Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχίζει στην Χάγη η δίκη για την σφαγή στο Δίστομο

Στη Χάγη οι γερμανικές αποζημιώσεις
για τη σφαγή του Διστόμου

Ξεκινά σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις προς τη χώρα μας, με ευρεία κάλυψη από τα διεθνή ΜΜΕ.
Η υπόθεση έφτασε μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο μετά από προσφυγή της Γερμανίας με αφορμή την αμετάκλητη απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης, με την οποία έχουν δικαιωθεί συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου.
Το Ανώτατο Ιταλικό Δικαστήριο, ο αντίστοιχος Άρειος Πάγος, ουσιαστικά έδινε το πράσινο φως για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους συγγενείς, οι οποίες θα προέρχονταν από γερμανικά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται επί ιταλικού εδάφους.
Στο Συμπόσιο – που έχει προκαλέσει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον – θα παραστούν και αναμένεται να παρέμβουν οι κ. Βασίλειος Καρκούλιας και Μιλτιάδης Σφουντούρης, Πρόεδρος και Γραμματέας, αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ενωσης Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής. Ο διστομίτης Δικηγόρος Αθηνών κ. Μιλτιάδης Σφουντούρης εκπροσωπεί, συμβολικά, και τον Πολισμικό Σύλλογο Διστόμου. Επίσης οι κ. Β. Καρκούλιας και Μ.Σφουντούρης θα συμμετάσχουν και στις εκδηλώσεις συμπαράστασης στην υπόθεση του Διστόμου τις οποίες διοργανώνει η Ομάδα ΑΚ DISTOMO/ AK Angreifbare Traditionspflege (Γερμανοί δικηγόροι).
Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν:
- Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 9.00 πμ: Διαμαρτυρία μπροστά από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και συνέντευξη τύπου.Από 10.00πμ-13.00 παρακολούθηση της συνεδρίασης του Δικαστηρίου.
- Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 10πμ -13.00 παρακολούθηση της συνεδρίασης του Δικαστηρίου
- Την Τετάρτη, υπενθυμίζεται, θα κάνει την νομική παρέμβασή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ο δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου, Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Στυλιανός Περράκης.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=377145&cid=6
 

3 σχόλια:

sapphire είπε...

http://greece-salonika.blogspot.com/2011/09/blog-post_4609.html περί του θέματος...όταν λέω ότι την "εθνική" τους ιδεολογία οι Γερμανοί δεν την έχουν αλλάξει από τον 5ο αιώνα δεν νομίζω πως είμαι υπερβολικός!πιστεύω δε πως ο ναζισμός ήταν απλώς η υπεροβολική,έστω η υπερβολικότατη,έκφραση της ιδεολογίας αυτής,δηλαδή φυλετισμός,ρατσισμός,προκατάληψη,αέναη προσπάθεια για επέκταση του Λέμπενςράουμ!

Βιβλιόφιλος είπε...

Θίγεις ένα τεράστιο θέμα με πολλές προεκτάσεις. Θα το συζητήσουμε από κοντά, ελπίζω σύντομα.

sapphire είπε...

Ναι φυσικά,ευχαρίστως!και εννοείται ότι αυτό που ανέφερα είναι σε πολύ γενικές γραμμές.