Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Νέα επίθεση Γκρούεφσκι κατά της Ελλάδος


Νέα επίθεση Γκρούεφσκι κατά Ελλάδας
για το όνομα των Σκοπίων


Νέες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, καταλογιζοντας της ότι επιδιώκει την αλλαγή της ταυτότητας του λαού της χώρας του. (Σημ. ΔΕΕ: Δηλαδή τι ταυτότητα μπορούμε να αλλάξουμε στους παραπάνω εικονιζόμενους βασιβουζούκους; Να τους κάνουμε Παριζιάνους; Έλεος ρε Γκρούεφσκι!)


«Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι σε αυτό το κράτος ζουν Μακεδόνες (Σημ. ΔΕΕ: Μάλλον εξωγήινοι κατοικούν, κρίνοντας από την παραπάνω φωτογραφία), οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα (Σημ. ΔΕΕ: Λάθος τραγικό! Μιλούν αυτό που εσείς ονομάζετε "μακεδονική" γλώσσα! Μη μπερδευόμαστε!) και ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να αλλάξουν με οποιονδήποτε εκβιασμό. Απλά, θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους ότι μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα του μακεδονικού λαού. Ο μακεδονικός λαός υπήρχε, υπάρχει, και θα υπάρχει και αυτό συνιστά πραγματικότητα την οποία κάποτε θα πρέπει να αποδεχθούν», σημείωσε ο κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση του κόμματος του, VMRO-DPMNE, σε περιφερειακό δήμο των Σκοπίων.
Αναφερόμενος στα μέχρι στιγμής κυβερνητικά πεπραγμένα σχετικά με τις διαδικασίες ενσωμάτωσης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ο κ. Γκρούεφσκι εκτίμησε ότι μόνο με δύο-τρία χρόνια δουλειάς, από το 2006-2008, η χώρα του εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφανθεί πως η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη στην ΕΕ.
«Δυστυχώς, η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η έναρξη των τελικών διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ αναβλήθηκαν και συνεχίζουν να αναβάλλονται μέχρι σήμερα για τον πολύ γνωστό λόγο. Ο νότιος γείτονάς μας μάς εκβιάζει και ζητά να αλλάξουμε το όνομα του κράτους, το όνομα της γλώσσας μας και το όνομα της εθνικότητάς μας, δηλαδή την ταυτότητά μας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ζητούν νέο όνομα που αυτοί θα επιλέξουν. Εμείς αντιταχθήκαμε σε αυτό. Εμείς υποσχεθήκαμε στο πρόγραμμά μας (σ.σ.: του VMRO-DPMNE) ότι θα αντιταχθούμε σε έναν τέτοιο τρόπο δράσης και σε τέτοιου είδους αιτήματα. Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να βρεθεί κάποια λύση, να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, όχι όμως έτσι όπως την σκέφτονται οι γείτονές μας, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν εντελώς την ταυτότητα του έθνους και του λαού μας, των Μακεδόνων», κατέληξε ο κ. Γκρούεφσκι.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63670231

Δεν υπάρχουν σχόλια: