Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η τουριστική αξιοποίηση των κατέργων!



Ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Αυστραλία, όταν την ανακάλυψαν και την έκαναν αποικία οι Εγγλέζοι, για πάρα πολλά χρόνια χρησίμευε ως ένα τεράστιο κάτεργο, όπου έστελναν καταδίκους κάθε κατηγορίας από την Αγγλία. Βέβαια αργότερα άρχισαν να δέχονται και μετανάστες και βαθμιαία μετατράπηκε σε μια σύγχρονη χώρα. όπου μάλιστα ευδοκιμεί ιδιαίτερα το ελληνικό στοιχείο. Η Μελβούρνη, η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, λογαριαζόταν κάποτε ως η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, λόγω των πολλών Ελλήνων που ήσαν εγκατεστημένοι εκεί. Θα πρέπει να σημειώσουμε με την ευκαιρία ότι ο ελληνισμός της Αυστραλίας είναι ακμαιότατος και πάντοτε στην πρώτη σειρά των αγώνων για τα εθνικά δίκαια, όπως π.χ. το ζήτημα της Μακεδονίας, όπου έχουν κερδίσει πολλές μάχες από το πολυάριθμο σλαβικό στοιχείο που έχει μεταναστεύσει εκεί.
Οι Αυστραλοί αξιοποιούν τώρα αυτό το "σκοτεινό" παρελθόν της χώρας με την τουριστική προβολή διαφόρων φυλακών, τόπων εξορίας κλπ και οργανώνουν επισκέψεις, ξεναγήσεις, πωλήσεις αναμνηστικών και όλα τα σχετικά!
Στην παραπάνω εικόνα (κλικ επάνω για μεγέθυνση) παρουσιάζουμε το βασικό πρόγραμμα μιας τέτοιας τουριστικής περιήγησης, που διαφημίζεται στην αμερικανική τουριστική αγορά.
ΔΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: