Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Σχόλια για την βιβλιοπαρουσίαση


Συνέτριψαν τις ανοησίες των Σκοπιανών

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ευαγγελίδη με τίτλο «Μακεδονικά», που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων», του πολιτιστικού συλλόγου «Ενδοχώρα», στη Θεσσαλονίκη. Ο συγγραφέας, με τον χειμαρρώδη και εμπεριστατωμένο λόγο του συνέτριψε τις ανοησίες των Σκοπιανών και τις ανιστόρητες απόψεις τους σχετικά με την καταγωγή και τη γλώσσα τους, ενώ και ο ομιλητής Μιχάλης Χρυσανθόπουλος κατέδειξε το έωλο και αστήρικτο των επιχειρημάτων τους, πού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αρκεί ένα φύσημα για να εκλείψουν». Ακολούθησε διάλογος με το κοινό, που ανταποκρίθηκε με θέρμη στα όσα άκουσε. Παρέστησαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κώστας Κιλτίδης και Σερρών Ηλίας Πολατίδης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής και Στέφανος Γωγάκος.

http://makpress.blogspot.com/2011/11/blog-post_1644.html#more#

2 σχόλια:

Akritas είπε...

κ. Ευαγγελίδη, συγχαρητήρια για το νέο σας βιβλίο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα μιας και τα τρία άρθρα, θέτουν στην σωστή βάση από πλευράς ενημέρωσης τα γλωσσολογικά ζητήματα.

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης είπε...

Αγαπητέ Ακρίτα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.