Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Το τέλος του κόσμου; (2)


Για να τελειώνουμε με τις διάφορες ...προφητείες και σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, ένα ακόμη ενδιαφέρον παλαιότερο άρθρο, που ξεκαθαρίζει κάποια επιπλέον ζητήματα με το ...τέλος του κόσμου.
ΔΕΕ

Παρασκευή 21-12-2012 , ώρα 13:13
είναι το τέλος του κόσμου;

Η φιλολογία, που έχει αναπτυχθεί γύρω από το έτος 2012 έχει αρχίσει να ανησυχεί τους ανθρώπους και οφείλεται στο βιβλίο και στα κείμενα στο διαδίκτυο, τους δίσκους CD από τον κ. Τζων Τζένκινς (John Major Jenkins) που ισχυρίζεται μαζί με άλλους, ότι σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας (Long Count), αυτήν την ημερομηνία ο ήλιος θα βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας και όλοι οι πλανήτες θα είναι σε συζυγία στον ουρανό. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ισχυρίζεται, μεγάλα φαινόμενα στον ουρανό και στη γη με αποτέλεσμα την καταστροφή του κόσμου, το τέλος του κόσμου, The End of the World.
Το 1950 έκλεισε ένας κύκλος και άρχισε ο Μεγάλος Κύκλος, που τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012. Τότε αρχίζει ένας νέος κύκλος για το σύμπαν. Σύμφωνα με αυτά για την Ελλάδα είναι η μεσημβρινή ώρα 13 και 13, που αναφέρω, εφόσον με universal tιme η ώρα είναι 11 και 13 πρώτα λεπτά. Αυτά με λίγα λόγια για τους ισχυρισμούς αυτών, που υποστηρίζουν το ανύπαρκτο ημερολόγιo των Μάγια, που στηρίχτηκε σε άλλους χάρτες για να στηριχθεί η υπόθεση της συζυγίας και των ημερομηνιών.
Το συγκεκριμένο ημερολόγιο, δεν έχει απαντηθεί πού βρίσκεται τώρα, διότι καμία έρευνα δεν το έχει εντοπίσει. Τον 16ο αιώνα οι Ισπανοί κατακτητές κατέστρεψαν σχεδόν όλα τα ντοκουμέντα. Επιπλέον, την συγκεκριμένη ημερομηνία αστρονομικώς δεν υπάρχει κανένα περίεργο φαινόμενο στον ουρανό, αν και οι συζυγίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο ακόμα κι αν ήταν έτσι. Υπάρχουν συζυγίες σε ζευγάρια πλανητών και σε τριάδα το 2012 αλλά όλων των πλανητών δεν έχουμε αυτήν την ημερομηνία. Ο πίνακας παρακάτω δείχνει την θέση σε μοίρες και την απόσταση.

   Planet         λ            E

       Sun      269.3       0.0
    Mercury  253.8     15.5
      Venus   245.8    23.5
       Mars    295.9   +26.5
       Jupiter   68.8    +159.4
     Saturn  218.4     50.9
    Uranus    4.5     +95.1
  Neptune  330.6   +61.3
   Pluto     278.8    +9.4
 
Οι Μάγια με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν με ακρίβεια ένα τέτοιο γεγονός. Ο υπολογισμός της μεταβολής της τροχιάς του ήλιου, σε πλήρη κύκλο στον γαλαξία μετά από 26.000 χρόνια ή 25.796 ή 25.800 ή 25.920 με αναφορά τα άστρα και συγκεκριμένα να επιστρέψει ο ήλιος στις 21 Μαρτίου, στην εαρινή ισημερία στον Κριό, λόγω μετάπτωσης του άξονα της γης προς το επίπεδο της εκλειπτικής, όπου κλείνει ο κύκλος, δεν θα μπορούσε να γίνει εύκολα από τους Μάγια. Ωστόσο, όταν πήγα το αστρονομικό πρόγραμμα στον ουρανό την ημερομηνία αυτή, διαπίστωσα ότι ο ήλιος ήταν κοντά στο κέντρο του γαλαξία με τον Πλούτωνα πολύ κοντά του και τέσσερις πλανήτες να είναι σχεδόν ευθυγραμμισμένοι και από αυτήν την άποψη δικαιώνεται ο ισχυρισμός αυτός του ημερολογίου των Μάγια, αν υπάρχει και δεν προκύπτει από σύγχρονες μελέτες, το πιθανότερο, που αποδίδονται στους Μάγια. Σε κάθε περίπτωση η ώρα 0.0.0.0.0 δεν είναι το 2012 και καμία ανησυχία δεν μπορεί να υπάρχει ακόμα και αν όλοι πλανήτες ήταν σε συζυγία.
Ας σκεφτούμε τι έγινε το έτος 1000, όταν οι άνθρωποι στην Ευρώπη υπέφεραν από αρρώστιες και απέραντη φτώχεια, η χειρότερη περίοδος ιστορικά της Ευρώπης, όπου η χιλιαστική θεωρία είχε τρομάξει τους ανθρώπους. Την βραδιά του 999 31 Δεκεμβρίου όλοι οι άνθρωποι είχαν βγει έξω από τα σπίτια τους να περιμένουν το τέλος του κόσμου. Δεν έγινε τίποτα. Μόνο οι έμποροι του φόβου και της ανασφάλειας, προφανώς, κερδίζουν από τέτοιες υποθέσεις, καθώς βρίσκουν έδαφος στην άγνοια των ανθρώπων. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι άνθρωποι με ψυχική προδιάθεση να βλέπουν πάντα καταστροφές και να απειλούν μονίμως την ανθρωπότητα.
Επειδή παρακαλουθώ το θέμα και την εξέλιξή του, οι τελευταίες δηλώσεις του κ Τζένκινς σε διαλέξεις, που δίνει σε μεγάλες αίθουσες στην Αμερική με 295 δολλάρια είσοδο για κάθε άτομο, αλλά και στην ιστοσελίδα του, διαπιστώνω να ισχυρίζεται, ότι δεν πρόκειται για συνολική καταστροφή της Γης, αλλά κάποιας (μεγάλης;) περιοχής του πλανήτη μέσα στο 2012, ενώ η ακριβής ημερομηνία 21-12-2012 απουσιάζει πλέον. Επιπλέον, έχει μετατοπισθεί και η σημασία του γεγονόνότος, ότι δηλαδή, είναι μια αλλαγή περισσότερο πνευματική, είναι μια Νέα Εποχή (New Era) για την ανθρωπότητα. Προσθέτω ακόμα, ότι απουσιάζουν, παντελώς, οι αρχικοί ισχυρισμοί του/τους, για σύνοδο-ευθυγράμμιση όλων πλανητών την ημερομηνία αυτή, αλλά και όλο το 2012. Περιορίστηκαν να λένε, για την τοποθέτηση του ήλιου στο κέντρο του γαλαξία, στο κέντρο του γαλαξιακού ισημερινού.
Φαίνεται τους έπεισαν τα επιστημονικά δεδομένα, που παρουσιάζουμε. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα, θετικά και αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση, αν γίνει κάτι κακό θα πιστωθούν για τους ισχυρισμούς τους, διαφορετικά θα έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και θα την χρεωθούν, αλλά μέχρι τότε θα έχουν πλουτίσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις λένε το ίδιο μοτίβο, αν δεν συμβεί τίποτα, "οι προσευχές των ανθρώπων εισακούστηκαν γι' αυτό δεν έγινε τίποτα".

Την παραπάνω ενημέρωση την κάνω σήμερα 27-4-2008.
Copyright: Alexandros Diamantis-Αλέξανδρος Διαμαντής

http://astro.pblogs.gr/2008/07/21-12-2012-paraskefh-wra-13-13-einai-to-telos-toy-kosmoy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: