Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Εσχάτη προδοσία



Εσχάτη προδοσία

Σε ένα έγκλημα χωρίς επιστροφή ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ελληνική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News, στηριγμένη σε προεργασία που έγινε από προηγούμενες κυβερνήσεις με αποτέλεσμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ να αναφέρεται ότι: «...η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για την ονομασία “Μακεδονία του Βαρδάρη” καθώς η Αθήνα θεωρεί ότι μια τέτοια ονομασία αποκλείει αλυτρωτικά αιτήματα από τα Σκόπια. Μια άλλη πρόταση ήταν η “Δημοκρατία των Σκοπίων” όμως αυτό έχει αποκλειστεί από παλιότερες διαπραγματεύσεις.

Στην ουσία η κυβέρνηση πάει να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας μας στην ΠΓΔΜ. Κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για το “Βαρδάρης”. Κανείς στην πραγματικότητα δεν λέει “Βοσνία και Ερζεγοβίνη”, αλλά σκέτο Βοσνία. Έτσι θα γίνει και με τα Σκόπια. Για όλους θα είναι Μακεδονία”.

Υπενθυμίζουμε την απόφαση που ελήφθη στην σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στις 13 Απριλίου 1992, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης: 
«Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”».

Εάν αυτό το δημοσίευμα έχει έστω ένα ψήγμα αλήθειας, θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση από κάθε Έλληνα. Ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα πρέπει να περάσει με τίποτα.


Η Μακεδονία μας δεν χαρίζεται, δεν είναι αντικείμενο να τη δώσουμε. Είναι το αίμα μας, η ιστορία μας, είναι οι πρόγονοι και τα παιδιά μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια: