Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μη-συμβατικές ...προφητείες!


Μη-συμβατικές ...προφητείες!

 Πιστεύω ότι πολλοί από εμάς που περιφερόμαστε στο Διαδίκτυο δεν έχουμε ξεχάσει ένα συγκεκριμένο κείμενο που περιέγραφε την παραχώρηση του ορυκτού πλούτου της χώρας με την "Σύμβαση Κούπερ", που έπρεπε υποτίθεται να ξεσηκωθούμε όλοι μη τυχόν ανανεωθεί, διότι όπως "εξηγούσαν" κάποιοι: Η Σύμβαση Cooper κυρώθηκε με τον Αναγκαστικό Νόμο 2220/1936 του Ιωάννη Μεταξά. Λήγει στις 31/12/2010 και «μπορεί να παραταθεί εάν το ζητήσει η εταιρεία ή δεν απαντήσει το Ελληνικό Κράτος». 
Όπως αποδείχθηκε από την λεπτομερειακή μελέτη του Α.Ν. 2220/36 η όλη υπόθεση ήταν μια σαχλαμάρα πρώτου μεγέθους, με την οποία ασχολήθηκε κόσμος και κοσμάκης. Όπως μάλιστα είχε καταγγελθεί, το σκηνικό στήθηκε από κάποιους παμπόνηρους για να διαφημισθεί ένα συγκεκριμένο βιβλίο όπου "αποκαλύπτονταν" αυτά τα συγκλονιστικά και το οποίο, όλως τυχαίως, επανακυκλοφόρησε εκείνη την περίοδο και που "ήταν σπάνιο και δυσεύρετο" κλπ κλπ.

Πιστεύω ότι μια νέα παρόμοια περίπτωση άρχισε να διακινείται και ως συνήθως τα πρώτα θύματα και καλύτεροι διαφημιστές στην συνέχεια είναι οι πάσης φύσεως μη-συμβατικοί αερολόγοι και συνωμοσιολόγοι.
Διάβασα λοιπόν πρόσφατα σε κάποιο ιστολόγιο (που ρέπει προς τέτοιες εξιστορήσεις, για εντυπωσιασμό, υποθέτω των αναγνωστών του), την περίπτωση κάποιας παραγνωρισμένης μεγαλοφυΐας που είχε προβλέψει ήδη από την δεκαετία του 1950 όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν σήμερα! Το εν λόγω ιστολόγιο αναδημοσίευε το κείμενο από την αρχική πηγή του
(εδώ: http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/1952.html και
εδώ: http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/1952_15.html
προτρέποντας μάλιστα να το διαδώσουμε!

Παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα:
"Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο ιστολόγιό μας με τίτλο: Ο ποιητής Ισίδωρος Πόσδαγλης γνώριζε το μέλλον της Ελλάδας από το 1952! και πραγματικά συγκλονίστηκα καθώς το διάβαζα. Τον συγκεκριμένο Οικονομολόγο, ποιητή και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ομολογώ – ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ – ότι δεν τον γνώριζα ούτε τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Και σήμερα έμαθα τόσα πολλά γι αυτόν, που πραγματικά βουίζει το κεφάλι μου! Διαβάζοντας όμως το άρθρο ως το τέλος, διαπιστώνω ότι μιλούσε για έναν πίνακα, στην εξής παράγραφο: “Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θάναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.”

Ο "πίνακας" που αναφέρεται είναι ο χάρτης που υπάρχει στην αρχή αυτής της ανάρτησης και ο οποίος είναι προϊόν πλαστογράφησης και παραποίησης, όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, παρατηρώντας προσεκτικά (σε μεγέθυνση) την σφραγίδα με τα ναζιστικά εμβλήματα, που έχει ...επικολληθεί στον χάρτη (διακρίνεται μια γκρίζα σκιά γύρω από την σφραγίδα). Το πλέον εξωφρενικό όμως είναι ότι ό υποτιθέμενος χάρτης της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχει τα σύνορα των κρατών όπως διαμορφώθηκαν εντελώς πρόσφατα, περιλαμβάνοντας μάλιστα το κράτος των Σκοπίων και το Κόσοβο! Παρατηρείστε λοιπόν προσεκτικά στον εν λόγω μαυρόασπρο χάρτη τα σύνορα της Τσεχοσλοβακίας και της Γιουγκοσλαβίας που είναι σημερινά (!) και συγκρίνατε με τους χάρτες που ακολουθούν και οι οποίοι δείχνουν πώς είχαν διαμορφωθεί τα σύνορα την περίοδο του Β΄ Π.Π. 

Ο διαμελισμός της Τσεχοσλοβακίας

Ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας

Συνεχίζει ο αρθρογράφος:
"...Να λοιπόν που οι Ναζί είχαν αποτυπώσει πλήρως τους χώρους όπου υπάρχουν πετρέλαια (το βλέπετε στο χάρτη, είναι οι περιοχές που σημειώνονται με τις τελίτσες) και το ακόμη χειρότερο, βλέπετε και τον δρόμο του ΑΓΩΓΟΥ από τον οποίο θα διοχετεύεται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Ευρώπη! Και αυτός ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ! Τώρα λοιπόν εξηγούνται ΟΛΑ! Τώρα επιτέλους, βρίσκουν εξήγηση τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ! Να λοιπόν αυτό το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ που γνώριζε ο Πόσδαγλης και που γι αυτό ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ από τους Άγγλους, γι αυτό κρατήθηκε τόσο καιρό στις φυλακές και ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ το βιβλίο του κάθε φορά που εκδίδονταν και γι αυτό κυκλοφορούσε ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ και μόνο σε ανθρώπου; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ! Και φυσικά, ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ γι αυτό το ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΥΑΛΟ, ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΗΡΩΑ, που η πατρίδα του η ίδια ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ!… Το ψέμμα και η απάτη, καθώς γνωρίζετε συνέλληνες, ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ..."

Ακολουθεί η σχετική διαφημιστική προεργασία για το βιβλίο που, εντελώς συμπτωματικά, πρόκειται να επανεκδοθεί και μη το χάσετε!

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί.



Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

Προσέξτε την έκφραση: "...το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς...".
Τι άλλο περισσότερο να γράψω! Οι λίγοι και εκλεκτοί πιστεύω ότι κατάλαβαν...

ΔΕΕ



5 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Από το βαρύγδουπο ''τίτλο'' του και μόνο υποψιάζεσαι και αντιλαμβάνεσαι την εξαπάτηση,την απάτη αλλά και κατανοείς τη διάχυτη νεοελληνική α μ ά θ ε ι α και ε υ ή θ ε ι α..

Υ π ε ρ π λ η ρ ο φ ό ρ η σ ι ς γαρ(όπου βλ. π α ρ α π λ η ρ ο φ ό ρ η σ ι ς εδώ)..

Unknown είπε...

Αγαπητοί φίλοι, η είδηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ευρέως και δεν αποτελεί αποκλειστικότητα του ιστολογίου μου. Το εν λόγο άρθρο το βρήκε μια καλή μου φίλη, μου το προώθησε και το αναδημοσίευσα θέτοντας το στην αντικειμενική κρίση του καθενός.Αν υπάρχει λοιπόν η όχι το βιβλίο (κ συνεπώς ο Συγγραφέας) θα φανεί σύντομα, εγώ θα συνεχίσω να ερευνώ το θέμα όσο μπορώ (παρότι δεν είμαι δημοσιογράφος και ούτε έχω τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο) και θα σας παραθέσω ότι νεότερο προκύψει επι του θέματος.

Εξάλλου όπως θα έχετε καταλάβει οι περισσότεροι που παρακολουθείτε το ιστολόγιο μου απο την αρχή, προτιμώ να αναμεταδίδω την πληροφορία και να την εναποθέτω στην κρίση του εκάστοτε φίλου αναγνώστη, παρά να την προσπεράσω η να την κατακρίνω, θεωρώντας πως η αναζήτηση της αλήθειας έχει περισσότερη αξία, από τη γνώση της .

Παρακαλώ διάβστε τι λέει το άτομο που ανέδειξε το θέμα:
http://tyxaios.blogspot.com/2012/01/blog-post_16.html

Βιβλιόφιλος είπε...

Αγαπητέ Λόγιε Ερμή,
Πιστεύω ότι θα ήταν σωστότερο να υπάρχει εκ μέρους σου ένας στοιχειώδης έλεγχος πριν αναρτήσεις ένα κείμενο, όχι για άλλον λόγο παρά μόνον για την διαφύλαξη της αξιοπιστίας του ιστολογίου σου, το οποίο προσωπικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και αξιόλογο. Δυστυχώς, όπως έχω διαπιστώσει, πολλοί μεταφέρουν μια ανάρτηση και προσθέτουν δικές τους θεωρίες και τοποθετήσεις με αποτέλεσμα να ευτελίζεται το αρχικό κείμενο. Πέρα όμως από αυτά θεωρώ ότι η ζημιά που γίνεται από ευφάνταστους συνωμοσιολόγους είναι τεράστια...

Unknown είπε...

Φίλτατε βιβλιόφιλε, σε ευχαριστώ πολύ για την υποδειξη.

Όντας βιβλιόφιλος όμως θα γνωρίζεις ότι το να απορρίπτεις ένα κείμενο οδηγεί αυτομάτως στην λογοκρισία, πράγμα το οποίο δεν συνάδει με τον χαρακτήρα μου και επομένως με τον χαρακτήρα του ιστολογίου μου.

Άλλωστε η ελευθερία της έκφρασης καθώς και το δικαίωμα του καθενός να αναζητεί, να λαμβάνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο, πέρα από σύνορα και περιορισμούς αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας.

Λογοκρισία για όσους δεν γνωρίζουν ονομάζουμε τον έλεγχο του λόγου και άλλων μορφών ανθρώπινης έκφρασης. Σε πολλές περιπτώσεις (όχι πάντα) η λογοκρισία ασκείται από κυβερνητικά όργανα (κρατική λογοκρισία). Η λογοκρισία πηγάζει συνήθως από τη θέληση των κυβερνώντων (και όχι μόνο) να ασκούν έλεγχο στην κοινωνία.

Η λογοκρισία υπάρχει σε διάφορες μορφές από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Παρ' όλο που είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να παράγει και να λαμβάνει πληροφορίες χωρίς κανέναν περιορισμό, σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία έκφρασης (είτε γραπτού είτε προφορικού λόγου). Αντίθετα, κάθε χώρα έχει τους δικούς της νόμους ενάντια στον λίβελλο, την αισχρολογία, τη βλασφημία, την ανταρσία ενάντια στο κράτος, κλπ. Όλοι οι προαναφερθέντες νόμοι θέτουν κατά κάποιο τρόπο περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και της ελεύθερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Oι μέθοδοι εφαρμογής της λογοκρισίας μεταβάλλονται ανάλογα με τις ιδέες, τις συνήθειες και την ηθική που επικρατεί σε κάθε χώρα και σε κάθε εποχή.

Αν και η λογοκρισία συμβαίνει σε όλα τα καθεστώτα, γίνεται μεγαλύτερη χρήση της σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως η δικτατορία.

Βιβλιόφιλος είπε...

Αγαπητέ συν-bloger φοβάμαι ότι έχεις παρανοήσει το τι ακριβώς είναι λογοκρισία. Εν πάση περιπτώσει έχω τις δικές μου απόψεις στο ζήτημα αυτό και δυστυχώς δεν μπορούμε να ανοίξουμε συζήτηση στον περιορισμένο αυτόν χώρο,
Καλή συνέχεια...