Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Παράπονα Σκοπιανών για τους Σέρβους φιλάθλους


Παράπονα Σκοπιανών
για τους Σέρβους φιλάθλους

Φρικτά παράπονα εναντίον των Σέρβων φιλάθλων εκτόξευσε η σκοπιανή ηλεκτρονική εφημερίδα Курир για όσα συνέβησαν στον αγώνα χειροσφαίρισης (χάντμπωλ) μεταξύ Σερβίας-Σκοπίων στην πόλη Σμεντέρεβο, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 με τίτλο ΠΓΔΜ και ελληνική σημαία για τους παίκτες μας του χάντμπωλ (БЈРМ и грчко знаме за нашите ракометари во Смедерево). Στην σχετική ανταπόκριση καταγγέλλει ότι οι Σέρβοι φίλαθλοι τους υποδέχθηκαν με ελληνικές σημαίες και ανέφεραν την χώρα τους όχι ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά ως ΠΓΔΜ. Παραθέτουν μάλιστα και την παραπάνω φωτογραφία όπου πράγματι, στο κάτω μέρος, αναγράφεται το αποτέλεσμα Σερβία-ΠΓΔΜακεδονίας 14-10.
Προφανώς, μία-μία οι χώρες που τους είχαν αναγνωρίσει ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, για τυπικούς λόγους οι περισσότερες, αναθεωρούν την στάση τους, μετά από τις απίστευτες γελοιότητες του ψυχοπαθούς Γκρούεφσκι. Και έπεται συνέχεια...
Ελπίζω αυτό το κλίμα να το αξιοποιήσουν οι ενδοτικοί και φοβικοί πολιτικοί μας και να σταματήσουν να παίρνουν στα σοβαρά ύποπτα ιδρύματα τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ και τις σχετικές "εισηγήσεις" τους.
ΔΕΕ

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Τι μαθαίνουμε από αυτή την είδηση:πως α π α ξ ά π α ν τ ε ς οι Σέρβοι έχουν κάθε σοβαρό,λόγω γλωσσο'ι'στορικών ερεισμάτων,λόγο να ονοματίζουν,να ονομάζουν δικαιωματικότατα από εδώ και 'στο εξής τη συγκεκριμένη περιοχή/χώρα του Αίμου,αυτά τα τιτο'ι'κά απολιφάδια της πάλαι ποτέ κραταιάς γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας,ακόμη και με τον όρο ''Νότια Σερβία''(βλ.και http://ermionh.blogspot.com/2007/06/blog-post_7005.html)..