Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σκοπιανοελληνικό Λεξικό


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ
του "Μακεδονο-ελληνικού" Λεξικού
Τηλέμαχος Κόκκος

Το λεγόμενο «Σύγχρονο Μακεδονικό-Ελληνικό λεξικό» παρουσίασαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε ξενοδοχείο της Φλώρινας, το Center Maurits Coppieters και η αποκαλούμενη «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», που σημειωτέον ουδέποτε έχει αναγνωρισθεί από τα ελληνικά δικαστήρια, αλλά που οι φιλοσκοπιανοί σε πείσμα της νομιμότητας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις!
Το δίτομο «λέξικό» εκδόθηκε στην Ελλάδα και οι παρουσιαστές υποστήριξαν πως θα είναι χρήσιμο σε σημαντικό αριθμό Ελλήνων πολιτών – μελών της… «Εθνικής μειονότητας της Βόρειας Ελλάδας»!
Οι καλεσμένοι, Δημήτριος Ιωάννου μέλος της μη αναγνωρισμένης «Στέγης» και του «Ουράνιου Τόξου», η Mariza Aleksic-Ciceva, μέλος της συντακτικής ομάδος του «λεξικού», ο Viktor Friedman, γλωσσολόγος στις σλαβικές γλώσσες, ο Δημήτριος Λιθοξόου, ιστορικός-ερευνητής και ο Luc Boeva.
Στα σύνορα Νίκης-Φλώρινας υπήρξε έλεγχος στους προερχόμενους από την FYROM, μια και οι αρχές είχαν τις πληροφορίες πως θα προσπαθούσαν κάποιοι να μεταφέρουν παράνομο υλικό, αλλά και βιντεοκάμερες.
Πρόσφατα, Σκοπιανοί δημοσιογράφοι (Μιλένα Γκεοργίεφσκα του «ΒΕΣΤ» και ο Γκόραν Μιμιρόγκι του τηλεοπτικού καναλιού «5», προσπάθησαν να βιντεοσκοπήσουν το εσωτερικό του Δημαρχείου της Φλώρινας, αναζητώντας έγγραφα του υποθηκοφυλακείου!
Εδώ στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία τους επιτρέπεται να παρουσιάζουν κίβδηλα λεξικά μιας ανύπαρκτης γλώσσας και να μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα, την ώρα που απαγορεύουν διά... ροπάλου σε κάθε Έλληνα της «δημοκρατίας» τους απλώς και μόνο να αισθάνεται Έλληνας!
Δεν έχουν περάσει άλλωστε και τόσα πολλά χρόνια όταν οι σκοπιανές υπηρεσίες μας κράτησαν για ανάκριση λίγο έξω από το Μοναστήρι και πριν προλάβουμε να πούμε Δόξα τω Θεώ μας, παρέτειναν την κράτησή μας για άλλο ένα 3ωρο στα σύνορά τους, έτσι γιά να μάθουμε να υπερασπιζόμαστε Έλληνες στην ΦΥΡΟΜ!
Οι Ευγένιος Χαϊτίδης, Αΐντα Τζαβέλα, ο τότε αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ασπασίδης Θεόδωρος και ο υποφαινόμενος γνώρισαν την «φιλοξενία» των γειτόνων.
Εδώ αν και τους διορίζουμε στο Ελληνικό δημόσιο (στις καλύτερες θέσεις), αν και τους δίνουμε το ελεύθερο να παρουσιάζουν το προπαγανδιστικό τους υλικό, ακούμε και την κριτική τους!
Η παρουσίαση του κατάπτυστου «λεξικού» σχολιάστηκε δυσμενέστατα από τους ακρίτες της περιοχής, που έδειξαν την αδιαφορία τους για ακόμη μια φορά.


Πηγή: http://www.elzoni.gr/html/ent/630/ent.13630.asp

Σχόλιο ΔΕΕ
Νομίζω ότι εκείνο που έπρεπε να τονιστεί περισσότερο στην ανταπόκριση αυτήν είναι ότι οι φιλοσκοπιανοί ήσαν "τρεις και ο κούκος" στην φιέστα που οργάνωσαν και ο λαός της Φλώρινας τους αγνόησε επιδεικτικά, παρά τις προσκλήσεις που είχαν μοιράσει τις προηγούμενες μέρες. Για να μη ρεζιλευτούν τελικά, μετέτρεψαν την εκδήλωση σε κλειστή, αρνούμενοι την είσοδο σε όσους δεν ήσαν δικοί τους! Δημιουργήθηκε μάλιστα ολόκληρο ζήτημα όταν παρεμπόδισαν την είσοδο σε δύο άτομα (με πρόσκληση στο χέρι!) που θέλησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να επιδώσουν στον γνωστό φιλοσκοπιανό κ. Φρήντμαν αντίγραφο από το ψήφισμα-καταγγελία πολυάριθμων Μακεδονικών Συλλόγων προς τον ΟΗΕ για τις προκλήσεις των Σκοπιανών και την πλαστογράφηση ιστορικών δεδομένων εις βάρος της Ελλάδος. Εκείνο πάντως που διαπιστώθηκε ήταν ότι παρά το προχωρημένο της ώρας από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, μέσα στην αίθουσα υπήρχαν μόνον 40-50 άτομα, από τα οποία οι μισοί ήσαν Σκοπιανοί "εκδρομείς" (δημοσιογράφοι κλπ) και οι άλλοι μισοί οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι τύποι του "ουράνιου τόξου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: