Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Και την δημιουργία του Ισλάμ διεκδικούν τώρα οι Σκοπιανοί !


Και την δημιουργία του Ισλάμ διεκδικούν τώρα οι Σκοπιανοί!

Ο γνωστός Σκοπιανός ψευδο-ιστορικός  Αλεξάνταρ Ντόνσκι (Σημ.ΔΕΕ: Mε τα άρθρα του οποίου διασκεδάζει όλος ο πλανήτης), υπεύθυνος του τμήματος Ιστορίας του  Πανεπιστημίου “Goce Delchev“, κατάφερε για μια ακόμα φορά να… ξεπεράσει τον εαυτό του. Με ένα καταγέλαστο άρθρο του στην Σκοπιανή προπαγανδιστική Ιστοσελίδα mn.mk, ο Ντόνσκι διατείνεται ότι οι Σκοπιανοί έχουν “μερίδιο” στην δημιουργία του Ισλάμ.
Στο μεγαλύτερο μέρος του κειμένου ο Σκοπιανός ψευδο-ιστορικός προσπαθεί να συνδέσει τους αρχαίους Μακεδόνες με το Ισλάμ. Κατά τον Ντόνσκι, η ισλαμική κουλτούρα έχει λάβει κάποια πολιτισμική επιρροή από τους Μακεδόνες.
Το γεγονός βέβαια πως ο Σλαβικός πολιτισμός των Σκοπιανών δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό που διέδωσαν παντού οι αρχαίοι Μακεδόνες, δεν φαίνεται να τον απασχολεί στο ελάχιστο.
Η “επιχειρηματολογία” του άρθρου είναι παιδαριώδης όπου οι λογικές πλάνες κατέχουν πάντα εξέχουσα θέση. Διαβάζουμε ως επιχείρημα ότι  π.χ. ο προφήτης Μωάμεθ επισκέφτηκε πολλές φορές την Συρία. Η Συρία ήταν κάποτε μέρος του κράτους των Σελευκιδών, άρα ο Μωάμεθ  πιθανότατα συνάντησε εκεί Μακεδόνες, απόγονους των Σελευκιδών.
Κατά τον αρθρογράφο, Μακεδονικός πολιτισμός υπάρχει στην Συρία  ακόμη και τον 6ο αιώνα μ.Χ. Ως “τρανταχτή απόδειξη” φέρει την ύπαρξη ενός χορευτή στην Αντιόχεια εκείνης της περιόδου με το όνομα... Μακεδονία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: