Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Βόρειος Ήπειρος» δεν υπάρχει


Ο γραφικός κος Μπουτάρης ξαναχτύπησε:
Δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος


«Οι Αλβανοί θέτουν θέμα αλβανικών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη...»


Η εφημερίδα ‘Σέκουλι’ της Αλβανίας φιλοξενεί τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις οποίες αρνείται τον όρο «Βόρειος Ήπειρος»


«Γιάννης Μπουτάρης: «Είναι απλά μια έννοια που ικανοποιεί μόνο την αίσθησή μας. Δεν είναι ένας επίσημος όρος. Δεν είναι σωστό να αναφέρεται ο όρος ‘Βόρειος Ήπειρος», αλλά μόνο Αλβανία», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, γνωστός επιχειρηματίας, Γιάννης Μπουτάρης,- συνεχίζει το δημοσίευμα- δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας όρος «Βόρειος Ήπειρος» και οι δημοσιογράφοι και οι Έλληνες αξιωματούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν το επίσημο όνομα που είναι Αλβανία.

Τα σχόλια του Μπουτάρη έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης στην ελληνική εθνική τηλεόραση ΝΕΤ στην εκπομπή «Άλλη Όψη» με συντονιστή το δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όταν μιλάμε για τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» γιατί είναι μια τοποθεσία που ανήκει στην Αλβανία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο όρος αυτός δεν χρησιμοποιείται σωστά από τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και η χρήση του όρου από τους Έλληνες αξιωματούχους χρησιμοποιείται για να ικανοποιήσει τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων και τίποτε περισσότερο.

Ο γνωστός οινοπαραγωγός της Θεσσαλονίκης, μίλησε και για τα σχέδιά του για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε και για σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο αφού σε αυτό έζησε στη Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξει να το αναδείξει.

Ίσως μελλοντικά, με τον παρόντα δήμαρχο ή με άλλον, να γίνει καταγραφή των αλβανικών ακινήτων στην πόλη αυτή, τα οποία ακίνητα είχαν κατασχεθεί από το ελληνικό κράτος τη δεκαετία του ’40 του περασμένου αιώνα, σημειώνει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: