Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Γαλλικό ΟΧΙ (Μεταναστευτικό 11)

Από συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταναστών στην Γαλλία (Reuters)
a
a
Αποκλείει να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες
η κυβέρνηση Σαρκοζί
b
b
Αντιγράφω μια είδηση από το in.gr του ΔΟΛίου συγκροτήματος, οι άνθρωποι του οποίου κάνουν τα πάντα ώστε να περάσει το απαράδεκτο και εγκληματικό νομοσχέδιο που ετοίμασαν ορισμένοι πολυπολιτισμικοί και προοδευτικοί εθνομηδενιστές για την απόδοση Ιθαγένειας άνευ σοβαρών όρων και προϋποθέσεων στους μετανάστες και κυρίως στους λαθρομετανάστες:
c
Παρίσι
Η γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε την Τετάρτη κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας Λικ Σατέλ στον ραδιοσταθμό RFI, διευκρινίζοντας ότι «το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα».
Αφορμή για τις δηλώσεις του Λ. Σατέλ ήταν η κατάθεση, από την επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί, πρότασης νόμου υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις τοπικές εκλογές.
Η Μαρτίν Ομπρί δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ταχθεί υπέρ του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών πριν εκλεγεί το 2007.
Ο Νικολά Σαρκοζί «είχε εξηγήσει πολύ καθαρά το 2007 ότι δεν επιθυμούσε να εντάξει αυτή την πρόταση στο προεδρικό του πρόγραμμα, διότι εκτίμησε ότι δεν έχει έλθει ακόμα η ώρα» αντέτεινε ο Λικ Σατέλ.
Η Γαλλία αριθμεί 5,5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια εκτός ΕΕ, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Μάγκρεμπ, την υποσαχάρεια Αφρική και την Κίνα. Από αυτούς μόνον οι υπήκοοι χωρών της ΕΕ οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.
Δ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: