Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Οι Σκοπιανοί διώχνουν τους λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα


Οι Σκοπιανοί απώθησαν με δακρυγόνα 
τους πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα
Κοντά στην πόλη Γευγελή

Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών - «Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί» απαντά η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αποποιούμενη τις ευθύνες για ακόμα μια φορά

Οι αρχές των Σκοπίων επιτέθηκαν σήμερα με δακρυγόνα σε πλήθος μεταναστών και προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις πιο πλούσιες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2000 άτομα.


Η αστυνομία ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Εχθές, Πέμπτη, η κυβέρνηση των Σκοπίων κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τη Σερβία όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πάνω από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν στωικά στην ουδέτερη ζώνη, κοντά στην πόλη Γευγελή της ΠΓΔΜ, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις καθώς η υπομονή τους εξαντλείται.


Υπενθυμίζεται ότι εχθές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) Ίβο Κότεφσκι, ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια, ότι στα νότια σύνορα της χώρας (σ.σ. στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα) θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να παρασχεθεί καταλληλότερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών.


«Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί» ήταν η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Μετανάστευσης, όταν της ζητήθηκε από το Βήμα να σχολιάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να εξηγήσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. «Είναι ένα έκτακτο γεγονός για το οποίο δεν έχω καμία ενημέρωση για δράση», ήταν η απάντηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, που αποποιήθηκε των ευθυνών της.









1 σχόλιο:

stavretta είπε...

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΥΤΟΙ (ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ) ΛΕΝΕ:
Ώς Μουσουλμάνοι απορρίπτουμε τήν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, απορρίπτουμε τόν ΛΑ'Ι"ΚΙΣΜΟ, καί τήν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.....

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΣΑΡΙΑ (ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ)

ΛΟΙΠΟΝ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ.
ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ;;;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ
ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΣΑΡΙΑ (ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ)
ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΑΛΕΞΗ;;; ΚΑΙ Η ΓΡΙΑ ΤΑΣΙΑ;;;

------------------------------------------------------------------

Α) ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ Ισλαμιστές_ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ είναι συγκάλυψη
https://www.youtube.com/watch?v=fb3ziWkSGT4

-----------------------------------------------------------------

Β) Το Ισλάμ και οι Μουσουλμάνοι στην Αθήνα (1970 – 2014)
https://youtu.be/JvP9wNmcXRw
*στό 1:11.20΄*
ΣΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ;
ΣΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ;

*στό 52:30΄* *ΤΖΑΜΙ*
*1:09.05΄*
Ο ΑΛΛΑΧ ΤΟ ΛΕΕΙ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ, ΑΠΟ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, κ.λ.π.

ΥΓ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ κ.ά.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ κ.ά.