Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πάγκαλος: «Ας ονομάσουν τη FYROM “Μέγας Αλέξανδρος”»


Πάγκαλος: «Ας ονομάσουν 
τη FYROM “Μέγας Αλέξανδρος”»

Συνέντευξη στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» έδωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση της πΓΔΜ, τονίζοντας ότι κάνει «αστεία πράγματα». Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του ονόματος, λέγοντας ότι «η συζήτηση έχει κλείσει».

«Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, η οποία σε γενικές γραμμές δεν έπρεπε καν να είχε ανοίξει. Πρέπει να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα. Ας δείξει θάρρος ο πρωθυπουργός σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν προσδιορισμό στο όνομα για να τελειώνει το ζήτημα. Οποιο θέλει, μπορεί να είναι Μέγας Αλέξανδρος», είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος. 

Και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσέθεσε: «Εχουμε και εμείς εδώ ανά διαστήματα, μερικούς γραφικούς ανθρώπους σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους Έλληνες και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες.

» Εχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Οταν κάποιος από τη Σανγκάη ονομάζεται Λεωνίδας και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η γλώσσα και η εθνική συνείδηση είναι ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι», συμπλήρωσε.

Στη συνέντευξή του ο Θόδωρος Πάγκαλος επέκρινε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για την τοποθέτηση αγαλμάτων προσωπικοτήτων από την αρχαία ελληνική ιστορία και λέει ότι αυτά είναι «αστεία πράγματα» 

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5006971/pagkalos-as-onomasoyn-th-fyrom-megas-aleksandros/


2 σχόλια:

kimon είπε...

Ένα άρρωστο μυαλό συνδυασμένο τέλεια με ένα σάπιο σώμα.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ο τέλειος και ιδανικός συνδυασμός!Ανήκει,δε,'στην κατηγορία των παχυδέρμων(αφ' και υφ'οιανδήποτε δυνατή/δυναμική πλευρά/σκοπιά/οπτική γωνία και εάν ιδωθή -το πράγμα-/εάν το 'δη κάποιος -το πράγμα-..).