Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Συγκλονιστική είδηση από την Ιαπωνία!


Ηλικιωμένοι Ιάπωνες προσφέρθηκαν
να καθαρίσουν τη Φουκουσίμα!

Είναι δυνατόν μια κοινωνία με τέτοιους πολίτες να μη αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο; Σκεφτείτε για σύγκριση κάτι αντίστοιχο, πόσες πιθανότητες είχε να συμβεί στην χώρα μας...
ΔΕΕ

Λίγους μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, έρχεται μια είδηση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Αυτή τη φορά μια ομάδα ηλικιωμένων Ιαπώνων ζητά την άδεια για να καθαρίσει τη Φουκουσίμα. Πρόκειται για περισσότερους από 300 συνταξιούχους, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να πάρουν τη θέση των νέων ανθρώπων που εκτίθενται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους οι συνέπειες της ραδιενέργειας θα φανούν σε 20 χρόνια από τώρα, διάστημα στο οποίο, πιθανότατα, οι ίδιοι να μην είναι καν ζωντανοί.
Αντίθετα, οι νέοι άνθρωποι που εδώ και 3 μήνες πασχίζουν να απομακρύνουν τα ραδιενεργά υλικά από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο σε λίγα χρόνια.
Η συγκινητική προσφορά τους, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από την ιαπωνική κυβέρνηση.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της αυτοθυσίας, τότε ποιος ξέρει τι είναι.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=323963&cid=5


2 σχόλια:

sapphire είπε...

Πραγματικά είναι συγκλονιστικό!Ταυτόχρονα με μπερδεύει πολύ για τον χαρακτήρα της κοινωνίας των Ιαπώνων που όπως είναι ιστορικά γνωστό δεν τσιγκουνεύτηκαν την φαιά ουσία για νέες μεθόδου βασανισμού και αγριότητας σε όσους πολέμους έκαναν,ίσως η πρόθεση αυτή των ηλικιωμένων να είναι μια μορφή πατριωτισμού και αυτοθυσίας που σίγουρα ως λαός της έχει σε πολύ αναπτυγμένο επίπεδο.

Βιβλιόφιλος είπε...

Προσωπικά, ανεξάρτητα από ερμηνείες, με έχει προβληματίσει βαθιά σε σχέση με εμάς.