Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Πολιτιστικών Συλλόγων ΈδεσσαςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι παρακάτω πολιτιστικοί Σύλλ0γοι και Φορείς της πόλης μας, δηλώνουμε την πλήρη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε συμπολίτισσά μας για τις απαράδεκτες επιθέσεις που δέχθηκε η ίδια και η οικογένειά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σχόλια του τύπου: «εισιτήρια για τους ξενόφερτους πεμπτοφαλλαγγίτες, Τούρκους πατριαρχικούς, κρατικούς εποίκους στην Μακεδονία, διατίθενται από τουρκοπατριαρχικά τουριστικά γραφεία εδώ στην πόλη μας...ισχύουν για δύο άτομα... ιδιαίτερα για τους αρβανιτοαλβανούς... καλό ταξίδι στην τουρκική πατρίδα...» και παρόμοια, γραμμένα με ψευδώνυμα, είναι προφανές ότι στοχεύουν να αναμοχλεύσουν πάθη και μίση στην πόλη και στην περιοχή.
Η τοπική  κοινωνία δεν θα το επιτρέψει.
Επειδή το θέμα πήρε διαστάσεις και δημιούργησε εύλογες αντιδράσεις, καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να προστατεύσουν τους πολίτες αυτής της χώρας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΔΕΣΣΑΣ

Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας
Σύλλογος «Τημενίδες»
Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»
Σύλλογος απογόνων Μακεδονομάχων
Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Αγ. Θεόδωρος Γαβράς»
Σύλλογος «Ίων Δραγούμης»
Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας  
Σύλλογος «Φίλοι παραδοσιακής μουσικής και χορού»


Δεν υπάρχουν σχόλια: