Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Μια πρέπουσα απάντηση στην "μαφία της λαθρομετανάστευσης"

Μια αποστομωτική απάντηση στον αμερικανοτραφή Χιλιανό Φελίπε Γκονζάλες Μοράλες της «Υπάτης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες» σημαίνον στέλεχος (μαζί με το αφεντικό του, τον πρώην Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και νυν Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες) της διεθνούς πολυπλόκαμης μαφίας που διακινεί τους λαθρομετανάστες....

Αυθάδεις καταγγελίες κατά της Ελλάδας για τα κλειστά σύνορα στον Έβρο από τον Φελίπε Γκονζάλες Μοράλες της «Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες»

Γράφει ο Περικλής Νεάρχου, Πρέσβυς ε.τ.


Η "Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες", μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό για την Μετανάστευση (ΔΟΜ), είναι δύο φορείς που πρωταγωνίστησαν για την δημιουργία μιας απαράδεκτης καταστάσεως στη χώρα μας, με τους υποτιθέμενους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες, αποκορύφωμα της οποίας είναι ο υβριδικός πόλεμος Ερντογάν στον Έβρο. Ακόμη και σήμερα, όταν έχει γίνει εξώφθαλμη σε όλους η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Τούρκο Πρόεδρο, για τους δικούς του προφανείς αλλά ανομολόγητους λόγους, ο παρουσιαζόμενος ως ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών Φελίπε Γκονζάλες Μοράλες, ξιφουλκεί από τη Γενεύη κατά της Ελληνικής Κυβερνήσεως και την καταγγέλλει:
-για δήθεν παραβίαση του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα
– για δήθεν παράνομη αναστολή του δικαιώματος καταθέσεως αιτήματος για παροχή ασύλου,
– για δήθεν παραβίαση της απαγορεύσεως των συλλογικών απελάσεων και της αρχής της μη επαναπροωθήσεως.

Φελίπε Γκονζάλες Μοράλες

Καταγγέλει, ταυτόχρονα, την Ελλάδα για άσκηση δήθεν βίας κατά των μεταναστών από Έλληνες αξιωματικούς ασφαλείας και κάνει λόγο για θανάτους και τραυματισμούς, υιοθετώντας την τουρκική προπαγάνδα και τα τουρκικά κατασκευασμένα ψεύδη
Αντιθέτως, δεν βλέπει τίποτε από όσα κάνουν οι υποτιθέμενοι κατατρεγμένοι πρόσφυγες στα σύνορα του Έβρου, καθοδηγούμενοι και υποστηριζόμενοι, απροκάλυπτα, από την Τουρκική Στρατοχωροφυλακή. Ο πολύς Φελιπε Γκονζάλες Μοράλες ζητά από την Ελλάδα ν’ ανοίξει τα σύνορα για να περάσουν οι μετανάστες, γιατί έχουν δήθεν το δικαίωμα, εφόσον όλοι κραδαίνουν προσχηματικά την αίτηση για την παροχή ασύλου. Τι σημασία έχει εάν αυτοί είναι 30.000 ή 40.000 και θα ακολουθηθούν από άλλους και άλλους, χωρίς τελειωμό, αφού έχουν πίσω τους τα ανεξάντλητα εκατομμύρια του Τρίτου Κόσμου.
Η κυριαρχία των εθνικών κρατών για τον κ.Μοράλες και τους άλλους γραφειοκράτες όμοιους του, είναι μια έννοια παρωχημένη. Δεν έχει καμία σημασία και δεν μπορεί δήθεν να τίθεται πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέρ των οποιων αυτός κόπτεται ότι μάχεται. Η Διεθνής όμως Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει υπογραφεί κύριε Μοράλες από κυρίαρχα κράτη και είναι μια διακρατική σύμβαση. Δεν είναι πάνω από τα κράτη και την κυριαρχία τους. Δεν είναι δικαίωμα του καθενός να μεταναστεύει όπου θέλει, ερήμην της κυριαρχίας των κρατών, όπως, κακώς, διακηρύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με το Σύμφωνο του Μαρακές, το οποίο ενεκρίθη εξ υφαρπαγής, ερήμην των λαών, από ορισμένο αριθμό κυβερνήσεων. Τα ανθρώπινα δικαιώματα κατοχυρώνονται στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης τάξεως και του νόμου που διέπει ένα δημοκρατικό κράτος, το οποίο και τα εγγυάται . Τα κράτη, όταν συνεργάζονται και υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις, θέτουν και το πλαίσιο, μέσα στο οποίο προστατεύουν διεθνώς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις συμβάσεις αυτές καταγράφουν και την περίπτωση, κατά την οποίαν η κατάχρηση και η δημιουργία εκτάκτων συνθηκών, που απειλούν την εθνική ασφάλεια, είναι όρος για την αναστολή, για ορισμένο χρόνο ή επ’ αόριστον, των προνοιών ή ορισμένων προνοιών μιας συμβάσεως. Αυτό έπραξε και η Ελλάδα, όταν η εργαλειοποίηση των παρανόμων μεταναστών, που παρουσιάζονται ως δήθεν πρόσφυγες, δημιούργησε άμεση ασύμμετρη απειλή στη χώρα.
Το μέτρο αυτό θα έπρεπε να παρθεί πολύ ενωρίτερα, γιατί η κατάχρηση της ιδιότητας του πρόσφυγα και του ασύλου δεν είναι τωρινή. Συνεχίζεται από χρόνια. Οφείλετε να γνωρίζετε, κ.Μοράλες, τι προβλέπει ακριβώς η Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες. Πρόσφυγας είναι αυτός που φεύγει από μια εμπόλεμη χώρα, στην οποίαν απειλείται η ζωή του και καταφεύγει στην πρώτη ασφαλή γειτονική χώρα. Με ποια λογική παρουσιάζονται ως δήθεν πρόσφυγες παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Αλγερία, το Μαρόκο και 70 άλλες χώρες του κόσμου; Γιατί εσείς, ως Υπάτη Αρμοστεία, για τους πρόσφυγες, υπερθεματίζετε υπέρ του αμαλγάματος μεταξύ προσφύγων και παρανόμων μεταναστών και προπαγανδίζετε όλοι να γίνουν δεκτοί, όλοι να νομιμοποιηθούν, όλοι να ενταχθούν και κανένας να μην επαναπροωθηθεί;
Ασφαλώς, δική σας επικράτεια και πατρίδα είναι η διεθνής γραφειοκρατία την οποία υπηρετείτε. Οι λαοί όμως νοιάζονται και για την πατρίδα τους και για την κυριαρχία τους. Προσφέρετε πολύ κακή υπηρεσία στον διεθνή οργανισμό που αναφέρεστε, όταν ταυτίζετε τη δράση σας με την κατάχρηση των δικαιωμάτων, που έχουν θεσπιστεί για τους πραγματικούς πρόσφυγες και για τους νόμιμους μετανάστες και όταν ταυτίζεστε με ιδεολογήματα εθνικής αποδομήσεως και δήθεν πολυπολιτισμικής μεταλλάξεως των κοινωνιών, που διακηρύσσουν διάφορα διεθνή κέντρα του είδους που προωθεί ο γνωστός Σόρος.
Ευθύνη και δουλειά του ΟΗΕ και των Λειτουργών του είναι να συνεργάζεται στενά με τα κρατη και τις κυβερνήσεις τους και να ασκεί το ρόλο του αυστηρά μέσα στα πλαισια του Διεθνους δικαιου και του σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους και όχι να γίνεται αντιφωνητής και προπαγανδιστής, στη συγκεκριμένη περίπτωση, του υβριδικού πολέμου, που διεξάγει ο τούρκος πρόεδρος κατά της Ελλάδος, με όπλο την παράνομη μετανάστευση.

(Πηγή: infognomonpolitics.gr/)


Δεν υπάρχουν σχόλια: