Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Οι λαθρομετανάστες προωθούνται στο εσωτερικό!

Στο Κιλκίς 1.000 πρόσφυγες από τη Μόρια – «Πνίγεται» η περιοχή, αντιδράσεις κατοίκων.

Από την ειδησεογραφία:

"...Ολοκληρώθηκε, στις 10:30, το πρώτο μέρος της μεταφοράς 1.500 αιτούντων άσυλο από τους καταυλισμούς της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα από τη Μόρια σε δομές φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας. 

Δυσαρέσκεια από τον νέο δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη 
Την έντονη αντίθεσή τους στη μεταφορά και άλλων 1.000 προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Νέας Καβάλας, όπου ήδη διαβιούν περίπου άλλοι τόσοι, εξέφρασαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, ο νέος δήμαρχος, Κώστας Σιωνίδης, και ο πρώην και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Γκουντενούδης. 

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι 
Οι κάτοικοι του Κιλκίς δηλώνουν προβληματισμένοι, καθώς δεν γνωρίζουν κατά πόσο είναι αρκετά εξοπλισμένος ο χώρος όπου θα εγκατασταθούν οι 1.500 πρόσφυγες στο Κιλκίς, καθώς και αν υπάρχει αρκετός χώρος για αυτούς. H υδροδότηση καθώς και η διαχείριση των απορριμάτων είναι μερικά ακόμη θέματα που φαίνεται να τους απασχολούν...". 

Η εισβολή και η σταδιακή κατάληψη της χώρας συνεχίζεται καθώς η νέα κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική Σύριζα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: