκεία τους μετράει αυθαίρετα ως Έλληνες πολίτες. Ως εκ τούτου η Ελληνική Εκκλησία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής ιδέας του ελληνικού κράτους σε βάρος των γειτόνων.

»Ακόμη η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αρκείται στα όρια της θρησκευτικής ευλάβειας αλλά έχει στόχο και ευρεία πολιτική τον εδαφικό επεκτατισμό».

Στην συνέχεια αναφέρεται στον Etolianit Kozma (Κοσμάς ο Αιτωλός, 1714- 1779) ο οποίος φερόταν υβριστικά στις ορθόδοξες αλβανικές και βλάχικες κοινότητες για τη γλώσσα που μιλούσαν. « Τη γλώσσα τους την ονόμαζε γλώσσα του διαβόλου, και τα σχολεία που ιδρύθηκαν στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και τη Μακεδονίας αποκλείονταν η χρήση της αλβανικής και επιτρεπόταν η χρήση της νεο-βυζαντινής ελληνικής".
Για να τεκμηριώσει, μάλιστα, την αναφορά του θέτει σε παρένθεση και έλληνες συγγραφείς: (Ιωάννης Σ. Κολιόπουλος & Thanos.M.Veremis).
«Η ειρωνεία είναι», σημειώνει ο συντάκτης, «ότι ο Κοσμάς ο Αιτωλός ήταν ένας απλός κληρικός και καθιερώθηκε από την Εκκλησία και το Ελληνικό Κράτος τις 20 Απριλίου 1961, Εθνικός Ήρωας και εορτάζεται σε όλη την Ελλάδα στις 24 Αυγούστου που είναι η ημέρα του μαρτυρίου του».
Και θα τελειώσει το δικό μας ...μαρτύριο:
« Ουσιαστικά, η Ελλάδα και οι πολιτικές της, δεξιές ή αριστερές (που τόσο έχουν εναγκαλιστεί την ιδέα του εθνικισμού) διέπονται από το πνεύμα της βυζαντινής στρατιωτικής χούντας των συνταγματαρχών και ενστερνίζονται την Μεγάλη Ιδέα και την ιστορική, φυλετική και πολιτισμική ανωτερότητά της προς τους άλλους».

(σ.σ. Ο συντάκτης, ίσως, δεν γνωρίζει πως αν γράφαμε και εμείς ανάλογα κείμενα θα αναγκάζονταν να φύγουν όλοι οι συμπατριώτες του από την Ελλάδα;...)

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

echedoros-a.blogspot.com

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

H Αλβανοσκυπερία σε σκοπέλους και σε σταυροδρόμια ιστορικής επίγνωσης ή ιστορικής τύφλωσης και εκτύφλωσης,αφελών και υπερενθουσιωδών παραληρημάτων;


Οι Σιπταροτετοβίτες και οι πέριξ αυτών δια των κομμάτων των DUI και DR δεν σκέπτονται για κατάτμηση της χώρας των Σκοπίων..
Το κατατετμημένο,όμως,καυκαλάκι των δεν κατανοεί -καθότι επίμονα και αναγκαίως για την ''εθνική ενότητα''(αντι)παλεύει και αγωνίζεται(''per bashkimin kombetar'' καθώς σε όλους τους τόνους και τα μήκη λέγουν και υπονοούν όλοι των οι των ''περιοχών των''!)-,επίσης,την τεχνητή καταπιεστική των φύση.Οι Σκοπιανοί και οι Σέρβοι τούς ενοχλούσαν και τούς ενοχλούν,ακόμη,λοιπόν!Υποκριτές και φαρισαίοι!Ψευδώνυμοι ''S(h)qipetar[et]''-ηδες/-οι....
Τα ίδια και τα ίδια,κύριοι,εκεί,επάνω!!Δαιμονική Kosova,αχρεία Prishtina,τυραννικά Tirane,φαύλη Tetova!Eπιτέλους!!

[echedoros-a.blogspot.com]

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Εδώ έχουμε τις ''Ηνωμένες Πολιτείες της Ιλλυρίας''!!!Από εκεί και το ''Ιλλυρίδα'' περί του τμήματος των Σκοπίων!
ΈΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΙΣΑΞΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΝ ΤΟΥ ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΙ ''ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΕΝΟ'' ΑΠΟ ΤΙΣ U.S. και το ΝΑΤΟ ΜΈΣΑ ΑΠΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ..

ΣΕΡΒΩΝ,ΒΟΣΝΙΩΝ,ΚΡΟΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ-ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ ΜΙΑΣ ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΔΟΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΗ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ MIAΣ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ ''ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ''..

Μισούν,γράφουν λιβέλλους,απαρνούνται μετά βδελυγμίας και καταρώνται την Ελλάδα και τους Έλληνες,δεν παύουν να συγγράφουν παραμυθάκια πανιλλυρικά και πανιλλυριστικά του χειρίστου στρατευμένου είδους ''το έθνος των Αλβανών-Ιλλυριών-Πελασγών'' και άλλα συναφή άχρηστα και σφόδρα μισαλλόδοξα και ευθέως επιθετικά.Ειδικά οι Αλβανοτσάμηδες και οι Αλβανοκοσσοβάροι με τους ''επιστήμονές'' των να πρωτοστατούν στις καθυβρίσεις και στις λεγκοκατασκευές μιας απορροφητικής άμμου σε ομιχλώδες πεδίο και τοπίο!Φοβούνται το συνηφθέν εμπόλεμο μετά της Ελλάδος οι τρισάθλιοι!Τόσο κομπλεξικοί και συμπλεγματικοί λοιπόν!Έτσι υφίσταται ως ''κρατική οντότητα'' εξωτερικά νομιμοποιημένη,όπως κατέδειξε το ''παράδειγμα'' των ''συμπατριωτών'' των,Σκιπεταροκοσσοβάρων έναντι των Σέρβων.Φοβικότητα και (ανα)σύνταξη,αναζήτηση,μάλλον,συμμαχιών κατά της Ελλάδος,κατά των όμορων χωρών.Ο αέρας που εμπορεύονται ως ''Αλβανοί'' έχει ημερομηνία λήξης..

-O Kοστούνιτσα εισήλθε στο Κοσσυφοπέδιο ''παράνομα'',εφόσον έπρεπε να πάρη άδεια από τους Καρπόδακες και εκείνοι φοβήθηκαν μήπως απωλέσουν τα ''νομίμως αποκτηθέντα μέσω των σερβικών εκκαθαρίσεων κεκτημένα''!!

-O Κανταρές οδεύει προς Λάτιον για να ''ανοίξη τα κεκρυμμένα αρχεία του Αλβανικού Κράτους'',πληροφορήθηκα,και να ''αποδείξη'' ο ίδιος μέσω του ''παραδείγματός'' του πως οι ''Αλβανοί'' δεν πρέπει να φοβούνται πλέον το παρελθόν των αλλά να το μελετούν και να το αναδεικνύουν σε κάθε περίσταση!!!!
Τι φανταστική και ιερή φιέστα!;
Oνειρεμένη και ζηλευτή εποχή,εποχή κάποιου ή κάποιων νέων Hoxha-δων και Νεο-Παπών!!