Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο πράκτορας 007 στην υπηρεσία της σκωτσέζικης ανεξαρτησίας


Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερη ανάρτηση (http://ethnologic.blogspot.gr/2011/05/blog-post_146.html) με τίτλο "Ανεξάρτητη η Σκωτία;" στο συνεχώς ογκούμενο κίνημα για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται ότι τα γεγονότα επιταχύνονται και πιθανότατα σύντομα η Σκωτία θα γίνει μια πλήρως ανεξάρτητη χώρα. Εύχομαι το ίδιο να συμβεί και με την Ουαλλία, να προσαρτηθεί η Β. Ιρλανδία στο ανεξάρτητο ιρλανδικό Κράτος και να τελειώνουμε επιτέλους με το παραμύθι της "Μεγάλης" Βρεταννίας.
ΔΕΕ


Σον Κόνερι:
Ο πράκτορας 007 στην υπηρεσία
της σκωτσέζικης ανεξαρτησίας

«Yes Scotland»: Ο σκωτσέζος πρωθυπουργός Alex Salmond, ηγέτης του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος (SNP), ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή την εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Αν και η ημερομηνία του δημοψηφίσματος δεν έχει ακόμη καθοριστεί, προβλέπεται να γίνει το φθινόπωρο του 2014. Η παράταξη υπέρ της ανεξαρτησίας έλαβε την υποστήριξη του ηθοποιού Σον Κόνερι.

«Θέλω την Σκωτία να είναι ανεξάρτητη, όχι διότι πιστεύω ότι ήμαστε καλύτεροι από τις άλλες χώρες, αλλά επειδή ξέρω ότι είμαστε το ίδιο καλοί όσο οι άλλες χώρες», δήλωσε ο προαναφερθείς Άλεξ Σάλμον,  κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την έναρξη της εκστρατείας υπέρ του «ναι», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου σε ένα θέατρο στο Εδιμβούργο. Σύμφωνα με τον ίδιον, «οι άνθρωποι που ζουν στη Σκωτία είναι σε καλύτερη θέση να πάρουν αποφάσεις για τη Σκωτία».

Alex Salmond

Ενώ, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μόνο το ένα τρίτο των 5,3 εκατομμυρίων Σκωτσέζων σκέφτονται να βγει η χώρα τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό το γεγονός δεν απογοητεύει τον Alex Salmond ο οποίος δήλωσε ότι «για να κερδίσουμε και να κερδίσουμε καλά, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλο τον λαό του Βασιλείου της Σκωτίας».

Σθεναρά αντίθετος σε αυτή την προοπτική, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (Συντηρητικός), είχε ταξιδέψει στο Εδιμβούργο, τον Φεβρουάριο, για να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητά του να πολεμήσει κατά της ανεξαρτησίας, ενώ πρότεινε περισσότερες εξουσίες για την Σκωτία, αν κερδίσει το «όχι».

Επί του παρόντος, ενώ το Κοινοβούλιο της Σκωτίας είναι αρμόδιο για την υγεία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη και το περιβάλλον, οι βασιλικοί τομείς που είναι η διπλωματία και η άμυνα παραμείνουν στην αρμοδιότητα του αρ. 10 της Downing Street.

Στον αγώνα για την ανεξαρτησία, ο Alex Salmond μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του Σον Κόνερι (φωτογραφία). Σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε κατά τη συγκέντρωση, ο Σκωτσέζος ηθοποιός δήλωσε ότι η έναρξη της εκστρατείας για το «ναι» ήταν «μια ιστορική ημέρα για τη Σκωτία».

Ο Τζέιμς Μποντ παραιτήθηκε αμετάκλητα από την υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος, για να υπηρετήσει πλέον την Σκωτία.

Αρχική πηγή: http://www.egaliteetreconciliation.fr/Sean-Connery-l-agent-007-se-met-au-service-de-la-cause-de-l-independance-ecossaise-12141.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: