Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Είναι πράγματι η μετανάστευση πράξη απελπισμένων;


Αφιέρωμα: Μεταναστευτικό (1)

Είναι πράγματι η μετανάστευση 
πράξη απελπισμένων;

Anne Lauwaert
Βελγίδα Συγγραφέας στο ‘Les Observateurs’ (Ελβετία)  
(μτφρ. Κριστιάν)

Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι η μετανάστευση είναι το αποτέλεσμα μετακίνησης λίγων απελπισμένων ανθρώπων, ξανασκεφτείτε το! 
Είναι μια ηθελημένη και οργανωμένη επιχείρηση από τον, μεταξύ άλλων, «Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης» (ΔΟΜ)
Υπό τον τίτλο «η δράση μας», μας εξηγούν το οργανόγραμμα τους για τη «διαχείριση της μετανάστευσης»...
 Στις 14 Ιουνίου 2013, ο Πρέσβης William Lacy Swing από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξελέγη Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης,  για μια δεύτερη πενταετή θητεία. Εξελέγη για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση στις 18 Ιουνίου, 2008, και ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Οκτωβρίου 2008.
Δεν πρόκειται επομένως για χθεσινό γεγονός, αλλά από το 2008 ...
Πρέπει να επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο: είναι εκπληκτικό να δούμε τις δομές του οργανισμού που μας επιβάλλει τους μετανάστες! Όχι, δεν πρόκειται για μερικούς απελπισμένους που μας έρχονται κατά τύχη ή για κάποιους «δουλεμπόρους», πρόκειται για την οργάνωση της μετανάστευσης σε μεγάλη κλίμακα.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και διαδώστε την πληροφορία! 

«Director General William Lacy Swing has challenged the global community to “conjugate the conundrum” of effective border management and large-scale migration».


Απίστευτο, αυτό το περιπεκτικό χαμόγελο του κ William LacySwing για το καψόνι που μας κάνει και για το οποίο παρουσιάζεται ένα δείγμα ΕΔΩ

Ας σταματήσουν να μας λένε απίθανες ιστορίες!
Anne Lauwaert


Δεν υπάρχουν σχόλια: