Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ανοίγει και πάλι ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης


Ανοίγει και πάλι ο αρχαιολογικός χώρος
στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης
Μετά από επτά χρόνια
Αθήνα

Από την Μ. Τετάρτη 11-4-12 ανοίγει για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του στεγάστρου.
Το Ακρωτήρι ήταν κλειστό από τον Σεπτέμβριο του 2005 όταν κατέρρευσε το στέγαστρο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Η παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» έγινε από τον εργοδότη, που είναι η «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρία», ενώ το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, δηλαδή η ΚΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
«Το Ακρωτήρι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τον θέλουμε ανοιχτό, προσβάσιμο, εξωστρεφή αλλά και ασφαλή. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ακρωτήρι είναι μοναδική» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, διέθεσε προσωπικό του δήμου Θήρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες, συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10 π.μ. ως τις 5 μ.μ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: