Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Σκοπιανός επικεφαλής ακραίας σωβινιστικής οργάνωσης στην Έδεσσα


Ο αρχηγός σκοπιανής οργάνωσης
Στράσκο Ουλούμτσεφ στην Έδεσσα

Στην Έδεσσα εντοπίστηκε ο αρχηγός της οργάνωσης "Εθνικό Παμμακεδονικό Συμβούλιο - Μακεδόνιον" (СeМакедонски Национален Совет – "Македониум" All-Macedonian National Council – "Makedonium") Στράσκο Ουλούμτσεφ και συγκεκριμένα στα Γραφεία της "Μακεδονικής (=Σκοπιανής) Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας - Voden" να συνεδριάζει με την πρόεδρο της κίνησης Νατσουλίδου, τον γνωστό "παπα-Τσαρκνιά" και τον δημόσιο υπάλληλο του ελληνικού κράτους Καζία.


Η προαναφερθείσα οργάνωση του Ουλούμτσεφ έχει κατηγορηθεί ότι αποτελεί κατασκεύασμα του τέως πρωθυπουργού των Σκοπίων Νικ. Γκρούεφσκι, με παρακρατική δράση και σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της συμμετείχαν στην εισβολή οπαδών του Γκρούεφσκι στην σκοπιανή Βουλή και στους ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων και βουλευτών τον περασμένο Απρίλιο.


Χαρακτηριστικό δείγμα της ισχύος που είχε αποκτήσει ο Ουλούμτσεφ είναι ότι ακόμη και πρόσφατα (4 Αυγούστου) καταγγέλλει με άρθρο του (υπάρχει εδώ: 
τον σημερινό πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ ως προδότη και τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι ως αιμοσταγή δολοφόνο του "μακεδονικού λαού" για την επίσκεψη και τις συμφωνίες που υπέγραψαν στην Βουλγαρία και απαιτεί από τον Πρόεδρο των Σκοπίων Ιβάνωφ (μαριονέτα του Γκρούεφσκι) να βάλει ένα "τέλος σε όλα αυτά" με νόμιμο τρόπο (;) και "μία κίνηση" (πώς;).
Γράφει μεταξύ άλλων τα εξής χαριτωμένα:
"...Στο Σύμφωνο (Καλής Γειτονίας) που υπέγραψαν με την Βουλγαρία, αντέγραψαν την πρόβλεψη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 με την Ελλάδα (άρθρο 6) με το οποίο εγκατέλειψαν κάθε ενδιαφέρον για την «μακεδονική» κοινότητα στην Ελλάδα. Τώρα, εγκαταλείπουμε κάθε ενδιαφέρον για τους «μακεδόνες» της Βουλγαρίας".
"...Οι «μακεδόνες» ζουν στην Βουλγαρία χωρίς δικαιώματα, δεν μπορούν ούτε καν την ταυτότητά τους να εκφράσουν".
"...«μακεδονία» ξύπνα! Αυτοί σχεδιάζουν την ταπείνωσή σου και να ξεπουλήσουν την ταυτότητά σου! Ξύπνα όσο είναι ακόμη καιρός! Με την σιωπή τους και την υπακοή των κομμάτων, πολλοί  απλώς διευκολύνουν την προδοτική Συμφωνία, απλώς διευκολύνουν εκείνους που έχουν στο πρόγραμμά τους την καταστροφή της «μακεδονίας»".
"Σας καλούμε όλους να διαδηλώσουμε, χωρίς κόμματα, χωρίς τον Σόρος, χωρίς τους ξένους σατράπες".
"Δεν θα εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας και τις αδελφές στην μακεδονία του Αιγαίου ή του Πιρίν, ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε τους μακεδόνες στην Αλβανία και Σερβία και οπουδήποτε στον κόσμο"
Και καταλήγει με απειλές:
"...όλοι αυτοί που παραμένουν σιωπηλοί και όλοι αυτοί που σκάβουν τους τάφους μας θα δουν τι σημαίνει ένα Σύμφωνο Καλής Γειτονίας".


Άραγε η λαλίστη συνήθως κα Νατσουλίδου θα μπορέσει να εξηγήσει τι ακριβώς συζήτησαν με τον εν λόγω και γιατί δεν ανέφεραν τίποτε για την επίσκεψή του;

ΔΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: