Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016
Αλβανοί : «Προσωρινά κράτη» είναι το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια
Αλβανοί : «Προσωρινά κράτη» είναι
το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια
Οκτώβριος 21, 2016.
«Η διεθνής κοινότητα, με τα κράτη αυτά, έχει δημιουργήσει ένα πείραμα, υποστηρίζοντας ότι οι δύο αυτές χώρες θα μπορέσουν να διατηρηθούν ως εθνικά κράτη στη διεθνή κοινότητα. Αλλά, το πείραμα έχει αποτύχει, διότι ούτε το Κοσσυφοπέδιο, ούτε και τα Σκόπια, μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν θεσμικές δομές», γράφει η αλβανική ‘Lajm’.
Έτσι, τα κράτη του Κοσσυφοπεδίου και της πΓΔΜ, αποτελούν μια προσωρινή λύση ή ένα αποτέλεσμα των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν από τη διεθνή κοινότητα (Ευρώπη και ΗΠΑ) για να σταματήσουν τις υφιστάμενες συγκρούσεις ή για την πρόληψη συγκρούσεων στο μέλλον.
Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προσπαθήσουν και πάλι με ένα σχέδιο 5 ή 10 ετών να αποδείξουν οριστικά εάν αυτές οι δύο χώρες μπορούν να κρατηθούν ως οντότητες. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αγνοεί την ύπαρξη της Ψευδομακεδονίας και η Σερβία το Κοσσυφοπέδιο, αν οι δύο αυτές χώρες δεν γίνουν δεκτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κοσσυφοπέδιο και η πΓΔΜ, τότε πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μια ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας με την Αλβανία.
Η Ομοσπονδία ή Συνομοσπονδία, με αυτά τα τρία θέματα, είναι η βέλτιστη λύση για τα προβλήματα των Βαλκανίων, που είναι αρνητικά και αντικατοπτρίζονται στην Ευρώπη.
Η Ομοσπονδία/Συνομοσπονδία, μετά από ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να συγχωνευθεί σε μια ενιαία οντότητα. Μελλοντικά αυτή η ένωση μπορεί να έχει ένα οποιαδήποτε όνομα που θα απηχεί την ύπαρξη της και την ευημερία της και μπορεί να ζητήσει και κάθε είδους ένωση με την Ελλάδα.
Με την ενέργεια αυτή θα βελτιωθούν τα λάθη του Συνεδρίου του Βερολίνου και των Βερσαλλιών, και αυτό το πράγμα, την ίδια στιγμή, θα σηματοδοτήσει το τέλος των προβλημάτων στα Βαλκάνια.
Κατά συνέπεια, η οικονομία και η ασφάλεια θα ενισχυθούν στα Βαλκάνια και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.
Έτσι, θα αποφευχθεί ο κίνδυνος του παν-σλαβισμού, ο οποίος κατεδαφίστηκε με το Συνέδριο του Βερολίνου και από τότε, ιδιαίτερα πρόσφατα, ο κίνδυνος πάλι αρχίζει να εξαπλώνεται και να απειλεί την Ευρώπη.
Πηγή: Lajm
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίουπαραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
Ετικέτες
Βαλκάνια,
Διεθνείς σχέσεις,
Εθνικές Διαμάχες,
Σλάβοι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου