Η ιθαγένεια και οι κόκκινες γραμμές
Καμμένου και Ζουράρι
Του Γιώργου Καραμπελιά
από τη Ρήξη που κυκλοφορεί (τ. 115)
Δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσουν ν’ αγιάσεις! Την ίδια ώρα που προσπαθούμε με καλή πίστη να βρούμε κάποιον τρόπο για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα στα οποία μας έχουν οδηγήσει οι μαθητευόμενοι μάγοι της συμφοράς, που έχουν στρογγυλοκαθίσει στον σβέρκο μας εδώ και πέντε χρόνια και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν έναν λαό αλαλιασμένο από τον κυριολεκτικό πόλεμο που αντιμετωπίζει, την ίδια αυτή ώρα οι κυβερνητικοί βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν, μέσα στη σύγχυση, τον νόμο για την ιθαγένεια.
Ο Χριστόπουλος και η παρέα του(!), η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Ρούντι Ρινάλντι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πριν απ’ όλους, ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή και να ψηφίσουν τον νόμο για την ιθαγένεια. Δεν αρκούνται στο ότι όλοι μαζί εξοντώνουν τον ελληνικό λαό με τις καθημερινές παλινωδίες τους και τα βαλσάκια με τη Μέρκελ, δεν αρκούνται στο ότι μας έχουν μεταβάλει σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ και μας έχουν αφαιρέσει την τελευταία οικονομική ικμάδα που είχαν αφήσει οι προηγούμενοι. Παρότι κάθε μέρα μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο κάνοντας περιστροφές γύρω από τον εαυτό τους, δεν παραμένουν καθόλου αργοί στις εθνομηδενιστικές εμμονές τους. Προωθούν ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που μας ξαναγυρνάει στον αποτρόπαιο νόμο Ραγκούση-ΓΑΠ, που ακύρωσε το Συμβούλιο Επικρατείας. Είχαν μάλιστα το θράσος να αναθέσουν τη σύνταξη του νομοσχεδίου στον Χριστόπουλο, τον άνθρωπο που υποστηρίζει πως η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα είναι στο σύνολό της τουρκική, τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στο κόψιμο της Σαμπιχά από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το γεγονός και μόνο θα έπρεπε να είναι casus belli για όποιον άνθρωπο έχει πατριωτικές ευαισθησίες σε αυτό το κόμμα και σε αυτή την κυβέρνηση.
Γιατί άραγε ο Πάνος Καμμένος δεν εγείρει ζήτημα συμμετοχής του στην κυβέρνηση ώστε να σταματήσει ο Τσίπρας και η παρέα του την προώθηση του νόμου Χριστόπουλου; Και να απαιτήσει τουλάχιστον την αναβολή της συζήτησής του τώρα, στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
Και γιατί ο Κώστας Ζουράρις δεν εγείρει ζήτημα στήριξης της κυβέρνησης;
Γι’ αυτούς τους λόγους τους έστειλαν στη Βουλή οι δημοκράτες πατριώτες; Γι’ αυτούς τους λόγους τους υποστηρίξαμε ως αντίβαρο στους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ;
Νομίζουν ότι αρκεί να μην ψηφίσουν ο ίδιοι και οι ΑΝΕΛ ως κόμμα, αλλά να το περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, και να μας κοροϊδέψουν, έχοντας και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο; Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές τους; Έχουν την ίδια αξία με εκείνες του Τσίπρα στη διαπραγμάτευση; Και δεν αναφέρομαι καθόλου στους «πατριώτες» συριζαίους, βουλευτές, κομματικά στελέχη κ.λπ. Γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και χρόνια πως αποτελούν την «πατριωτική ρόδα» ενός εθνομηδενιστικού οχήματος. Την κατεύθυνση την ορίζει αυτός που κρατάει το τιμόνι και οι ρόδες ακολουθούν. Ας αντιδράσουν, λοιπόν, για να μας αποδείξουν ότι έχουμε άδικο και πως βρίσκονται σε όχημα με ανεξάρτητη κίνηση και στους τέσσερις τροχούς!
Υ.Γ. (Γιώργος Ρακκάς): Στην σελίδα 33 του υπό πρόταση νομοσχεδίου (άρθρο 5) με χειρόγραφη ένδειξη σελίδας ‘84’, διαβάζουμε: «Με κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να ασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια για την χορήγηση της άδειας εργασίας όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα». Αυτό σε απλά ελληνικά ονομάζεται Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Απασχόλησης Αλλοδαπών. Και κάπως έτσι οι Κατρούγκαλος, Λαφαζάνης, Σκουρλέτης, κάνουν πραγματικότητα έναν διακαή πόθο της ‘θείας’ του πρωθυπουργού, Δωροθέας Άγκελας Μέρκελ.
Γ.Κ.
ΡΗΓΜΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Οι ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν
το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
12 Ιουνίου, 2015
Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, καθώς οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν τόσο επί της αρχής όσο και ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με τη θετική στάση του ΠΑΣΟΚ.
Πιο αναλυτικά, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάννης ξακαθάρισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επι της αρχής, καθώς και τέσσερα συγκεκριμένα άρθρα.
Συγκεκριμένα, καταψήφισαν τα άρθρα 1 (αφορά τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες δίνεται η ιθαγένεια – οι ΑΝΕΛ διαφωνούν στο να δίνεται όταν ένα παιδί γράφεται στην πρώτη δημοτικού), 7 και 8 (αφορούν εργασιακά δικαιώματα και εργασιακά επιδόματα, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να τονίζει ότι δεν μπορούν να δίνονται όταν δεν υπάρχει επιδοματική πολιτική για τους Ελληνες εργαζομένους), αλλά και το άρθρο 10, που αφορά τη δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης.
Οι ΑΝΕΛ, θα πράξουν το ίδιο και όταν το νομοσχέδιο πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς είχαν ζητήσει από την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου να κάνει αλλαγές στα άρθρα αυτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου