Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σημαντικότατη είδηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Μια σημαντικότατη είδηση
από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μια εξαιρετικά σημαντική είδηση, που θα έπρεπε να γίνει σημαία, από όσους ενδιαφέρονται για τη Μακεδονία και την Ελλάδα γενικότερα, πέρασε παντού σχεδόν στα ψιλά!

Ο 48χρονος Πρόεδρος της Βουλγαρίας (της τρίτης χώρας που εμπλέκεται στο "μακεδονικό"), Ρόσεν Πλεβνελίεφ (Rosen Plevneliev), αναγορεύθηκε σήμερα σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή κ. Ιωάννη Αθ. Χατζηδημητρίου, χαιρετισμό του Προέδρου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή κ. Θεοφάνη Καραγιώργου, έπαινο από τον κ. Καραγιώργο και αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Rosen Plevneliev ως Επίτιμου Διδάκτορα.
Ακολούθησε μια εκπληκτική ομιλία του τιμώμενου Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Rosen Plevneliev με τίτλο: “Cooperation for Economic Growth in South – Eastern Europe”, η οποία θα πρέπει να γίνει σεμινάριο στους Έλληνες πολιτικούς.
Ο ιδιαίτερα χαμηλών τόνων Πρόεδρος, δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες πολιτικούς, δεν θυμίζει σε τίποτε πολιτικό. Υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας (!), επιτυχημένος Υπουργός και σε όλη την ομιλία του, έδωσε ένα όραμα για την περιοχή, πέρα από τα κλασικά ευχολόγια, επαναλαμβάνοντας δεκάδες φορές τη λέξη "responsibility" (άγνωστη λέξη στους Έλληνες).
O νέος επίτιμος Διδάκτορας. Rosen Plevneliev, είναι πραγματικά ένα κόσμημα για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια. στους καθηγητές του, που εμπνεύστηκαν την αναγόρευση.


Η εικόνα του Βούλγαρου Προέδρου δίπλα από το (κατοχυρωμένο) σήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αξίζει πολλά! Μόνο που κανείς σε αυτή τη χώρα των loosers, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει, να γράφεται στο βιογραφικό του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, ότι είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου από τον πρόεδρό του Χρήστο Καζαντζή και άλλα μέλη της διοίκησης, στην οποία συμμετέχει κι ο καθηγητής του ΠΑ.ΜΑΚ. Χάρρυ Παπαπανάγος.


Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι οι Βούλγαροι έπεσαν με τα μούτρα στην υπεύθυνη ανάπτυξη και το 2020 θα είναι έτη φωτός μπροστά από την Ελλάδα. Επειδή έβαλαν σκοπό να γίνουν μια σοβαρή χώρα. Αυτοί άλλωστε έζησαν το "όνειρο" του σοσιαλισμού και δεν έχουν σκοπό να το ξαναζήσουν. Όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα γρήγορα βήματα της ανάπτυξης, "ξεβράζονται" στα φανάρια και τα υπόγεια της Θεσσαλονίκης και επιδίδονται σε ζητιανιά, ρακοσυλλογές και κλοπές, αφού η κατάσταση στη Βουλγαρία, γίνεται όλο και πιό δύσκολη για απατεώνες και κλέφτες, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στο μπάχαλο Ελλάδα.


Νωρίτερα ο Βούλγαρος Πρόεδρος έγινε επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του, για "επιτυχία των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας".

5.7.2012 / http://www.taxalia.blogspot.com/

Σημ. ΔΕΕ: Κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες ακόμη για τον Βούλγαρο Πρόεδρο

Born 14 May 1964 in Gotse Delchev, Rosen Plevneliev (Росен Плевнелиев) studied at Blagoevgrad Mathematical and Natural Sciences High School, from which he graduated in 1982. In 1989 he graduated from the Higher Mechanical-Electrotechnical Institute, Sofia, and in the same year become a fellow at the Institute for Microprocessing Technology, Pravets. In 1990 he started a private building company in Bulgaria. Among other projects, the company built the Sofia Business Park. He is married and has three sons: Filip, Asen and Pavel

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Rosen_Plevneliev

2 σχόλια:

Βιβλιόφιλος είπε...

Ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο από το fb με το οποίο συμφωνώ απολύτως:

Ενδιαφέρον θα είχε να διαδίδαμε ότι ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας αποδέχθηκε να είναι διδάκτορας του UNIVERSITY OF MACEDONIA, που είναι στην Ελλάδα. Αλλά τέτοιες ειδήσεις οι "πατριώτες" δεν τις διαδίδουν. Διαδίδουν κάτι ηλιθιότητες για απολύτως ηλίθιους, όπως το "ψηφίστε στο topix αν η Μακεδονία είναι ελληνική, οι Σκοπιανοί μας περνάνε, θέλει μόνο πέντε λεπτά". Με τέτοιους ΗΛΙΘΙΟΥΣ πατριώτες, χάσαμε το όνομα...

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ούτε για Έλληνες πρόκειται,κ.Ευαγγελίδη,ούτε για πατριώτες,ίσως ούτε για ανθρώπους-πολίτες/οπλίτες.ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ,ΑΠΛΩΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΕΘΑ (KAI) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕΘΑ.ΜΕ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ,ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΗΔΗ ΒΑΛΤΩΣΗ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ''ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ'' ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ,ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.Κ Ο Ι Ν Ω Σ,ΕΙΜΕΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ(ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ..)......