Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αλβανικά σχολικά βιβλία


Τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας
για την Ελλάδα;

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».


Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως... έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε πρόσφατα και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.
Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».


 

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

Πηγή: http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=5218

Σημ. ΔΕΕ: Όσο η χώρα μας θα διαλύεται με τις μνημονιακές πολιτικές και θα συνεχίζεται η παρακμή και η κοινωνική αποσάθρωση, τόσο συχνότερα κάθε κατσικοκλέφτης θα αρχίζει να διεκδικεί ένα κομμάτι. Οι Σκιπετάροι φαίνεται ότι ζήλεψαν τα καργκιοζλίκια των Σκοπιανών. Το ζήτημα είναι μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο δικός μας κατήφορος;
Υπενθυμίζω ότι στο ίδιο θέμα είχα αναφερθεί πριν από έναν χρόνο ακριβώς (12 Απριλίου 2010) στην ανάρτηση με τίτλο: "Αλβανικοί μεγαλοϊδεατισμοί" http://ethnologic.blogspot.com/2010/04/blog-post_12.html

7 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

H στασιμότητα και το πολύμορφο τέλμα που παρουσιάζουν σήμερα οι Έλληνες,δίνει το έναυσμα και το σύνθημα και αποτελεί το εναρκτήριο σάλπισμα και βήμα προς όλους αυτούς τους σωβινιστές-σκοταδιστές των ομόρων χωρών να επιτίθενται με πρωτοφανή σφοδρότητα έναντι εκείνου του ανωτέρου πολιτισμικού στοιχείου που εγγενώς τους χαρακτηρίζει ανέκαθεν α λ λ ά που επιμελώς και τεχνηέντως αποκρύπτουν και που,κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ι κ ό τ α τ α,τους έχει φέρη 'στη ζ ω ή από το σημείο που επρόκειτο για νεφελώδη φυλετικά ανεμοσκορπίσματα-υπολείμματα,προ'ι'όντα και αποτελέσματα διεθνών συνθηκών και συγκυριών.
Οι τυραννίσκοι Σκιππετάρροι,εγώ θα σας έλεγα,κ.Ευαγγελίδη,πως μιμούνται πλήρως όχι τ ό σ ο τους παράφρονες Σκοπιανοβουλγάρους,με τους οποίους,άλλωστε,διαφοροποιούνται αντιμαχόμενοι και αποστασιοποιούνται ως επί το πλείστον,ό σ ο ν τους Τούρκους,αποζητούντες να ''κατοχυρωθούν'' εμμανώς από όλες τις ''απόψεις'' και πλευρές.Παραλλήλως,δε,είναι νομοτελειακό προς την Ιστορία πως ό σ ο ν εκτραχύνονται,τ ό σ ο ν άνανδροι εκτιμώνται έναντι ενός τ α κ τ ι κ ο ύ ελληνικού στρατού και μιας πράγματι φιλοπροόδου ελληνικής κοινωνίας.'Στο τ έ λ ο ς,ν α γνωρίζουν ό λ ο ι αυτοί οι κύριοι πως η α ν ο χ ή και τα ό ρ ι α των Ε λ λ ή ν ω ν εξαντλούνται και το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα,ε κ ό ν τ ε ς-ά κ ο ν τ ε ς,θα τους κ α τ α κ α ύ σ η τα σπλάγχνα.
Ό σ ο ν η ''απελευθέρωσή'' των προ'υ'ποθέτει και εξαρτάται από ανίερες συμμαχίες κυρίων προς υ π ο δ ο ύ λ ω σ η άλλων λ α ώ ν της περιοχής του Αίμου,η θ η λ ι ά θα τους περισφίγγη στενότερα και οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων Επιτρόπων θα είναι μεγαλύτερες και,πρωτίστως,α π τ ό τ ε ρ ε ς.
Η υποκινούμενη αποθράσυνσή των,κατ'εμέ,προκύπτει και ως ένας εκρηκτικός συνδυασμός ελληνικής α μ ε λ ε ί α ς και ελληνικού δ ό λ ο υ.Τα πρωτάκουστα αυτά μισάνθρωπα σχολικά εγχειρίδια αφ'ενός τονίζουν την επιτακτική ανάγκη συγκρότησης μετώπου από Έλληνες για την προστασία και στήριξη των Βορειοηπειρωτών αδελφών και αφ'ετέρου την ο φ ε ι λ ή προς τα παιδιά μας για λόγο καταγγελτικό,λόγο στιγματισμού αυτού του ν ε ο σ τ α λ ι ν ι κ ο ύ μορφώματος 'σε όλα τα φόρα,με όλες μας τις δυνάμεις και από όλα τα δυνατά,ικανά μέσα!

Η μονέδα και η συνταγή της συναλλαγής της αυλοκολακείας,με τους Οθωμανούς να το επιδιώκουν παγίως,υπήρξε κ α ι για ε κ ε ί ν ο υ ς το αρχέγονο ένστικτο και το ισχυρότατο κίνητρο από ιδρύσεως του κράτους-υβριδίου των κατά τις απαρχές του εικοστού και με την εθνική συνείδηση και ταυτότητα να φαντάζη εξωπραγματική,στενόχωρη,περιοριστική,να φαντάζη απάρνηση του προτέρου ορεσιβίου-τσιφλικάδικου ακαταστάτου τρόπου ζωής και εκτεταμένη προσπάθεια αφομοιωτικού ''εκπολιτισμού'' των!

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΗ Ο Υ Δ Ε Ν Α ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ε Γ Γ Ε Ν Ε Ι Σ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΠΤΕΣ!
Α Ν Α Χ Ω Μ Α Τ Α ΚΑΙ Μ Ε Τ Ω Π Α ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Ε Γ Γ Ε Ν Ε Ι Σ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΠΤΕΣ!

Οι αγύρτες Τουρκαλβανοτσάμηδες 'βρίσκουν,ασφαλώς,έδαφος και πατήματα και επιμένουν να ισχυρίζονται όσα ισχυρίζονται με το σ η μ ε ρ ι ν ό καθεστώς που και τους εξέθρεψε,καθότι 'σε άλλες,'σε διαφορετικές,στρυφνές εποχές θα 'σύροντο παραχρήμα και αυθημερόν κρεμάμενοι μετά βδελυγμίας 'στα Ιωάννινα.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η υποδαυλιζομένη αιχμή του δόρατος του σκιπεταρικού σωβινισμού-σκοταδισμού,οι Τουρκαλβανοτσάμηδες,κατ'αντιπαράθεση και κατ'αντιδιαστολή ευθεία προς τις πατρογονικές ελληνικές ηπειρωτικές εστίες,αποθρασύνoνται,κατονομάζοντας,τώρα,κ α ι την Κορυτσά ''αλβανική'':http://www.echedoros-a.gr/2011/04/blog-post_845.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Εάν κ α ι η Ακρόπολη είναι δημιούργημα του ''μοδέρνου'' μεταχοτζικού και ''τεραστίων'' διαστάσεων,''τεραστίου'',πανθομολογουμένως,βεληνεκούς ''αλβανικού πολιτισμού'' σας,τ ό τ ε δεν έχουμε παρά να α ν α μ ε τ ρ η θ ο ύ μ ε.
Οι χάρτες της ''Çamëria'' σας και της ''Κosova'' θα είναι και η τ α φ ό π λ α κ ά σας ως προς την προοπτική π λ ή ρ ο υ ς ένταξής σας 'στην Ε.Ε.
Ε ί σ θ ε ανατολίτες ολοκληρωτικοί,αυταρχικοί και βάρβαροι,κ α ι δεν υπάρχει ουδεμία 'στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα να αποφύγουμε μέσω ενός κατευναστικού προσωρινότατα ''διαλόγου'' τη σύγκρουση χάρη 'στην εγγενή σας τάση προς (τεχνητή) αντιπαλότητα με τον Οικουμενικό Ελληνισμό και την απανταχού ελληνικότητα εξ αιτίας του ψυχοπαθολογικού φ θ ό ν ο υ και των μ ω ρ ο φ ι λ ο δ ο ξ ι ώ ν σας,των φ α ν τ α σ ι ώ σ ε ώ ν σας,των ''επεκτατικών''.
Ε ί σ θ ε κατάπτυστοι και επονείδιστοι,βέβηλοι και ζωώδεις·παρα'ι'στορικά κατακάθια-απολιφάδια αταυτοποίητα και ανερμάτιστα.
Ε ί σ θ ε ε ι σ β ο λ ε ί ς επί της ελληνικής ηπειρωτικής γης και τέτοιοι λογίζεσθε μόνον·ε σ ε ί ς,οι βδελυγματικοί μισέλληνες,ό π ω ς και οι διπλανοί σας φαντασιοκόποι,Σλαβοβουλγαροσκοπιανόγυφτοι.


Εάν,κ.Ιντρίζι,ο γνώμονας του ''πολιτισμού'' σας και το συστατικό σας εθνοταυτοτικό στοιχείο είναι η διαρπαγή,το πλιάτσικό,η λεηλασία,η βιαιοπραγία και η οικειοποίηση/προσεταιρισμός ξένων ι σ τ ο ρ ι κ ά εδαφών μέσω της πλαστογραφούσης νοοτροπίας σας,τότε δεν έχουμε παρά να σας καταγγέλλουμε όπως και όπου 'βρίσκουμε και να πολεμούμε παντί μέσω την ανόητη και αφελή ρητορική σας.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η Χειμάρρα θα αποτελέση τον απελευθερωτικό ελληνικό στρατό κ α ι της υποδουλωθείσας 'στους Σκιπετάρους Κορυτσάς.Μην ανησυχείτε και μην αγχώνεσθε!Ό λ α θα γίνουν!
Μία έφοδος 'στη Νέα Τεχ(ε)ράνη αρκεί για να σας πείση περί τούτου και θα είναι αρκετή για να κατατρομοκρατήση τον Ιντρίζι και τον περιφερόμενο θίασό του.

Έχετε την ιδέα,δηλαδή,πως οι Θεσπρωτοί και οι άλλοι Έλληνες έχουν μείνη 'στη λήθη και δεν ενθυμούνται την αμέριστη αρωγή και τη σύμπραξή σας με τα κατοχικά στρατεύματα του Άξονος έ ν α ν τ ι της Ελλάδος.Διαφαίνεται πως η γενοκτονική σας ''λογική'' είναι έμφυτη και διάχυτη 'στο χαρακτήρα σας και από γεννησιμιού σας,πως δεν αλλάζετε πορεία και σελίδα 'στο βίο και την πολιτική σας γραμμή,πως,εν τέλει,ο γενναιόψυχος αλλά και μεγαλόκαρδος Ζέρβας διέπραξε μία κολοσσιαία ι σ τ ο ρ ι κ ή παράλειψη,ε κ ε ί ν η της ε ξ ά λ ε ι ψ ή ς σας από του χάρτη και της αυτονόμησης της ελληνογενούς Βόρειας Ηπείρου και συνακόλουθης έ ν ω σ η ς-π ρ ο σ ά ρ τ η σ η ς της (ενιαίας) Ηπείρου με το λοιπό ελληνικό εθνικό σώμα.''Ανανεώνεσθε'' και ''εκμοδερνίζεσθε'',''εκσυγχρονίζεσθε'' ως προς το δοσιλογισμό σας α λ λ ά η Ελλάς και η Ευρώπη σάς απεχθάνεται και σάς βδελύσσεται.
Η προπαγάνδα σας 'βρίσκεται μεταξύ των χαμερπεστάτων και ιταμοτάτων αρίστων,τόσο 'στον Αίμο όσο και 'στην Ευρώπη.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ποίοι φοβούνται ποίους,τώρα,κάτωθι;
Οι Σκοπιανοβαρδαριανοί τους Σκιπετάρους για τις πομφόλυγες των δεύτερων ή οι Σκιπετάροι τους Σκοπιανοβαρδαριανούς για τις φαντασιοκοπίες των τελευταίων;''Αμοιβαίες'' οι φαντασιοπληξίες των και ''αμοιβαίοι'' 'στις φαντασιοπληξίες των;Τι γίνεται;Μ ό ν ο ν η ''πτωχή πλην τιμία'' Ελλάς είναι εκείνη η χώρα του Αίμου που δε δικαιούται δια να ομιλεί αλλά υποχρεούται να ίσταται χάσκουσα και ενεή ενώπιον των τερατωδών εθνομυθοπλασιών και παρα'ι'στοριών των ''φίλων'' γειτόνων;Ή είναι απλώς 'σε πολύμορφη αφασία και δεν ομιλεί;



Kατωτέρω,παραθέτω μία ''είδηση''-δημοσίευμα σχετικό προς τη γενικευμένα επιθετική(ήτοι σωβινιστική)μυθοπλασία των Σκιπετάρων και μία άλλη για τις ''φοβίες''(!) των Σκιπετάρων ιστορικών(!!!) του τεχνητού σκοπιανικού κρατιδίου του στρατάρχη Τίτο σχετικά με το ''αντιαλβανικό μένος'' των Σλάβων Σκοπιανών 'στα σχολεία των,προφανώς,όπου με δόσεις υπερβολής διερωτώνται οι δεινότατοι αιγοκλέπτες προς τους άλλους ικανοτάτους αιγοκλέπτες:''Θα καούν τα αντι-αλβανικά βιβλία;''


H συνέχεια από τον Εχέδωρο:

α.Σάββατο, 7 Μαΐου 2011
Αλβανικό Δημοσίευμα: Οι Αρβανίτες Πρωθυπουργοί της Ελλάδας
9:35 π.μ. | Αναρτήθηκε από mikres-ekdoseis |


Μάιος 7, 2011.

«Οι Αρβανίτες με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, κυβέρνησαν για μεγάλη χρονική περίοδο τη χώρα από την ανεξαρτησία της μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Δεν ήταν σύμπτωση που η Ελλάδα ήταν στα χέρια των Αρβανιτών από το 1847 έως το 1950», αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα και θα συνεχίσει:


«Από όλους αυτούς τους πρωθυπουργούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα, μπορούμε να αναφέρουμε τον όνομα του Δημήτριου Βούλγαρη, ο οποίος εξελέγη οκτώ φορές ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Είναι επίσης οι καπετάνιοι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, είναι ακόμη οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα, είναι όλοι αυτοί, που επί 100 χρόνια, έγραψαν μια από τις πιο ένδοξες ιστορίες του ελληνικού λαού, αυτού του έθνους, που σήμερα, έχει ανοίξει τις πόρτες του σε περίπου 700.000 Αλβανούς μετανάστες.
»Είναι περίεργο το γεγονός, που το αλβανικό κράτος, αυτούς τους φωτεινούς ανθρώπους, τους έχει ρίξει στην βαθιά λήθη», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Το δημοσίευμα του αλβανικού πρακτορείου ‘INA’ αναφέρεται στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και σε ένα πρόεδρο, με βιογραφικά στοιχεία τα οποία έχουν ληφθεί και μεταφραστεί στα αλβανικά από σχετικά ελληνικά ιστορικά άρθρα.


Παρουσιάζονται οι παρακάτω πρωθυπουργοί:

1. Κίτσος Τζαβέλας , πρωθυπουργός, 5 Σεπτεμβρίου1847- 8 Μαρτίου 1848, γεννήθηκε στο Σούλι της Ηπείρου.
2. Γιώργος Κουντουριώτης, πρωθυπουργός, 8 Μαρτίου 1848, γεννήθηκε στην Ύδρα.
3. Αντώνιος Κριεζής, πρωθυπουργός δύο φορές, 12 Δεκεμβρίου 1849 έως 16 Μαίου 1854, γεννήθηκε στην Τροιζήνα.
4. Δημήτριος Βούλγαρης, οκτώ φορές πρωθυπουργός, σε χρονικές περιόδους από το 1855 έως το 1875, γεννήθηκε στην Ύδρα.
5. Αθανάσιος Μιαούλης πρωθυπουργός, 13 Νοεμβρίου 1857-26 Μαίου 1862, γεννήθηκε στην Ύδρα.
6. Διομήδης Κυριακού, 27 Μαρτίου 1863- 29 Απριλίου 1863, γεννήθηκε στις Σπέτσες.
7. Ε. Ρέπουλης, πρωθυπουργός επτά ημερών, 21. 08.1917/ 28.8.1917, γεννήθηκε στο Κρανίδι.
8. Θεόδωρος Πάγκαλος, πρωθυπουργός, 5 Ιουν. 1925- 19 Ιουν. 1926, γεννήθηκε στη Σαλαμίνα.
9. Αλέξανδρος Γ. Κορυζής, πρωθυπουργός , 29 Ιαν. 1941- 18 Απρ. 1941, γεννήθηκε στον Πόρο.
10. Πέτρος Βούλγαρης, πρωθυπουργός, 8 Απρ. 1945- 17 Οκτ. 1945, γεννήθηκε στην Ύδρα.
11. Αλέξανδρος Διομήδης Κυριακού, πρωθυπουργός, 30 Ιουν. 1949-1 Ιουν. 1950, γεννήθηκε στην Αθήνα.


Αρβανίτες πρόεδροι της Ελλάδας

1. Θεόδωρος Πάγκαλος, 04.18.1926-21.08.1926
2. Παύλος Κουντουριώτης, 1924-1926 και 1926-1929
--
Αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ, 6.5.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

β.Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011
Αλβανοί Σκοπίων: Θα καούν τα αντι-αλβανικά βιβλία;
5:38 μ.μ. | Αναρτήθηκε από mikres-ekdoseis |


Μάΐος 4, 2011.

Οι καθηγητές ιστορίας καθώς και αλβανοί διανοούμενοι κάνουν έκκληση προς τους δασκάλους, γονείς και μαθητές να μποϋκοτάρουν την αλβανική ιστορία της έκτης τάξης γιατί πρόκειται για ένα προσβλητικό για τους Αλβανούς, ιστορικό βιβλίο.


Η εφημερίδα Lajm (Λάιμ), πληροφορήθηκε ότι οι ιστορικοί, οι εκπαιδευτικοί και οι διανοούμενοι, συζητούν την ιδέα της απομάκρυνσης των σχολικών βιβλίων που εκδίδονται από το Υπουργείο Παιδείας και, συγχρόνως, κάνουν έκκληση προς τους Αλβανούς μαθητές της πΓΔΜ να μαθαίνουν την ιστορία από βιβλία που εκδίδονται από την Αλβανία, χωρίς να έχουν πάρει την έγκριση από το σκοπιανό Υπουργείο Παιδείας.

«Δεν έχει ακόμη αποκλειστεί η περίπτωση να γίνει έκκληση να ριχτούν στην πυρά τα βιβλία που εκδίδει το Σκοπιανό Υπουργείο Παιδείας, αν το Υπουργείο δεν αλλάξει τακτική και να γεμίσει με ψέματα την ιστορία των Αλβανών. Πηγές, μάλιστα της ‘Λάιμ’ μιλούν ότι για την αποτροπή προσβολής των Αλβανών μέσω των σχολικών βιβλίων θα πρέπει ενημερώνονται άμεσα, οι Αλβανοί, από τους εκπροσώπους του αρμόδιου υπουργείου για το περιεχόμενο του βιβλίο, πριν διατεθεί στους μαθητές».

Το δημοσίευμα, μάλιστα, θα σημειώσει χαρακτηριστικά:

«Οι σκοπιανές αρχές στο βιβλίο της Στ΄Δημοτικού παρουσιάζουν τις Ιλλυρικές φυλές της περιοχής, ως μακεδονικές φυλές, ενώ, συγχρόνως, οι Δάρδανοι της περιοχής έχουν ολοκληρωτικά διαγραφεί.
»Τα βιβλια γράφονται μόνον από Σλάβους, μακεδονιστές συγγραφείς, και τα περισσότερα είναι προσβλητικά για την ιστορία του αλβανικού λαού, αφού περιέχουν ιστορικές αναλήθειες, που δεν έχουν τίποτε κοινό με την Ιστορική Επιστήμη».

… «Για παράδειγμα το νεκροταφείο στην Trebenishtës, στο οποίο διάσημοι αρχαιολόγοι, στη διάρκεια του μεσοπολέμου, πραγματοποίησαν ανασκαφές, όπως ο Νίκολας Μπούλιτς, στο ακαδημαϊκό έργο τους αναφέρουν, ότι οι τάφοι αυτοί, έχουν τα χαρακτηριστικά των Ιλλυριών, ενώ στο σκοπιανό βιβλίο γράφεται ότι οι τάφοι αυτοί στην άνω Ιλλυρία είναι μακεδονικοί.

»Είναι σημαντικό να πούμε ότι στη περιοχή της Dasaretëve ζούσαν ιλλυρικές φυλές καθώς και Παιονικές φυλές που τις έκαναν οι Σκοπιανοί ‘μακεδονικές φυλές’, ενώ η Δάρδανοι δεν αναφέρονται καθόλου».

--
«Do të digjen librat antishqiptarë?»
Lajm Maqedoni

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

To συγκεκριμένο θέμα το είδα από τον Εχέδωρο πάλι και σας το παραθέτω προς ενημέρωση:

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011
Σκόπια: Προβληματίζει η αμφιλεγόμενη αλβανική ‘Γεωγραφία’ …
8:48 π.μ. | Αναρτήθηκε από mikres-ekdoseis |


Μάιος 4, 2011.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει για το σχολικό βιβλίο της "Γεωγραφίας", που διδάσκεται στην τετάρτη τάξη των αλβανικών σχολείων, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ.


Ο Σκοπιανός Πρέσβης στα Τίρανα, Βέλε Τρέπεσκι, απέστειλε σχετική αναφορά στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διερευνά αν υπάρχει περιθώριο για αντίδραση, έπειτα, μάλιστα, την ανησυχία που εξέφρασαν τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου για τη διδασκαλία στα παιδιά του σχολείου περί «Μεγάλης Αλβανίας», με απόσπαση εδαφών από την πΓΔΜ, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο.

Το ζήτημα θα εξεταστεί από εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα αναλύσουν τα στοιχεία αυτά και θα αποφασίσουν αν θα προβούν σε αντιδράσεις προς τα Τίρανα.
«Ανεπίσημα πάντως», αναφέρει το Κανάλ 5, «μαθαίνουμε ότι το σκάνδαλο αυτό δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που εμφαίνονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υπάρχουν πολλά αμφισβητούμενα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν, ιδίως για το χάρτη που παρουσιάστηκε, στον οποίο εμφανίζονται εδάφη γειτονικών κρατών στην κατοχή των Αλβανών»

«Οι αναφορές των δημοσιευμάτων δηλώνουν ότι τα παιδιά των Αλβανών μαθαίνουν τα διάφορα ιστορικά γεγονότα αμφισβητώντας τα υπάρχοντα σύνορα. Σύμφωνα με τις θέσεις του αλβανικού βιβλίου, μέρος των εδαφών της πΓΔΜ, του Μαυροβουνίου και του Κοσσυφοπεδίου και της Ελλάδας ανήκουν στην Αλβανία και τα οποία άδικα και με τη βία κατακτήθηκαν στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων του 1913», αναφέρει το σκοπιανό κανάλι.

--
«Контроверзниот албански учебник по географија на контрола во МНР»
Канал 5 Телевизија, 3.5.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος