Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Εκπαιδευτικά ταξίδια ...ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ!


Εκπαιδευτικά ταξίδια 
...ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ!

Ξανθιώτες μαθητές στον δικηγορικό σύλλογο Σμύρνης!



Αναδημοσίευση και μετάφραση 
από τουρκική εφημερίδα

60 Ξανθιώτες μαθητές διαφόρων γυμνασίων και λυκείων της Ξάνθης-Ελλάδας, επισκέφτηκαν τη χώρα μας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Τμήματος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Μπουλέντ Χατζισαλίχογλου
Οι μαθητές στις δύο πρώτες μέρες της επίσκεψης τους θα είναι φιλοξενούμενοι Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε Σμύρνη και ακολούθως την τρίτη μέρα στην Μαγνησία, την τέταρτη στην Σόμα και στην επιστροφή στην Κίνικ.
Κατά την πρώτη μέρα του πολιτιστικού ταξιδιού, υπό την ηγεσία του Μουμίν Ντουρμούς-προέδρου του παραρτήματος Σμύρνης του BTTDD (Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης), επισκέφτηκαν τον Δυτικοθρακιώτη πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης Αϊντίν Οζτζάν.

ea6fa46d6989ceda1565d9d9f85cc8de_XL
Ο Αϊντίν Οζτζάν και ο Σακίρ Ουζούν-Γ.Γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης, ενημέρωσε του μαθητές για τα καθήκοντα και τις εργασίες του δικηγορικού συλλόγου.
Ο Αϊντίν Οζτζάν που γεννήθηκε στην Δυτική Θράκη, αλλά τελείωσε λύκειο και πανεπιστήμιο στην Τουρκία, μίλησε στους μαθητές για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Δυτικοθρακιώτες που θέλουν να σπουδάσουν στην Τουρκία.
Ανέφερε πως δίνουν αγώνα ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να μην έχουν μεταχείριση ξένου στην ίδια τους την μητέρα πατρίδα και ότι στόχος τους είναι να μην αντιμετωπίσουν και αυτοί τα ίδια βάσανα.
Οι μαθητές είχαν την στήριξη του δήμου Μπορνόβα και πέρασαν την νύχτα στις εστίες του πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι περισσότεροι εκ των μαθητών για πρώτη φορά ερχόταν στην Τουρκία και σήμερα θα περιδιαβούν την Σμύρνη.
Ο Μουμίν Ντουρμούς-πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του BTTDD, τόνισε πως δίνουν σημασία σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού και διασκέδασης, έτσι ώστε οι Δυτικοθρακιώτες μαθητές να μην αποκοπούν από την κουλτούρα τους, αλλά να γνωρίσουν και να μάθουν την μητέρα πατρίδα τους.
Η φιλοξενία των μαθητών του προγράμματος αυτού θα συνεχιστεί από τους δήμους και από τους κατά τόπους Δυτικοθρακιώτες.

Περιοδ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 
16/8/2015

(σ. σ. Δεν θα σχολιάσουμε καθόλου την εκδρομή των μαθητών....Απλά μέσα από το ρεπορτάζ, δείτε την αδίστακτη προπαγάνδα των γειτόνων μας με τους μουσουλμάνους μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων και λυκείων της Ξάνθης)




Δεν υπάρχουν σχόλια: