Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Στο έλεος συμμοριών η χώρα


Οι συμμορίες, το πλιάτσικο
και η ανοχή του κράτους


Το θέαμα, γνωστό. Δυο δυο, τρεις τρεις αλλοδαποί, συνήθως, μ’ ένα καρότσι από σούπερ μάρκετ, προφανώς όχι αγορασμένο, περιφέρονται σε όλες τις γειτονιές, ακόμη και στο κέντρο. Μαζεύουν οτιδήποτε μεταλλικό από τα σκουπίδια.

Αυτό τη μέρα, γιατί τη νύχτα γίνονται άλλα κόλπα. Ξηλώνουν σχάρες υπονόμων, καθότι το μαντέμι έχει πολλά φράγκα, πομόνες και σωλήνες από χωράφια, καλώδια και άλλα υλικά που έχουν μέταλλο, κυρίως ακριβό χαλκό, από τον ΟΣΕ. Πρόσφατα στον Πειραιά σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, γιατί κάποιοι ξήλωσαν, απ’ όπου βρήκαν, ηλεκτρολογικό υλικό.

Σε παράνομους οικισμούς γύφτοι καίνε το πλαστικό από τα καλώδια, για να μείνει ο χαλκός, ανάμεσα σε δύστυχα ξυπόλητα παιδιά που αναπνέουν, όπως κι οι περίοικοι, τις τοξικές αναθυμιάσεις. Μη μου αρχίσει κανείς τα πολιτικώς ορθά για «Ρομά». Γύφτους τους έλεγε ο παππούς μου, τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου» έγραψε ο Παλαμάς και «Παράγκα του Γύφτου» είχε ονομάσει την πρώτη του μπουάτ ο εξαίρετος Κώστας Χατζής.

Προ ημερών στην αγροικία του ελαιώνα μας στη Βοιωτία κάποιοι ξήλωσαν και βούτηξαν τους εξωτερικούς σωλήνες της ύδρευσης, ενώ το νερό έτρεχε όλη νύχτα ως την παλιά Εθνική Θήβας – Λιβαδειάς.

Εν ολίγοις, συμμορίες πλιατσικολόγων τη μέρα κάνουν τους παλιατζήδες και ρακοσυλλέκτες, ενώ τη νύχτα κατακλέβουν οτιδήποτε μεταλλικό από τη δημόσια περιουσία ή από τις περιουσίες των πολιτών, δημιουργώντας κινδύνους θανάτου ή τραυματισμού. Φανταστείτε να οδηγείτε νύχτα μοτοσικλέτα και σε μια στροφή να βρεθείτε ξαφνικά μπροστά στην τρύπα από την κλεμμένη σχάρα του υπονόμου.

Αυτό το φαινόμενο είναι άλλη μια έκπτωση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Βανδαλίζονται και λεηλατούνται οι υποδομές της χώρας, όπως και ό,τι με κόπο φτιάχνουν οι πολίτες στα σπίτια και στη γη τους.

Προ καιρού κινδύνευσε τρένο του ΟΣΕ με εκτροχιασμό, γιατί πάλι κάποιοι μουστερήδες είχαν βουτήξει καλώδια και άλλα υλικά του ΟΣΕ.

Η ανάγκη για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα γίνεται πλέον ανάγκη επιβίωσης. Το παραπάνω φαινόμενο που περιέγραψα αποτελεί κατάντια. Δεν μπορεί οι πόλεις και η ύπαιθρος να μετατρέπονται σε άνομη χώρα, σε πεδίο δράσης συμμοριών πλιατσικολόγων, που ξηλώνουν και βουτάνε οτιδήποτε μεταλλικό βρουν μπροστά τους. Μετά, αν αρχίσουν φαινόμενα βίαιων αυτοδικιών από τους απελπισμένους πολίτες, οι μιξοπαρθένες της χοντροκώλας αφασιακής «διανόησης» και της καθεστωτικής «προόδου» θα διαρρηγνύουν πάλι τα σινιέ ιμάτιά τους.

Τις προάλλες είδα μπροστά μου σε κεντρικό δρόμο του Κορυδαλλού τρίκυκλο χωρίς πινακίδες, με διάφορα παλιοσίδερα στην καρότσα, όμως κάτω από ένα χαρτόνι ήταν μισοκρυμμένη μια μοτοσικλέτα, μια θηριώδης… Hayabusa! Πήρα τηλέφωνο την Αμεσο Δράση, γιατί χλομό μού φάνηκε να τη βρήκαν πεταμένη και κάποιος δύστυχος θα την έκλαιγε, ενώ πλήρωνε ακόμη τις δόσεις.

Το ίδιο το κράτος δεν μπορεί απαθές να βλέπει θρασείς αλλοδαπούς και ημεδαπούς να το λεηλατούν, επειδή έχει ανέβει η τιμή του χαλκού!

Κι αλήθεια, τελικά τα περίφημα μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που κάθε τόσο αμολάνε ελεύθερους και διάφορους επαγγελματίες του πλιάτσικου και της παρανομίας, πόσο έχουν ανεβάσει τους δείκτες της εγκληματικότητας;

Μέσα σε δυο μέρες συνέβησαν τα εξής σε τρεις δικούς μου ανθρώπους. Στον Πειραιά μπήκαν στο σπίτι της καρδιοπαθούς εγχειρημένης μητέρας φίλου μου και την κατέκλεψαν. Ευτυχώς δεν ξύπνησε, διότι, έπειτα από ένα γερό πρόσφατο έμφραγμα και πολύωρη επέμβαση ανοικτής καρδιάς, σίγουρα και μόνο το σοκ της παρουσίας του διαρρήκτη θα μπορούσε να τη στείλει εις τόπον χλοερόν, εις τόπον αναψύξεως. Αλλης φίλης τής έκλεψαν το πορτοφόλι με όλα της τα χρήματα, ταυτότητα, κάρτες. Αλλος φίλος γύρισε από ταξίδι και του είχαν σηκώσει το μισό σπίτι. Είναι τώρα μες στην καλή χαρά, καθότι και άφραγκος. Αυτά όλα, σε δυο μέρες στο άμεσο περιβάλλον μου.

Λοιπόν, καιρός να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας με σιδερένιο χέρι…

Φαήλος Κρανιδιώτης

http://www.dimokratianews.gr/content/8856/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82




Δεν υπάρχουν σχόλια: