Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Μη - συμβατικές θεωρίες


Δημήτρη Ε. Ευαγγελίδη:
«Μη-συμβατικές θεωρίες»: Οι κερδοσκόποι του “ελληνισμού” και ο φενακισμός των αφελών» - ΚΥΡΟΜΑΝΟΣ Θεσσαλονίκη 2007

Πιστεύω ότι για να κατονοηθούν οι φαντασιώσεις των Αλβανών και των Σκοπιανών περί καταγωγής από τους Ιλλυριούς ή τους Πελασγούς (!!!) των πρώτων και από τους αρχαίους Μακεδόνες των δευτέρων, καλό είναι να διαβαστούν συγκεκριμένα κεφάλαια του παραπάνω βιβλίου.
ΔΕΕ 

9 σχόλια:

hellenicwarrior84 είπε...

κυριε Ευαγγελιδη σας ευχαριστω απο τα βαθη της καρδιας μου, διοτι μεσω αυτου του βιβλιου σας ξεφυγα οριστικα απο τις μη συμβατικες μπουρδες σας, μεσα στις οποιες ειχα χωθει για τα καλα και ειχα προσβληθει απο το "συνδρομο Βασιλακη"! Απο την αλλη(για να ευθυμησουμε και λιγο)κατερριψα τη θεση σας, οτι το συνδρομο Βασιλακη, ειναι ανιατη περιπτωση! Αποτελω, ζωντανο παραδειγμα!

hellenicwarrior84 είπε...

εβαλα κατα λαθος ενα "σας" παραπανω! Ελπιζω να καταλαβατε οτι η σωστη φραση ειναι "μη συμβατικες μπουρδες"(αυτα δηλαδη που διαβαζα απο Πασσα, Γεωργαλα κλπ)και οχι "μη συμβατικες μπουρδες σας"!!

Βιβλιόφιλος είπε...

Το κατάλαβα, μια και από τα συμφραζόμενα φαινόταν καθαρά ότι το "σας" δεν "κολλούσε" με την πρόταση, αλλά και με την επόμενη!
Πάντως η "ίασή" σας από το "σύνδρομο", δίνει ελπίδες και κουράγιο σε όλους μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια...

hellenicwarrior84 είπε...

Καλο αγωνα λοιπον! Να πω για την ιστορια οτι η ιαση μου ειχε ξεκινησει απο ενα μακρυ διαλογο που ειχα κανει με εναν γλωσσολογο και η αναγνωση του βιβλιου σας ηταν το τελικο χτυπημα κατα του ιου! Να προσθεσω οτι την ευθυνη για τον ιο φερει ο γνωστος τηλε-πλασιε Αδωνις, διοτι απο αυτον ξεκινησα να αγοραζω αυτες τις μπουρδες...

Βιβλιόφιλος είπε...

Εάν κάποτε συναντηθούμε από κοντά, θα σου αναφέρω κάποιες αρκετά διασκεδαστικές λεπτομέρειες για τον εν λόγω, με τον οποίον γνωριζόμαστε από την εποχή που ήταν ένας άσημος κοινός θνητός. Πάντως έχεις δίκιο στον χαρακτηρισμό "ιός" και θα πρόσθετα "ιδιαίτερα μεταδοτικός και επικίνδυνος για την πνευματική ισορροπία" των ατόμων που προσβάλλει...

hellenicwarrior84 είπε...

φυσικα και ειναι ιος, διοτι οταν παρουσιαζει απο την εκπομπη του Πλατωνα, Αριστοτελη κλπ και μετα παρουσιαζει Πασσα, Γεωργαλα, Κεραμυδα,εγω ο ασχετος σκεφτομαι(σκεφτομουν για την ακριβεια)οτι "αφου παρουσιαζει τοσα αξιολογα πραγματα οπως ο Πλατων, αρα και ο Πασσας αξιζει"! Με μεγαλο ενδιαφερον θα ακουγα αυτες τις λεπτομερειες που λετε, για τον εν λογω κυριο, διοτι οσο σκεφτομαι ποσα λεφτα ξοδεψα σε αυτες τις μουρδες(και πιστεψτε με, δεν μου περισσεουν), με πιανει εγκεφαλικο...

Βιβλιόφιλος είπε...

Έτσι είναι αγαπητέ μου, ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Μπορείς λοιπόν να αντιληφθείς τον λόγο που "σαμποτάρουν" με κάθε τρόπο και μέσο το βιβλίο μου. Τους χάλασε την "σούπα" και τους στερεί παχυλές εισπράξεις. Σκέψου ότι πριν να κυκλοφορήσει αλώνιζαν ανενόχλητοι. Ελπίζω να υπάρξουν και άλλοι που θα ασχοληθούν με αυτό το αρρωστημένο φαινόμενο, ώστε να υπάρχει ενημέρωση και στο μέλλον ελάχιστοι να πιάνονται στα δίχτυα τους.

hellenicwarrior84 είπε...

υπαρχει περιπτωση να σας δουμε απο κοντα στην εκθεση βιβλιου που γινεται αυτες τις μερες στο Ζαππειο? Σε περιπτερο των εκδοσεων Κυρομανος ενδεχομενως, να τα λεγαμε και λιγο απο κοντα για τους μη συμβατικους φωστηρες, απο τους οποιους με σωσατε με αυτο το βιβλιο σας!!

Βιβλιόφιλος είπε...

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να έρθω παρά το γεγονός ότι είμαι πνιγμένος από υποχρεώσεις (συγγραφικές, ...προεδρικές, δημοτικές, ...γεωργικές, προσωπικές κλπ, κλπ), αλλά πρέπει να κατέβω οπωσδήποτε και δεν σηκώνει να το αναβάλω και πάλι. Στείλτε μου ένα μαίηλ με κάποιο τηλέφωνο για κλείσουμε μια συνάντηση. Θα ήθελα να σας γνωρίσω και εγώ.