Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Η Κύπρος στην επικράτεια της Τουρκίας σε χάρτη της Χουριέτ


Η Κύπρος στην επικράτεια της Τουρκίας 
σε χάρτη της Χουριέτ

Η διαδικτυακή εφημερίδα "Μιλιέτ", παρουσίασε για δύο - τρία λεπτά, χάρτη με τίτλο "Οικονομικά μεγάλη Τουρκία ", ο οποίος περιλαμβάνει ως τουρκική επικράτεια ολόκληρη την Κύπρο, τη Θεσσαλονική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος χάρτης δεν είναι καινούργιος. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έντυπη έκδοση της Τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ στις 23 Μαρτίου. Επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει πολύ μεγάλο αναγνωστικό κοινό.

Σήμερα ο ίδιος Χάρτης εμφανίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα συγκεκριμένα για περίπου 2 με 3 λεπτά, αλλά αυτή τη φορά στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας και αποσύρθηκε.

Πρίν από ένα μήνα ο ίδιος χάρτης δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Η εφημερίδα τότε, συνόδευε το χάρτη με τον τίτλο ''Η Μεγάλη Τουρκία'' και το σχετικό άρθρο, που δημοσίευε έκανε λόγο για αναβίωση του παλαιού Κεμαλικου σχεδίου από τις Βόρειες περιοχές της Συρίας, μέχρι και τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα με την επανεμφάνιση του χάρτη διαδικτυακά, ο τίτλος Μεγάλη Τουρκία διαφοροποιήθηκε και έγινε η ''Οικονομικά μεγάλη Τουρκία''.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση, όπως προαναφέραμε, διήρκησε μόνο για 2 με 3 λεπτά στέλνοντας όμως σαφέστατα μηνύματα, αφού κατά καιρούς μεγάλοι αρθογράφοι στις εφημερίδες Μιλιέτ και Χουριέτ πολλές φορές χρησιμοποίησαν τίτλους όπως Buyuk Turkiye, δηλαδή μεγάλη Τουρκία, παραλληλίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο με την εύρωστη και πολλά υποσχόμενη οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: