Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Νέες προκλήσεις από την Αλβανία


Νέες προκλήσεις από την Αλβανία

Ιδιαίτερα προκλητική παρουσιάζεται η Αλβανία απέναντι στους Βορειοηπειρώτες και στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Νέες κομματικές παρατάξεις, με έντονο ανθελληνικό και εθνικιστικό ύφος, εμφανίζονται στη γειτονική χώρα, αλλά ακόμη και τα παραδοσιακά κόμματα δεν θέλουν να μείνουν έξω από αυτό το χορό των προκλήσεων.
Πρόσφατα, η εθνικιστική και ανθελληνική οργάνωση «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» θα μεταβληθεί σε πολιτικό κόμμα τον ερχόμενο Μάιο, ενώ παράλληλα ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος Έντι Ράμα ανακάλυψε ξανά τις εθνικιστικές κορώνες.
Σύμφωνα με στελέχη της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας», η Αλβανία εκτείνεται σε Ήπειρο, Βορειοδυτική Ελλάδα, Φλώρινα και Καστοριά, περιοχές στις οποίες «αιμοσταγείς Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων».
Η Συμμαχία κινείται εκτός της Αλβανίας, στο Κόσοβο, στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκές χώρες με έντονο αλβανικό στοιχείο.

http://www.tet-a-tet.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια: