Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μη-συμβατική ...εθνολογία!

 
(κλικ επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Η ελληνική καταγωγή των ...Αραουκανών 

Δεν μας έφταναν οι δικοί μας μη-συμβατικοί αερολόγοι και ελλαδέμποροι, τώρα κάνουμε και εισαγωγές από το εξωτερικό! Όπως πληροφορούμαι, το παραπάνω "πόνημα" ήδη κυκλοφορεί σε τρίτη έκδοση! Προφανώς "βασιλάκηδες" και "βασιλάκαινες" (βλ. για αυτούς τους όρους στο βιβλίο: «Μη-συμβατικές» Θεωρίες - Οι κερδοσκόποι του «ελληνισμού» και ο φενακισμός των αφελών, σελ. 82, 84 - «Κυρομάνος» (Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2007), υπάρχουν άφθονοι, όπως και αετονύχηδες, που τους "αρμέγουν" κανονικότατα. Διαβάστε σχετικά αποσπάσματα και απολαύστε τα...
ΔΕΕ


Γυναίκες Αραουκανών με φανερή την ...ελληνική καταγωγή τους!

Πώς η Αραουκανική Φυλή διατήρησε
την γνώση της Ελληνικής Καταγωγής της;

"...Σ' αυτό το πραγματικά “καυτό” για μας ερώτημα, ο Δον Λόνκο Κιλαπάν, Επεουτούβε της Αραουκανικής Φυλής, μας απαντά (σε μια επιστολή του το Φθινόπωρο του 1995) με έναν αφοπλιστικό τρόπο (Σημ. ΔΕΕ: Λέγαμε για τους κουτόφραγκους, αλλά οι κουτο-νεοέλληνες είναι άπαιχτοι!), που αξίζει να προβληματίσει τους Έλληνες της Μητροπολιτικής (sic!) Ελλάδος. Μεταφέρουμε αυτούσια την απάντησή του, μαζί με τις απαντήσεις και άλλων σημαντικών ερωτημάτων που είχα και πιθανόν θα έχετε κι εσείς:

- Πώς διατηρόταν η γνώση της ελληνικής καταγωγής μέσα στην Αραουκανική Φυλή;
Η επιστήμη και η ιστορία σε όλες τις φυλές βρισκόταν στα χέρια των ανώτερων τάξεων: κυβερνήτες, στρατιωτικοί και ιερείς, με την πάροδο του χρόνου υπέκυπταν στον λαό και μαζί με αυτούς εξαφανιζόταν η Επιστήμη και η Ιστορία τους, όπως είναι η περίπτωση των Μάγιας, Ίνκας, Αιγυπτίων, κλπ. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ στην Αραουκάνικη Φυλή, η οποία καθώς είχε προβλέψει κάτι τέτοιο (Σημ. ΔΕΕ: Φοβεροί αυτοί οι Αραουκάνοι! Και αυτό το πρόβλεψαν βρε παιδί μου!), είχε πάντοτε τρεις Ιστορικούς που δεν έπρεπε να γνωρίζονται μεταξύ τους (Σημ. ΔΕΕ: Και ικανότατοι συνωμότες!). Καθένας από αυτούς όφειλε να έχει μια Ομάδα, αποτελούμενη από όλες τις ηλικίες, και από αυτή την ομάδα έβγαινε ο διάδοχος Ιστορικός. Στην δική μου περίπτωση (Σημ. ΔΕΕ: Η οποία προφανώς είναι ανίατη!) έχω 25 άτομα, διασκορπισμένα από τον βορρά μέχρι το νότο της χώρας, τους οποίους κανείς άλλος δεν γνωρίζει, οι δε ηλικίες τους είναι από 6 μέχρι 72 ετών. Όλοι τους έχουν παραψυχολογικές ικανότητες (αυτό το απαιτεί ο Νόμος), εξαιρετική μνήμη, ανεπτυγμένη κρίση και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση κάθε δοκιμασίας. Κανείς δεν μπορεί να αφηγηθεί με ακρίβεια ένα ιστορικό γεγονός" θα προσθέσει ενδεχομένως δικά του πράγματα (Σημ. ΔΕΕ: Άκρως επιστημονικά όλα αυτά, δεν συμφωνείτε;)  και θα ξεχάσει άλλα' μπορεί μόνο να αφηγηθεί ένα γεγονός που αφορά έναν δικό του πρόγονο, αλλά και τούτο όχι δημόσια εδώ πρέπει να φωνάξουν τον Ιστορικό. (Σημ. ΔΕΕ: Τώρα κατάλαβα πώς γράφεται η αραουκανική "ιστορία"!)

-Πριν από την δημοσίευση του βιβλίου σας (το 1974), υπάρχουν ίσως άλλες δημοσιεύσεις ή σχετικές ανακοινώσεις;
Όχι, διότι η δημοσιοποίηση μέρους της Ιστορίας μας και η παράδοση στρατιωτικών μυστικών (Σημ. ΔΕΕ: Όπως π.χ., υποθέτω, η αντιπυραυλική άμυνα, όπλα ακτίνων λέϊζερ, τεχνολογία Στελθ κλπ,κλπ) στον Χιλιανό Στρατό αποφασίστηκε στο Συμβούλιο των Γερόντων το έτος 1972. Υπάρχουν μόνο δικές μου δημοσιεύσεις σε εφημερίδες ή περιοδικά, διότι κανείς δεν μπορεί να γράψει για την Ιστορία, όπως εξήγησα προηγουμένως.

-Ποια είναι η σημερινή κατάσταση των Αραουκανών στην Χιλή; Έχουν συνείδηση της Ελληνικής Καταγωγής τους;
Στις απογευματινές συζητήσεις πάντοτε υπενθυμίζεται η καταγωγή της Φυλής και καλείται ν' ακουσθεί ο Ιστορικός, αν η συνάντηση είναι πιο σημαντική. Είμαστε διασκορπισμένοι σε όλη την Χιλή, στα Πανεπιστήμια, στο Στρατό Ξηράς, στο Ναυτικό, στην Αεροπορία, κλπ. (Σημ. ΔΕΕ: Και πώς δεν απέτρεψαν την ανατροπή του Αλλιέντε; Μήπως ήσαν στο κόλπο;). Το να μέναμε όλοι στη γη μας θα είχαμε φθορά μετά από κάθε γενιά και θα είμασταν τώρα στην ίδια θέση με αυτή των Μαπούτσες, που δεν έκαναν ό,τι κάναμε εμείς, γι' αυτό και έμειναν ελάχιστοι στους κάμπους.

- Διατηρείται η Αραουκανική Γλώσσα και γραφή; Υπάρχει εκμάθηση της Αραουκανικής Γλώσσας στα σχολεία της Χιλής;
Η γλώσσα διατηρείται καθώς και η γραφή με τρίγωνα, που είναι ίδια στη μορφή με την γραφή των αριθμών. Πριν από πέντε χρόνια διηύθυνα ένα σεμινάριο για δασκάλους της Αραουκανικής Γλώσσας και σήμερα στο Τεμούκο έχει εισαχθεί πειραματικά στα Δημοτικά Σχολεία.

- Πότε ιδρύθηκε και ποιοι είναι οι σκοποί της Αραουκανικής Συνομοσπονδίας;
Η Αραουκανική Συνομοσπονδία υπάρχει από πάντα, μόνο το όνομα έχει προσαρμοστεί στην σημερινή εποχή. Οι σκοποί της είναι μια μέρα οι Χιλιανοί να ζήσουν όπως εμείς, να υιοθετήσουν τον δικό μας Νόμο και να ελέγξουν την γεννητικότητα, διότι ο υπερπληθυσμός είναι η αιτία όλων των πολέμων στον κόσμο...(Σημ. ΔΕΕ: Δηλαδή, για να καταλάβω: Οι Αμερικάνοι κανουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν για να μπορούν να στέλνουν αποίκους στην χώρα αυτή λόγω υπερπληθυσμού της Αμερικής;)

- Υπάρχουν Αραουκανοί στην Αργεντινή; Πότε καθιερώθηκε για πρώτη φορά και τί σημαίνει η λέξη Αράουκο;
Δεν υπάρχουν Αραουκανοί στην Αργεντινή, εκεί κατοίκησε η Φυλή Μαπούτσε η οποία πέρασε στη Χιλή τον περασμένον αιώνα προσπαθώντας ν' αποφύγουν τις διώξεις, που έγιναν κυρίως επί κυβερνήσεως του Στρατηγού Ρόκα. Με τους Αργεντινούς έχουμε εν γένει επαφές. Εγώ έγραψα στην εφημερίδα Κούγιο της Μεντόσα: "Η Οροσειρά των Άνδεων δεν είναι το φράγμα που διαχωρίζει αλλά η σπονδυλική στήλη που ενώνει την Χιλή και την Αργεντινή". Η λέξη arauco (Αράουκο) προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή Rauco (Ράουκο) νότια του ποταμού Βίο-Βίο απ' όπου αρχίζει η Αραουκανία. Τους κατοίκους αυτής της περιοχής οι Ισπανοί τους ονόμαζαν Ραουκάνους και ο ποιητής Ερθίγια διέδωσε την ονομασία Α-ραουκάνοι / Α-ραουκανοί. Η λέξη Ράουκο προέρχεται από το ρήμα Ράουν= Ρέειν μετά βοής (Σημ. ΔΕΕ: Ρε φίλε, την παλεύεις; Πώς προκύπτει αυτό; Μήπως απλώς βουίζουν τα αυτιά σου;) και το ουσιαστικό Κο = Ύδωρ, Νερό- επομένως Ράουκο (και Αράουκο) σημαίνει τόπος όπου ηχεί το βουητό των υδάτων.

- Λέτε ότι δεν υπάρχουν ίχνη ελληνικής παρουσίας σε όλη την Αμερική, εκτός από την Χιλή... (Σημ. ΔΕΕ: Ακούς εκεί, τον ανθέλληνα! Και οι Ίνκας που μιλούσαν ελληνικά τί ήσαν;)  Πώς το δικαιολογείτε αυτό;

Εκείνο που εγώ βεβαιώνω είναι ότι από την Χιλή και προς την Δύση υπάρχουν παντού ελληνικές και αραουκανικές λέξεις, ενώ από την Χιλή προς την Ανατολή: Αργεντινή και Βραζιλία δεν υπάρχουν, ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν στους χάρτες... (Σημ. ΔΕΕ: Λέξεις που υπάρχουν σε χάρτες; Και τί είναι οι λέξεις για να υπάρχουν στους χάρτες; Βουνά ή ποτάμια; Πώς; Φταίει ο μεταφραστής; Είπα και εγώ!)

- Ο ποιητής Πάμπλο Νερούδα είναι Αραουκανός;
Ναι. Γεννήθηκε στα όρια του αρχαίου κράτους των Αραουκάνων (Γιεκμόντσε), μεταξύ των ποταμών Μάουλε και Βίο-Βίο. Ο Νερούδα είχε συνείδηση της καταγωγής του γι' αυτό κάνει αναφορά στους ήρωες της Αραουκανίας και έγραψε στο "Κάντο Χενεράλ" αυτό που και εσείς αναφέρετε: "...οι Αραουκανοί προγονοί μου" και "Το ελληνικό αίμα κατεβαίνει μέχρι τις θάλασσες της Χιλής..." (Σημ ΔΕΕ: Έλληνας λοιπόν και ο Νερούδα!)

Περισσότερα εδώ:
http://users.forthnet.gr/ath/heliodromion/omiliaaraoukanoi.htm#αρχή
εδώ:
http://aioniaellinikipisti.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html
και εδώ: http://ellinikiglossa-lexarithmoi.blogspot.com/2009/10/lonko-kilapan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: