Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Δίνουν 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία, κανένα μέτρο για τις προκλήσεις...


Οι "εταίροι" μας στην Ε.Ε. και οι ιθαγενείς καρπαζοεισπράκτορες...
ΔΕΕ

Δίνουν 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία, 
κανένα μέτρο για τις προκλήσεις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση νίπτει τας χείρας της

Νίκος Χασαπόπουλος

Όσοι είχαν ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ θα λάμβανε μέτρα κατά της Τουρκίας μετά τις προκλήσεις της στο Αιγαίο (εμβολισμός σκάφους Λιμενικού στα Ίμια, σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών, προκλήσεις στην ΑΟΖ Κύπρου) ή ότι θα ανέβαλε τη Διάσκεψη της Βάρνας, σίγουρα απογοητεύτηκαν. 

Και τούτο γιατί έρχεται δεύτερο πακέτο στήριξης της Τουρκίας, ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη διαχείριση του προσφυγικού και δη των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται σε τουρκικό έδαφος. Την ευρωπαϊκή αυτή απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιήσει σήμερα η Κομισιόν, ενόψει της ευρωτουρκικής συνάντησης ηγετών, στη Βάρνα, στις 26 Μαρτίου.

Πληροφορίες που δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (και επιβεβαιώνονται από κοινοτικές πηγές) αναφέρουν ότι σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν, τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα παραχωρηθούν από δύο δεξαμενές:

Α. Ποσό 1 δισεκατομμυρίου ευρώ θα παραχωρηθεί από τον υφιστάμενο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, στον οποίο συμμετέχουν αναλογικά όλα τα κράτη-μέλη και συνεπώς, ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Κύπρος μπορούν να εξαιρεθούν 

Β. Ποσό 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί από τους εθνικούς προϋπολογισμούς των 28 κρατών-μελών, κάτι όμως που η Αθήνα και η Λευκωσία μπορούν (εάν το θελήσουν) να αποφύγουν. Πληροφορίες επιμένουν ότι η Κύπρος αναμένεται να ζητήσει όπως η δική της αναλογική συμβολή διατεθεί για τους πρόσφυγες της Ιορδανίας και του Λιβάνου, πρακτική που είχε ακολουθηθεί και κατά το πρώτο πακέτο στήριξης της Τουρκίας. 

in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: