Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Η ομογένεια της Αυστραλίας τίμησε την 28η Οκτωβρίου


Η ομογένεια της Αυστραλίας τίμησε την 28η Οκτωβρίου
Προβληματισμένοι οι ομογενείς μετά τα επεισόδια
στους εορτασμούς που έγιναν στην Ελλάδα.
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Σεμνά αλλά και σε κλίμα πατριωτικής υπερηφάνειας τίμησε η ομογένεια την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αν και κύριο θέμα συζήτησης και προβληματισμού και ανησυχίας όλων ήταν τα επεισόδια και η ένταση που επικράτησε στους εορτασμούς που έγιναν στην Ελλάδα.
Ειδικότερα με δοξολογία στο ναό του Άξιον Εστί η Ένωση Κοινοτήτων Μελβούρνης και Βικτωρίας τίμησε την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Μετά την δοξολογία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την Ένωση Κοινοτήτων και Ενοριών, την Ένωση Ελλήνων Αποστράτων Εφέδρων και Παλαιών Πολεμιστών, την Παγκρήτιο Ένωση, τους Αρκάδες και άλλους φορείς και ακολούθησε το ετήσιο πανηγύρι της ενορίας του Άξιον Εστί με την συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων της ομογένειας και πλήθος κόσμου.
Την Παρασκευή το Ελληνικό Παράρτημα του RSL (Οργάνωση Αυστραλών Πολεμιστών) οργάνωσε τρισάγιο αλλά και την κατάθεση στεφάνων πολλών ομογενειακών φορέων και Ελλήνων και Αυστραλών επισήμων στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο, στο κέντρο της Μελβούρνης για να τιμηθεί το ιστορικό «Όχι».
Στο συγκεκριμένο μνημείο αναφέρονται και τα ονόματα εκατοντάδων Αυστραλών στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας στην Ελλάδα κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Οι υπεύθυνοι βράβευσαν και Ελληνόπουλα για εργασίες τους γύρω από το Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/  με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: