Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Εμφύλιος φιλοσκοπιανών!


Χαμός στους κύκλους των σκοπιανολάγνων! Αλληλοκατηγορίες και σοβαρότατες καταγγελίες, αλλά για την "ταμπακέρα" κουβέντα! Είναι πολλά τα λεφτά παιδιά και δεν υπάρχει έλεγχος!
ΔΕΕ

Διακοπή συνεργασίας

Αυτό το e-mail παρουσιάστηκε στην Ευγενία Νατσουλίδου, μόλις κατέβηκε στο αεροδρόμιο της Washington, στις 19/10/2012....

----- Aρχικό μήνυμα -----
Από: Tragianos Pasois
Προς: Natsoulidou Eugenia
Κοιν.: UMD
Αποστολή: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 10:01 πμ
Τραϊανός Πασόης

ΠΡΟΣ: Δ.Σ . Μορφωτικής και Πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας

ΚΟΙΝ: Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά

Με την παρούσα επιστολή μου σας ανακοινώνω ότι διακόπτω κάθε μορφής συνεργασία μαζί σας. Δεν σας ανακοίνωσα την απόφασή μου όταν την πήρα τον περασμένο Απρίλιο, γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω κακές εντυπώσεις στο θέμα της έκδοσης και διακίνησης του βιβλίου «Το μήνυμα του Ντόπιου», καθώς ήδη είχαμε πάει στο τυπογραφείο και είχαμε ανακοινώσει την από κοινού έκδοσή του στη διασπορά.

Πέρα από την ανάρμοστη συμπεριφορά της διαχειρίστριας απέναντί μου, είναι ολοφάνερο ότι έχει μηδενιστεί η δυνατότητα της εταιρίας να παίξει μορφωτικό ή πολιτιστικό ρόλο και να έχει θετική συμβολή στον αγώνα μας. Αυτό φάνηκε ήδη από την αποτυχία των σεμιναρίων, των μακεδονικών γλεντιών που επιχείρησε να διοργανώσει, την αμελητέα κυκλοφορία και απήχηση της εφημερίδας, την οποία δεν διακινούν ούτε τα μέλη του Δ.Σ., την παντελή έλλειψη ανταπόκρισης από μακεδονικούς πολιτιστικούς συλλόγους και πρόσωπα του χώρου, την μη προσχώρηση στην κίνηση νέων μελών, την αδρανοποίηση ακόμα και των τυπικά ιδρυτικών μελλών (Σημ.ΔΕΕ: sic).

Βασική αιτία της πλήρους αποτυχίας είναι η πολιτική χροιά που προσέδωσαν στην εταιρία οι Ευγενία Νατσουλίδου και Πέτρος Καζίας με την μαξιμαλιστική, αλλοπρόσαλλη, ανεύθυνη και εριστική πολιτική τους, που εκφράζουν κυρίως μέσω ιντερνετ. Η αρνητική απήχηση αυτής της πολιτικής καταγράφηκε και στις εκλογές, όπου παρόλο που κάλεσαν τους Μακεδόνες να ψηφίσουν κάποια κόμματα θετικά για μας (φιλελεύθεροι – Δράση), αυτά πήραν στην περιοχή μας τα μικρότερα ποσοστά από όλη την επικράτεια. Στις βουλευτικές του 2009 κάλεσαν τους Μακεδόνες να ψηφίσουν τον υποψήφιο των Οικολόγων Γ. Κωνσταντίνου και το αποτέλεσμα ήταν να καταταγεί τελευταίος σε ψήφους. Στις δημοτικές του 2010 κάλεσαν τους δημότες της Έδεσσας να καταψηφίσουν τον δεξιό συνδυασμό και το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγεί εκείνος, αν και στην Έδεσσα δεν είχε εκλεγεί δεξιός συνδυασμός τα 30 τουλάχιστον τελευταία χρόνια. Ίδιες είναι και οι συνέπειες στον αγώνα μας. Πολύ σωστά κάποιοι Μακεδόνες τους χαρακτηρίζουν και δημοσίως ως προβοκάτορες. Όχι μόνο δεν βοηθούν τον αγώνα μας, αλλά κάνουν και ζημιά Αυτό, όμως δεν φαίνεται να προβληματίζει τους υπεύθυνους.

Αυτοί οι δύο έχουν μετατρέψει την εταιρία σε προσωπικό παραμάγαζο. Υποκατέστησαν το Δ.Σ. και δεν επέτρεψαν ούτε στοιχειώδη συλλογική λειτουργία και δράση. Τελείως αυθαίρετα και κατά παράβαση του Καταστατικού αποφάσισαν την διοργάνωση εκδηλώσεων, την έκδοση εφημερίδας, τον τίτλο, τον αρχισυντάκτη, την συντακτική επιτροπή κλπ. Αυτά τα ζητήματα στα σωματεία είναι αποτέλεσμα συλλογικής απόφασης και δράσης. Εμένα, αν και έχω γράψει ίσως περισσότερο από κάθε άλλον Μακεδόνα και τα γραπτά μου κατά κοινή ομολογία έχουν καλή απήχηση, δεν με θεώρησαν κατάλληλο ούτε για μέλλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας. Τελευταία διαβάσαμε ότι η Ευγενία Νατσουλίδου είναι ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. της Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς (UMD), χωρίς να έχει την συγκατάθεση κανενός από εμάς. Αυτός είναι και ο λόγος που κοινοποιώ την επιστολή μου και στην Ε.Μ.Δ.

http://belomorskamacedonia.blogspot.gr/


Σχόλιο ΔΕΕ: Είναι πολλά τα λεφτά Τραϊανέ!
Περί Νατσουλίδου εδώ: http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_29.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: