Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

6 πολυεθνικές, με ιδιοκτήτες μιας εθνότητας, ελέγχουν την πληροφόρηση


Μια ακόμα υπενθύμιση της πραγματικότητας που ζούμε και η οποία αποκαλείται γενικά και αόριστα "παγκοσμιοποίηση".
ΔΕΕ

6 πολυεθνικές, με ιδιοκτήτες μιας εθνότητας, 
ελέγχουν την πληροφόρηση

Στις ημέρες μας οι μεγάλοι πόλεμοι διεξάγονται στο τομέα της γνώσης και της πληροφόρησης. Περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τους πολέμους αυτούς, έχουν αυτοί που διαθέτουν το μεγαλύτερο «οπλοστάσιο». Ως «ναυαρχίδες» του πολέμου αυτού μπορούν να χαρακτηριστούν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της Γης ενημερώνονται από 6 κολοσσιαίες πολυεθνικές εταιρείες Μέσων Μαζικής ενημέρωσης. Είναι κοινό μυστικό ότι τις ονομάζουν πολυεθνικές σκόπιμα. Είναι παραπλανητικός ο όρος. Είναι πολυεθνικές γιατί έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη Γη. Όποιος όμως έχει ελέγξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, ξέρει ότι σχεδόν όλες ανήκουν σε μία εθνότητα.

Οι εταιρείες αυτές για να μην φαίνεται ότι κατέχουν το μονοπώλιο στην ενημέρωση, έχουν εξαγοράσει μικρότερες, οι οποίες κράτησαν την επωνυμία τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να συνειδητοποιήσει, με μια πρώτη ματιά, ότι μια μικρή ελίτ ανθρώπων ίδιας εθνικότητας, ελέγχει ουσιαστικά την πληροφόρηση ολόκληρου του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες αυτές κατά σειρά εύρους πληροφόρησης, είναι οι:
- AOL Time Warner με 31.800.000.000 δολάρια κεφάλαιο,
- The Walt Disney Co με 23.400.000.000 δολάρια κεφάλαιο,
- Bertelsmann AG με 16.300.000.000 δολάρια κεφάλαιο,
- VIACOM με 12.860.000.000 δολάρια κεφάλαιο,
- NEWS CORPORATION του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ με 13.500.000.000 κεφάλαιο
- VIVENDI UNIVERSAL με 12.000.000.000 δολάρια κεφάλαιο.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτά που επίσημα ανακοινώνουν οι εταιρείες στο διαδίκτυο -και μάλλον δεν είναι πραγματικά. (Τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα).

Προωθούν τον Διεθνισμό, την πολυπολιτισμικότητα και τον αθεϊσμό. Ταυτόχρονα αποκρύπτουν εγκλήματα, απάτες και τις επιδιώξεις των κοσμοκρατόρων.

Να θυμηθούμε τα λόγια του κ. Ροκφέλερ στην Τριμερή Επιτροπή (Trilateral) το 1991: «Είμαστε ευγνώμονες στην Washington Post, τους New York Times, το Time και άλλους μεγάλους εκδοτικούς οίκους, των οποίων οι διευθυντές έχουν παρακολουθήσει τις συναντήσεις μας και έχουν σεβαστεί τις υποσχέσεις τους για σύνεση εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. [...] Η δουλειά τώρα είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένη και προετοιμασμένη να οδηγήσει προς μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μια ευφυούς ελίτ και των παγκόσμιων Τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από τον εθνικό αυτοπεριορισμό που τηρήθηκε τους περασμένους αιώνες... ».




Δεν υπάρχουν σχόλια: