Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων


Για την Ίδρυση Ομοσπονδίας
Μακεδονικών Συλλόγων

Σημαντικές εξελίξεις προδιαγράφονται σύντομα στον χώρο των γηγενών Μακεδόνων Ελλήνων με την προσπάθεια ίδρυσης Ομοσπονδίας, η οποία θα εκπροσωπεί τους γνήσιους Μακεδόνες και θα δώσει μια βροντερή απάντηση στους σκοπιανούς απατεώνες και τα τσιράκια τους. Ακολουθούν ανακοινώσεις για το θέμα αυτό.
ΔΕΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Σταρτσοβιτών και Φίλων "Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" Νέου Πετριτσίου Σερρών θα διοργανώσει ημερίδα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, με θέμα "ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ", στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη μας Αγίου Μηνά!
Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όσων Μακεδονικών Συλλόγων επιθυμούν να συμμετέχουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων (ή όπως αλλιώς θα ονομασθεί)! Καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα (ομιλητές), να αναφερθεί ότι όσοι από τους φίλους επιθυμούν, μπορούν να έρθουν από την Παρασκευή στο πανηγύρι του Αγίου Μηνά, οπότε και γίνεται η Γιορτή Τσίπουρου με τους ήχους των ζουρνάδων (παραδοσιακό Σερραϊκό γλέντι)! Το Σαββάτο το πρωί θα λειτουργήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Μηνά του Σταρτσόβου, που βρίσκεται 15 χλμ από τα σύνορα (στη Βουλγαρία). Σε αυτόν το Ναό οι Σταρτσοβίτες κρύβονταν από τους κομιτατζήδες..και η λειτουργία παραγματοποιείται κάθε χρόνο κάτω από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η ημερίδα για το Μακεδονικό. Την Κυριακή το πρωί θα γίνει ξενάγηση στα Οχυρά του Μεταξά και βαρκάδα στον υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης!


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Αγαπητοί Μακεδόνες,
Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα με θέμα «ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ» το Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ελευθέριος Καραγιάννης, ο οποίος υπηρέτησε την Διπλωματική Υπηρεσία επί 37 έτη. Πρέσβυς στην Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας, στο Πακιστάν και Αφγανιστάν, στην Τσεχική Δημοκρατία και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας. Το 1990-93 ήταν ο διμερής διαμεσολαβητής της χώρας μας για την επίλυση της Σλαβικής επιβουλής, εκ μέρους των Σκοπίων, κατά της Μακεδονίας και ο πρώτος Αρχηγός της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για την ελεύθερη κυκλοφορία ατόμων, αγαθών και υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του Δημητρίου Ευαγγελίδη (Εθνολόγος) σχετικά με τη δημιουργία, το παρόν και το μέλλον του Γλωσσικού Ιδιώματος, που άνθρωποι της FYROM ονομάζουν «Μακεδονική Γλώσσα».
Ο Παναγιώτης Σαββίδης (δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ») θα δείξει την προπαγάνδα των γειτόνων στο διαδίκτυο. Η παραποίηση εικόνων Ελληνικών γλεντιών και η οικιοποίηση από τους Ψευτομακεδόνες της πολιτιστικής μας παράδοσης βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη διαδικτυακή πλατφόρμα.
Ο Δημήτριος Γιουματζίδης (συντονιστής του δικτύου ΚΟΙΝΟ των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ) θα αποτυπώσει την κατάσταση σχετικά με την «πληρωμένη» εισβολή στους πολιτιστικούς Συλλόγους της Μακεδονίας και θα αναπτύξει μηχανισμούς θωράκισης των τελευταίων!
Η παρούσα επιστολή απευθύνεται σε ΟΛΑ τα Μακεδονικά Σωματεία που είναι ενεργά και έχουν ως προσανατολισμό τη διαφύλαξη του πολιτισμού μας. Ενός πολιτισμού που κινδυνεύει από προαποφασισμένες πρακτικές ξένων και, ενίοτε, εγχώριων κέντρων.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η οικονομική κατάρρευση μπορεί να σημάνει και την εθνική μας αλλοτρίωση! Όλοι πλέον ασχολούνται με την οικονομική τρομοκρατία και μείζονα θέματα όπως το Μακεδονικό Ζήτημα περιορίζονται στα αζήτητα. Σκοπός της συνάντησης θα είναι η δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασίας των Μακεδονικών Σωματείων ανα την Ελλάδα, ώστε να αναπτυχθεί η σχέση που θα μεταμορφωθεί σε ΔΥΝΑΤΗ φωνή των Μακεδόνων προς όλες τις κατευθύνσεις. Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και η σύναψη δεσμών μεταξύ μας, που θα οδηγήσουν σε κοινές εκδηλώσεις, σε ανταλλαγές και εν τέλει στην ...συσπείρωση! Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε συμπαραστάτες τις Παμμακεδονικές Ενώσεις της Υφηλίου, καθώς και ανθρώπους που ενδιαφέρονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για υπεράσπιση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού μας ως ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
Πολλοί αντιπρόσωποι Συλλόγων έρχονται σε επικοινωνία μέσω διαδικτύου, χωρίς να έχουν συναντηθεί ΠΟΤΕ! Η συνάντηση στο Πετρίτσι θα δώσει την ευκαιρία στους «διαδικτυακούς φίλους» να γνωριστούν!
Οι επισκέπτες που θα έρθουν από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να γλεντήσουν με παραδοσιακά όργανα των Σερρών (νταούλι και ζουρνάδες) και να απολαύσουν άφθονο δωρεάν τσίπουρο στη Γιορτή Τσίπουρου που διοργανώνεται!!! Στο πανηγύρι θα λειτουργεί αγορά βιολογικών προϊόντων. Το Σάββατο το πρωί θα μεταφερθούμε στο Στάρτσοβο, την χαμένη μας πατρίδα, που βρίσκεται 15 χλμ από τα σύνορα με τη Βουλγαρία. Εκεί θα τελέσουμε Θεία Λειτουργία (με Σταρτσοβίτη Ιερέα) στον Ι.Ν.Αγίου Μηνά, όπου τελέσθηκαν θαύματα του Αγίου Προστάτη μας και σώθηκαν οι Σταρτσοβίτες από τους κομιτατζήδες στις αρχές του 20ου αιώνα! Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στην Μητρόπολη του Ελληνισμού (επί τουρκοκρατίας) το Μελένικο. Πρόκειται για την πόλη των γραμμάτων και του εμπορίου, χτισμένη σε ιδιαίτερης ομορφιάς τοπίο. Πασίγνωστη για τα κρασιά της (ακόμη και σήμερα) αποτελεί μια πόλη-φάντασμα της Ελληνικής αρχοντιάς. Όσοι επισκέπτες παραμείνουν και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Οχυρό του Ιστίμπεη (της Γραμμής Μεταξά) και να υποκλιθούν στο μεγαλείο της Ελληνικής ανδρείας! Θα ακολουθήσει ξενάγηση στον υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης!!!
Παρακαλώ να ενημερώσετε μέχρι την Κυριακή 6 Νοέμβρη για την παρουσία σας (αριθμός συμμετεχόντων), καθώς και για τους αντιπροσώπους (ονομαστικά) που θα λάβουν μέρος στη στρογγυλή τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: